Čierna bodka u 9 mesačneho bábätka.

mici7381
13. okt 2018

Ahojte maminky. Idem si k vam pre radu.Dnes som našla mojmu synčekovi dve čierne bodky ktore su okolo trochu červene a vo vnútri čierna bodka menšia ako špendlík.S lupou som pozerala ale klieš to nieje, teda aspon dufam.Dakujem za každu odpoved.

mici7381
autor
13. okt 2018
lindusss2016
13. okt 2018

No ak je okolo cervene, tak by som.pozrela ozaj velmi dobre, ci to ten kliest nie je. Mozu byt aj uplne mikro, nevidis nozky?

nellita
13. okt 2018

To na kliesta nevyzerá,ma to na hlave?

lindusss2016
13. okt 2018

@nellita ako to vies posudit? Moja mala takeho miniaturneho, ze vyzeral ako zrnko prachu. No z fotky by to nikto.nerozoznal

mici7381
autor
13. okt 2018

Neviem to posudit ale neboli cez lupu vydiet ani nohy.

evallu
13. okt 2018

moja malá toto mávala teda ak to nie je mini mini kliešť.... nakoniec to vždy bol škrabanček od nechtíka, úplne mini, taká až čierna chrasta.... doteraz to máva, nechápem ako ale urobí si to.... vzdy mám nervy, rýpem do toho a odlúplne sa to ako chrasta....

mtsl
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maminecka2
13. okt 2018

Aj mne pride na zvacsenej foto ze to ma nozicky.

lindusss2016
13. okt 2018

@mici7381 no mne sa tiez tie nozicky zdaju 😕 kliest sa nema vyberat mydlom, ani ziadnym olejom, hrozi, ze sa vy rati do rany a prenesie vacsi obsah infikovsnych slin. Ak s tym nemas skusenosti a netrufas si, zbehni na pohotovost. Inak v lekarni dostat pinzetu na klieste, ale treba ho vybrat okamzite po najdeni, necakat do, druheho dna. Takze verim, ze aj je to on, uz si to aj vyriesila. Daj vediet, ako to dopadlo

dominika7990
13. okt 2018

@lindusss2016 dcérka ako 6m mala mini kliešťa išla som na pohotovosť a hádaj čo sestrička na tampón dala asi mydlo alebo dezinfekčný ( nie som si istá ale bolo to položené na umývadle takze jedno z toho určite) a iba pár krát posuchala po tom a bol vonku 🤷🏼‍♀️ Ani dr nestihla prísť 🙈žiadnu pinzetu ani nič take nebrala 🙈

lindusss2016
13. okt 2018

@dominika7990 my sme boli tiez, moja mala ako 15 m, ale netrufla som si na to, takeho maleho som nikdy nevidela. Ale normalne ho nastriekali krynogennym sprejom, to ho zabilo a uz mrtveho ho vytiahli. Viem, ze niektori zabrzdenci to robia aj takto, kedysi to bolo bezne, dnes sa uz ale vie, ze tymito hlupymi metodami moze kliest preniest tu infekciu omnoho lahsie. Ja by som po nej skocila, keby sa do toho takto pustila. My zijeme v kliestovej oblasti, mam s nimi bohate skusenosti a vela ludi v mojom okoli sa uz boreliozou nakazilo, takze na toto som ja opatrna.

lindusss2016
13. okt 2018

@dominika7990 moj maly ma problem s jednou oblickou a opakuju sa u neho problemy s mocovymi cestami, takze uz presne viem, co mam sledovat a ako postupovat a minule sme boli zas na pohotovosti, ja som tam na tu dr vsetko vyvalila a aj som mu sama naordinovala vysetrenia a poslala som nas na hospitalizaciu 😂 manzel sa len rehotal, ze dr to len podpisala, ale co narobis, ked niektori ludia potrebuju vedenie 😂😂😂 ale nie, tak ona by na to bola prisla aj sama asi, ale trvalo jej to. Tak som zakrocila.

dominika7990
13. okt 2018

@lindusss2016 no ja som kliešťa mala pár krát za mládi a aj to naposledy ako 15 ročná a to som vrieskala ako pavián na celu kúpeľňu a revala lebo bol neskutočne veľký 🤣🤣🤣 Takze vyťahoval vtedy tata lebo on si sám vyťahoval kliešťov často keďže sme boli na dedine a kosieval trávu a hrabal seno pre naše kravy 🙈🙈🙈 takze pri malej som si ja netrufala a bežala ihneď na pohotovosť cela ustráchaná a vystresovaná . Ako keby si to videla nechápala by si že kliešť. Vyzeralo to jak mini chrasticka po brati krvi 😳 taký mini bol mal ledva 1mm.Sama som nechápala že take malé vôbec môže byť 😳 ja som si zo začiatku myslela že fakt chrasticka alebo prvé znamienko sa jej tvorí 😳😳😳 a to ako jej to robila ja že ide iba pretrieť kým príde dr že nech to je sterilne dookola alebo čo 🙈 ani som nevedela že už to vyberá.

lindusss2016
13. okt 2018

@dominika7990 no presne aj ja som mavala takych tucniakov a vyberali nam ich doma. Ale dcera mala tiez uplne mikro, ani nas nemal 1 mm. Hrala sa vonku v hline, ja som myslela, ze to ma len zrnko prachu a ked neslo zotriet, tak som tam vykukala nozicky... svine zmutovane

malinovka333
13. okt 2018

Teraz su taky maly kliesti mensi ako makove zrnko.a pokial nie je nacucany tak nema byt z coho velky.moji mali ties takych malych

mici7381
autor
15. okt 2018

Dakujem vam všetkým za vaše rady a komentare.Tak nakoniec to kliešte neboli.Ešte raz vam dakujem mainky za vaše cenne rady

mrkvicka060
15. okt 2018

@mici7381 a co to bolo nakoniec?

mici7381
autor
15. okt 2018

nič iba niečo pichnute.Pozerali sme s mužom na to cez lupu