Chudokrvnosť u ročného dieťatka

mmio
6. mar 2013

Máte skúsenosti s chudokrvnosťou u ročného bábätka? Ako ste to liečili? Môj malý jedáva pravidelne špenát, mäsko, vaječný žĺtok a aj napriek tomu je chudokrvný. Zistili sme to počas choroby. Je možné, že to spôsobila infekcia? Ďakujem

xlucia
6. mar 2013

@mmio je to mozne. kup si sirup z justu na chudokrvnost, je drahsi, ale urcite pomoze a mozu ho aj malicke deti a nezapeka z neho 😉

januliku
6. mar 2013

@mmio Nasa mala na rocnej prehliadke nizky hemoglobin len 82, po mesiaci mala 116 🙂 . Pridali sme cervenu repu, brokolicu (vlastne vsetku zelenu zeleninu), vsetky strukoviny, viac masa (najma hovadzie) - to vsetko obsahuje vela zeleza. Ale osobne verim, ze to moze byt sposobene aj chorobou, infekciou. Ale niektore deti, aj dospeli su chudokrvni cely zivot. Zalezi aj od toho aka nizka je hladina oproti normalu.

mracik
6. mar 2013

mohla to ovplyvniť aj infekcia. 😉 Ak kojíš, jaj si skontrolovať hemoglobín a železo aj ty. Do stravy mu ešte môžeš pridať pšeno, sušené marhule, melasu...

mmio
autor
6. mar 2013

Ďakujem Vám pekne za odpovede. On aj odkedy je chorý slabšie papá, ale ináč je to taký 13 kilový hrošík 🙂. Aspoň že prsník neodmieta. Tiež ma napadlo, že zájdem k lekárovi aj ja, či nie som rovnako chudokrvná. A kde kúpim ten sirup z justu?

bambo308
17. mar 2013

@mmio sirup z Justu ti mozem objednat a poslat postou 🙂 postovne platim ja 🙂

baklik
17. mar 2013

@januliku vasej na rocnej prehliadke brali krv?? nasmu este nikto nerobil rozbor krvy.....

januliku
18. mar 2013

@baklik No, nie je to bezne. Nasej pediatricke sa zdala dcerka prilis bleda. A mala pravdu ... mala nizky hemoglobin. Inak nemala ziadne ine priznaky. Nastastie sa nam to do mesiaca upravilo. Inak ja som aj osobne na vlastnu ziadost ziadala rozbor krvi, ale kvoli ekzemiku na tvaricke, ktory ma, ale tam sme nastastie tiez mali vsetko negativne.

mmio
autor
18. mar 2013

@bambo308 keď ja som hľadala na nete nejaké recenzie a nikto nič ☹ , nechcem kupovať mačku vo vreci ... odkiaľ to poznáte?

bambo308
18. mar 2013

@mmio ked das vyhladat Narosan čučoriedkový tak ti najde fora, kde maminky pisu svoje skusenosti 🙂

mmio
autor
18. mar 2013

@bambo308 a cena je aká? vďaka