Čierne bodky na tvári 5-mesačného bábätka

ladyl20120
10. sep 2022

Dobrý deň prajem.
Mám doma bábätko, ktoré má 5 mesiacov. Od narodenia mal môj synček problémy s potničkami, na ktoré mi pani pediatrička predpísala Holtov krém. Po jeho aplikácií sa malému pleť zhoršila. Začala som používať repíkový čaj, ten vyrážky potlačil, avšak cca na mesiac a pol sa nám objavili prvé čierne bodky - upchaté póry. Šla som teda na kožné, kde mi k tomu pani doktorka nevedela veľa povedať, vraj mám ďalej používať holtov krém. Predtým som čierne bodky vedela zrátať, teraz ich má moj synček na oboch lícach a brade. Som zúfalá.
Našla som aj tu diskusiu, kde zúfalé mamičky hľadali liek na tento problém, takže nie sme jediní na svete s týmto problémom, ale doktori, ktorých sme navštívili, sa zatiaľ tvárili, že výnimoční sme 🤦🏼‍♀️.
Navštívila som už ďalšieho kožného doktora, ktorý mi predpísal Jariš a mastičku (na chvíľu som mala pocit, že sa tvorba čiernych bodiek zastavila), keďže ani toto nám po mesiaci nepomohlo šla som na vyšetrenie krvi na endokrinologiu (hormóny máme v poriadku), kontaktovala som alergologičku (vraj kým to má len na tvári a nešíri sa to nie je to alergia), estetickú dermatologiu (kde mi predpisali Fucidin a povedali mi že môj syn je atopik, že mám čakať, vraj z toho vyrastie)...
Nič nepomáha,.. Chcem sa teda opýtať tu Vás žienky, či ste sa s tým nestretli, či by Ste mi nevedili pomôcť, poradiť. Nechcem to nechať tak. Čas beží a ja sa bojím aby môjmu synčekovi po poroch neostali jazvy. Budem
Vám vďačná za akúkoľvek radu 🙏🏼

nechať tak, aby dopadol ako ja. Prosím o termín u Vás. Za odpoveď Vám vopred ďakujem.

veselo_neveselo
10. sep 2022

@ladyl20120 Co som rychlo nakukla, tak infantilne akne sa naozaj nijak zasadne nelieci a mizne same od seba, casom. Asi 2% deti ho ma. Kontroluju sa hormony, ale to ked mate ok, tak dalej uz nic nie je treba, len pockat, to prejde. Ver svojim doktorom.

ladyl20120
autor
26. okt 2022

Prešiel nejaký čas a náš problém s tváričkou je už minimálny. Čierne póriky pomaly vypadávajú, pokožka sa krásne hojí.
Keďže viem, akými vyšetreniami sme prešli, a čo všetko užívali (vyššie spomenuté, väčšinou ani doktori sami nevedeli, čo s nami robiť, čo nám predpísať, takže vlastne na nás len skúšali, čo zaberie 🤦🏼‍♀️) a nič nám nepomáhalo, napíšem to sem pre budúce mamičky, snáď vám to pomôže rovnako, ako nám.
V prvom rade sme začali používať micelárnu vodu od Biodermy ráno a večer. Hneď potom aplikujem trošičku krému (minimálnu vrstvu) na problémové miesta značky Tubbytodd (na SK ju nezozeniete. Objednavala som ju z ameriky, je trochu drahšia, ale tá jediná nám pomohla ❤️💪). Som rada, že som sa nevzdala a nepočúvala doktorov, isto by som s "trpezlivosťou a časom" nedosiahla také výsledky, ako teraz s týmito produktami po mesiaci.
Veľa šťastia žienky 😇 nech sú naše bábätká zdravé a krásne ❤️

slovakboy
26. okt 2022

@ladyl20120 super. Obdivujem ťa za tvoju neunavnost a odhodlanie sa popasovať s problémom

simamichaela
11. dec 2022

@ladyl20120

Ahoj, no bodiek pribúda aj nám, zatiaľ sa dajú zrátať, ale vidím, že pribúdajú. Prosím, ako si prišla, resp. na základe čoho si dávala ten krém tubby todd? Ja len že či náhodou nezoženiem niečo tu. Nemám možnosť objednať z USA. ĎAKUJEM

ladyl20120
autor
12. dec 2022

@simamichaela odporúčala mi ju rodina (keďže som sa už obracala na každého s prosbou o pomoc), že tú značku poznajú, čítali recenzie a tak.... Nemala som čo stratiť, takže som to vyskúšala...
Ale prišla som este na príčinu, čo nám tie poriky sposobovali.... VIGANTOL 🤦🏼‍♀️ prišla som na to v novembri, keď nám naša pediatrička zdvojnasobila dávku Dcka... A nám sa nanovo vytvorili póry a dokonca hnisavé vyrážky.... Ono všetko zlé je na niečo dobré,... takže sme vigantol uplne vysadili, používame tu micelárnu vodu a aj tu mastičku a pekne mu to vychádza 😇