ne\viem co nas caka... ako 2 tyzdnovy bol v nemnocnici so zapalom moc ciest CRP mal 165! boli sme v nem asi 2 tyzedne bolo to hrozne teraz kazdy mesiac nosime syterilny moc k nefrologicke zatial boli vysledky stale dobre ale teraz sa pani doktorka rozhodla ho cievkovat... poradte kao to prebieha boli to? mam strach aby mu nenatrhli velmi predkozku pocula som ze potom pri moceni stipe....ach ☹
dakujem .. a urcite sa zajtra budem na vsetko pytat.... mas s tymskusenost?
@vikitino ahoj doktor by ti mal najprv vysvetlit celý postup ako to prebieha, detičky a mužov cievkuju doktory, ženy cievkuju sestričky, všetko prebieha v sterilných podmienkach, na koniec cievky sa dáva anestetikum na mierne znecitlivenie, je to trošku nepríjemné, hlavne u mužov, pretože maju dlhšiu močovu trubicu a u detí, lebo im ťahšie vysvetliš čo ich čaká..ale máš 100% sterilnú vzorku moču..držím palce nech vám to dobre dopadne
@vikitino prečo ho budú cievkovať, ked je moč stále v poriadku? u nás to bolo pobodné, dcéra mala zápal obličky, tiež nosíme každý mesiac moč, zo začiatku bol v poriadku, ale teraz má e.coli 10/4, čo nie je celkom v poriadku a ani raz ju nechceli cievkovať...malý nemal aj obličku zapálenú? pri tak vysokom CRP...
@vikitino nemám. teda rozmýšľala som, že či áno - marí sa mi, že možno niekedy okolo pôrodu.. asi to bude znieť fest hlúpo, že takú vec nepamätám, a aj to, čo napíšem potom: nášho psa, keď mu bolo ťažko na obličky, niekoľkokrát cievkovali a nebolo to nič strašné, vlastne úplne bezbolestivé to vyzeralo - to je moja silná spomienka, aj kvôli prvému šoku, keď to išli robiť, aj kvôli tomu, že to bolo viac krát. To, či aj ja - to zas si nepamätám presne, lebo tam žiadna bolesť nebola určite, iba "blbý" pocit, čo vzhľadom na tú situáciu bolo nepodstatné. Tak samotnej cievky by som sa nebála.P. S. prepáč prosím, že som spomínala psa v súvilosti s tvojim chlapčekom🙂)
Ja som prečítala predtým nejaké diskusie o sťahovaní predkožky a chápem tvoje obavy - u našej pediatričky som dávala veľký pozor, čo ide robiť.... ono, že tí doktori majú na predkožky rôzne názory, niektorí že zvyknú "preventívne" "pripraviť"... tak tomuto sa dá zabrániť len tým rozhovorom, že povieš v predstihu, že nesúhlasíš s prípadným preťahovaním predkožky cez žaluď...@katren Ahoj🙂 tak som odhalila tvoje vyhľadávacie metódy🙂) a zasa si trafila, papi
@vikitino pozri, pripadne sa opytaj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/cievkovanie-chlapcov/
TTú obavu o predkožke určite povedz lekárovi s dostatočným predstihom (s predstihom na rozhovor). Všetko sa opýtaj a keď sa ti to nebude pozdávať, povedz: prepáčte, ja by som to rada odložila/ s malým neabsolvovala. Alebo tam môžeš poslať malého s mužom, a ty to pretrpíš za verami - no toto asi nebudeš brať za dobrú radu🙂 j.