Cievkovanie 6 mesačného chlapčeka

11. feb 2022

Ahojte,
budúci týždeň ideme na nefrologiu, pretože po prekonaní zápalu močových ciest, kedy mal synček nasadené aj antibiotiká, mu stále v moči vychádza baktéria ecoli (a to sme kontrolovali moč na dvakrát, raz z odberného sáčka a na druhý raz sme odobrali stredný prúd moču priamo do skúmavky).
Na nefrologii ho majú vycievkovať, aby ten moč bol naozaj sterilný.
Máte skúsenosti s cievkovaním bábätka? Je to bolestivé?

kacena4
11. feb 2022

nie nie je to bolestive aj dospelakom to robia bezne

amelie2017
11. feb 2022

Nam cievkovali 9 mesacne dievcatko. Ako ona plakala velmi, ale kvoli tomu, ze boli 3 hodiny rano a stali nad nou 3 cudzi ludia, pretoze plakala uz pred zavedenim cievky. Ked jej zaviedli cievku, ziadna zmena v placi, ani ju necuklo, takze to podla mna vobec necitila. Ak bude maly napapany, oddychnuty, tak to bude v pohode. Zober mu nejaku oblubenu hracku.

nikpa
11. feb 2022

Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že je to bolestivé, absolvovala som cievkovanie asi 5 krát a pokažde to bolelo. Ale tak som žena, tam dole to máme iné... Neviem teda či to bude bolestivé aj u chlapčeka ale je to rýchle a v tomto prípade potrebné.

kika831
11. feb 2022

Synovi- 4 rocnemu hrozilo cievkovanie ale nas upozornovali, ze to je bolestive a samozrejme riziko infekcie. Za mna zistovat takuto vec - aby bol moc sterilny - pomocou cievkovania je zbytocne trapenie. Nech hladaju pricinu a nie trapit dieta odberom mocu cievkovanim.

naloxon
11. feb 2022

@kacena4 Nie je to bolestivé? Boli to dosť a chlapcov viac.

ja_mama
11. feb 2022

Je to dost neprijemne, da sa povedat ze bolestive. Existuje vsak milion 500 horsich bolesti, da sa to vydrzat. U chlapcov je to o cosi horsie pretoze maju dlhsiu mocovu ruru a cim viac sa bude branit tym horsie to pojde 😕 ak je to vsak potrebne radsej absolvovat toto ako napr zbytocne vela antibiotik, nech viete v com presne je problem a dr vie zacielit liecbu.