Čierny kašeľ u 5-mesačného dieťaťa

fenakova
13. nov 2024

Dobrý deň chcem sa opýtať ak moje 5 mesačne bábätko prekonalo čierny kašeľ... Je dobre ho dat zaočkovať 2 dávkou vakcíny proti čiernemu kašlú keď ma protilátky?

lentilka
13. nov 2024

Nuž ja mám za to, že najkvalitnejšie protilátky sú práve z prekonanej choroby, takže ja by som určite neočkovala.

diewcatqoo
13. nov 2024

Pokial viem, tak cierny kasel sa neockuje samostatne, ale je (u tak malych deti) sucastou hexavakciny. Takze by som normalne druhu davku dala. Alebo myslis, ze bude lepsie potom ockovat zvysnych 5 chorob z hexavakciny samostatne?

rivini
13. nov 2024

@fenakova teba v tehotenstve neockovali proti ciernemu kaslu? Lebo v takom pripade by dieta malo okrem prekonania aj protikatky od teba a nemusela by si davat ockovat. Ja som svoje pol roka po narodeni, ked uz protilatky od matky miznu, dala preockovat.

kiki68
13. nov 2024

@diewcatqoo tie nejdu ockovat tak lahko samostatne. Ono mozno u dospelych idu skor samostatne. Ale je to osemetne

kiki68
13. nov 2024

@rivini ved prvu hexu mas v 3 mes, dalsia je myslim v 6 mes.

diewcatqoo
13. nov 2024

@kiki68 no ved prave, aj u dospelych s tym byva problem, nie to este u tak malych deti. Odhliadnuc od toho, ze by to bolo aj pre to dieta neprijemne, kazdu chvilu mu nieco pichat do nozicky.

rivini
13. nov 2024

@kiki68 zijem v zahranici, tu je trochu iny ockovaci system 😊

kiki68
13. nov 2024

@rivini ja zijem v AT a my tu mame pomerne skoro tieto ocko

fenakova
autor
13. nov 2024

@diewcatqoo ved práveže to ze to nejde očkovať samostatné a teraz neviem co robiť keď bude mať v tele protilátky a ešte ďalšie do nej pichnu tak sa toho bojím

fenakova
autor
13. nov 2024

@rivini nie neockovali ma

diewcatqoo
13. nov 2024

@fenakova a co na to pediater? Skor by som dala na jeho rady, nez na rady anonymnych zien.
A ak sa smiem spytat, ako prebiehal cierny kasel u babatka? Na zaklade coho vam ho diagnostikovali, mali ste viac pozitivnych v rodine?

fenakova
autor
15. nov 2024

@diewcatqoo dcéra mi strašne kaslala lekár to liečil ako zatekajuce hlieny ktoré nevie vykašľať.. Skončilo to tak ze sme boli hospitalizovane v nemocnici keďže to došlo do takého štádia ze sa nám začala doma dusiť.. V nemocnici jej bol potvrdený čierny kašeľ.. Netušíme kde to mohla nachytať keďže v okolí nevieme o nikom kto by to mal.. Ale to ťažko povedať