Dobrý deň chcem sa opýtať ak moje 5 mesačne bábätko prekonalo čierny kašeľ... Je dobre ho dat zaočkovať 2 dávkou vakcíny proti čiernemu kašlú keď ma protilátky?
Pokial viem, tak cierny kasel sa neockuje samostatne, ale je (u tak malych deti) sucastou hexavakciny. Takze by som normalne druhu davku dala. Alebo myslis, ze bude lepsie potom ockovat zvysnych 5 chorob z hexavakciny samostatne?
@diewcatqoo tie nejdu ockovat tak lahko samostatne. Ono mozno u dospelych idu skor samostatne. Ale je to osemetne
@kiki68 no ved prave, aj u dospelych s tym byva problem, nie to este u tak malych deti. Odhliadnuc od toho, ze by to bolo aj pre to dieta neprijemne, kazdu chvilu mu nieco pichat do nozicky.
@diewcatqoo ved práveže to ze to nejde očkovať samostatné a teraz neviem co robiť keď bude mať v tele protilátky a ešte ďalšie do nej pichnu tak sa toho bojím
@fenakova a co na to pediater? Skor by som dala na jeho rady, nez na rady anonymnych zien.
A ak sa smiem spytat, ako prebiehal cierny kasel u babatka? Na zaklade coho vam ho diagnostikovali, mali ste viac pozitivnych v rodine?
@diewcatqoo dcéra mi strašne kaslala lekár to liečil ako zatekajuce hlieny ktoré nevie vykašľať.. Skončilo to tak ze sme boli hospitalizovane v nemocnici keďže to došlo do takého štádia ze sa nám začala doma dusiť.. V nemocnici jej bol potvrdený čierny kašeľ.. Netušíme kde to mohla nachytať keďže v okolí nevieme o nikom kto by to mal.. Ale to ťažko povedať
Nuž ja mám za to, že najkvalitnejšie protilátky sú práve z prekonanej choroby, takže ja by som určite neočkovala.