Ahojte maminky, chcela by som Vás poprosiť o rady ohľadne hodnôt železa v krvi. Môj 4 ročný syn od narodenia trpí na nedostatok železa v krvi. Brali sme rôzne prípravky na prírodnej báze, niečo zabralo niečo nie. Nakoniec berieme už asi štvrté balenie Maltoferu spolu s pyridoxinom. čiže asi tak tri mesiace vkuse dennodenne. V decembri 2017 mal hodnoty hemoglobínu 121 a údaj železo - S mal 4,26. železo CVK - S mal 48,5. Odvtedy papáme ten maltofer. Teraz sme znova brali krvičku, či sa niečo zmenilo po 4 mesiacoch. No na moje sklamanie má hodnotu hemoglobínu 122 a údaj
železo - S má 15,66 a železo CVK-S má 39,7. Pani doktorka povedala, že je to už v poriadku, ale maltofer máme brať ďalej. Nechápem tie hodnoty, veď hemoglobín má len miminálne zvýšené, tak je to naozaj ok? Nerozumiem tej hodnote železo S a železo CVK - S. Má teda železo už v norme alebo nie? ďakujem Vám za vysvetlenie.
moj mal zelezo 17, vraj ok. Od mala bol anemicky a na maltofere. Tiez ma 4 roky a krv brana tento tyzden
tabulky napr tu
http://www.ousa.sk/_img/Documents/okb/Referencn...
https://www.zdravie.sk/clanok/40337/krvny-rozbo...
vysvetlenie aj tu
https://www.alphamedical.sk/casopis-invitro/ane...
... tiez mi napadol ten narosan od justu ...
ved práve, že synček sa zvykne sťažovať na bolesti bruška - to asi ten maltofer. Sú aj iné prírodné prípravky okrem toho narosanu? Zvykli sme piť koncentrát z cvikle, ale mám pocit že nám vôbec nezabral. Preto sme ostali pri maltofere.
@pekarovamonika tak prirodne vitaminy su aj jamieson, tie dostat v lekarni bezne. tan narosan len od justu cez predajcu objednat ... maltofer nezvykne aj zapekat? preto to brusko?
áno, aj zapeká aj hnačká býva. U každého je to ináč. U nás bolo oboje. Viem, že to nie je bohviečo lebo je to umelina, preto by som chcela skúsiť niečo prírodné. Ten jamieson je dobrý nápad, vyskúšam.😉
Zaujímajú ma hlavne tie hodnoty, či sme teda už v poriadku, alebo nie. Aj to dokedy brať nejaké prípravky na anémiu, či stále už prriebežne kontrolovať hladinu v krvi.😒
@pekarovamonika to železo je ťažké na žalúdok
Ja tiež teraz beriem a mám taký pocit ťažoby
@pekarovamonika a zmenila si aj stravu?hovädzie mäso, viac mäsa celkovo odporúčala lekárka, vyvary z hovadziny
Ja som niekde citala, ze pre lepší účinok, by sa mal maltofer zapínať niečim kyslym, napr citrónovou vodou
citron papáme v čajíku, a dávam ku k maltoferu pyridoxin - to by tiež malo pomáhať k lepšiemu vstrebávaniu.
Ja by spm sla prirodnou cestou rano nalacno pohar vody s lyzickou melasy, maltofwe mne osobne nezaberal ani ine doplnjy skoncila som na infuzkach....teraz pijavam asi rok melasu a je to nie idealne ale omnohi omnohi lepsie
Ale nikto neriesil pricinu? Preco ma malo zeleza a ako sa stravuje? Bol kojeny? A fakt od narodenia ma nedostatok toho zeleza? Neviem ci pomozem ale.moja dcera mala nedostatok a tiez jej chceli davat maltofer a kopec veci kolo.toho ale.nakoniec bol problem lepok, sice nema celiakiu ale ma.neceliakalnu senzitivitu na lepok. Akonahle.je na diete hodnoty zeleza su v normale
ja len ked uz fakt neviete co s tym skuste aj touto cestou. Drzim palce
Vyskúšam ešte tú melasu dávať mu do čajíku ráno spolu s citronom. Hádam to vypije, lebo on je strašne prieberčivý.
Bol kojený. Strava to je naša hrôza - keby nemusel, tak hádam ani neje. Z ovocia len jablko a zelenina žiadna. No otras, nedostanem do neho nič. Keby som aspon tú cviklu dostala do neho, ale ani to nedá do pusy.
@pekarovamonika Dobry vecer, precitala som si diskusiu k Vasmu problemu. V pripade ze syncek ma skutocne problem zjest ovocie, zeleninu, tak potom je sirup Narosan od Just ako stvoreny. Je to akoby silny koncentrat ovocnych stiav. Mozem Vam ho objednat a aj viac poradit ak budete mat zaujem. Idem ho objednat pre moju starnucu matku, ktora z istych dovodov nekonzumuje ziadne ovocie, zeleninu a jej strava je absolutne nevyvazena. Aspon tymto sposobom chcem do nej dostat dake vitaminy. Inak na chudokrvnost je urceny Narosan cucoriedkovy.
Ano, už som ho objednala. TAktiež vyskúšame do čajíku melasu. A počula som taktiež že spirulina je bohatá okrem iných látok tiež na železo. No dúfam, že nám niečo z tohto zaberie. V podstate sme teraz ok, no nerada by som aby sme dlhodobo fičali na maltofere. 😒
@pekarovamonika ahojky. Moj synovec ma to iste ako vy. Neviem ake ma sice hodnoty, ale je tiez nizko pod hranicou chudokrvnosti a taktiez okrem jablka nezie ziadne ovocie a ani zeleninu. Dokonca aj polievky mu musia sa cedit a aj omacky
@pekarovamonika, a zistovali preco a malo zeleza? Pokial nie dajte ho vysetrit na celiakiu. Ta moze byt pricinou.
@pekarovamonika neviem poradiť ohľadom hodnôt krvi, ale podľa spôsobu písania vidím, že si dosť úzkostlivá matka a môžeš túto úzkosť prenášať na syna. 4-ročné dieťa nie je bábätko, ale ty rozprávaš štýlom krvička, čajík, papáme (píšeš v množnom čísle pritom sa jedná o syna). Skús na naučiť brať svojho syna ako 4-ročného škôlkára a komunikuj s ním radšej primerane veku.
Sestrina dcéra mala tiež zdravotný problém a časom jej dcéra mala nejaké psychické problémy, psychologička jej vyslovene povedala, že to mohla byť zásluha jej úzkostlivej povahy (sestrinej).
Ja to nemyslím zle, nechcem ani rýpať, ale tvoj štýl komunikácie mi veľmi udrel do očí a myslím že je načase preseknúť pupočnú šnúru so synom a brať ho ako samostatnú bytosť.
@pekarovamonika doporucujem narosan uzivat minimalne hodinu po alebo pre mliecnymi vyrobkami a kombinovat s kyselinou listovou
a neznizovat davky narosanu. V chladnicke vydrzi 2 mesiace a je to velka flasa, tak ju treba popit a nie vyliat 😉
My dávame melasu 1 č.j. (takú menšiu ), do 2 hodín po prebudení, môžete zo začiatku aj 2x denne, ale nám stačilo aj raz 🙂 Najlepšia je tá tmavá trstinová
Áno, už som začala dávať aj ja melasu, ráno do čajíka plus do toho vitamín C z DM.🙂
dievčata,moj 3 ročny synček už pije druhe balenie narosanu z justu,po novom roku nas čakaju kontrolne odbery,pediatrička nam ho odporučila.tak uvidime vysledky.
@kamilka2012 ano Narosan je super. Rada ho ako poradkyna Justu odporucam
@zuzkamargit, aku dennu davku Narosanu doporucujete davat pre dieta, ktore ma 2 roky a 3 mesiace, prosim? 🙏 Dakujem.
@camelie12 svojim som v tomto veku davala 2x denne detsku polievkovu lyzicu
Ahoj nasi mali dokonca 2 x transfuziu kvoli tomuto, ale zelezo mali takmer nulove a hg prvykrat 70 a druhy krat dokonca 50, takze fakt ubohe vysledky vas hg je ok a na zelezo by som davala od firmy Just Narosan je prirodny a perfektne dviha to zelezo a v proovnani s maltoferom nerobi bolesti bruska, nenici zuby a hlavne je prirodny.