Cikanie dvojročného dieťatka

dadulamamula
21. dec 2021

Ahojte. Dcéra má 2r2m.. Cez deň jej plienky nedávam vôbec, ale proste ani raz sa jej nepodarilo nacikať do WC alebo nočníka. V noci ma plienky do rána, úplne plné, niekedy až pretečené. Syn sa mi naučil keď mal cca 2, 5r, a porad som mu nedávala plienky ani na noc, lebo mal suché a ani nehodu nikdy nemal. Kde prosím robím chybu teraz?

vikes
21. dec 2021

@dadulamamula Ste netrpezlivá, dajte jej čas, ona musí dozrieť na odplienkovanie.

ruzasipova
21. dec 2021

@dadulamamula Nikde nerobis chybu. Este na uplne odplienkovanie nedozrela. Dcera uz v 2. rokoch nemala plienku ani na noc. Syn ma 2 a pol a stavaju sa mu mininehody aj cez den.

elizabet173
21. dec 2021

@dadulamamula neviem, na čo to robíš, lebo to robíš zbytočne a vyrábaš stres aj dieťaťu aj sebe. Ešte nie je pripravená, daj jej späť plienku a odlož to na jar, uvidíš, či bude zrelšia. Jediné, čo by som teraz urobila, je to, že by som ju na nočník posadila vždy po spánku. Aby si vytvorila návyk, vtedy sa jej častejšie podarí, inak by som sa na to teraz vykašlala. Niektoré dieťa je pripravené, keď má 18 mesiacov, iné keď má tri roky, oboje je v poriadku

nikpa
21. dec 2021

@dadulamamula každé dieťa je iné. Nemusíš robiť chybu nikde, len proste nečakaj, že všetko pôjde tak ako chceš. Dcéra má zrejme iné plány a iné tempo ako syn 😄 môže jej to trvať dlhšie, nesil to lebo dostane volaky blok a budete opäť na začiatku alebo prestane kakat alebo nastane iný problém.

ivangeline
21. dec 2021

Moja bude mat 2 ale plienku nema len rano.. to si cikne a pred/po kupkani...tiez si vie ciknut do nocnika. Inac to nedava. Nemysli na to vobec. A aj minule som hovorila..ci nahodou netreba.. a ani nie pol minuty a pocikala sa..takto skoncil nas pokus. Dalsi o mesiac.. xD

wonder13
21. dec 2021

@dadulamamula nechajte to tak. Aj môj malý má cez 2 roky a vyslovene odmieta slipy, chce plienku. Pokusy boli ale neúspešne, všetko ocikal, tak neobesim sa kvôli tomu.

dadulamamula
autor
21. dec 2021

Práveže ona už plienku ani nechce, sama si ju dá dole, chce gaťky. Pekne som jej nakúpila a tiež sa jej zapáčili naň ich zvieratká.. Dnes cely deň každých 15 minút skúšame obsedi 30 sekúnd a dosť 🙈 nechcem to siliť samozrejme ze nie, asi ozaj ešte potrebuje čas.. :/

scorpionflower1
21. dec 2021

@dadulamamula Nikde nie je chyba. Este jej na to nedozrelo centrum v mozgu, ktore to riadi. Ked chce gatky, tak jej ich nechaj, nic strasneho sa nemoze stat - pocika sa. Na von jej daj plienku.