Mile mamicky,
moj 6 rocny syn stale kasle :( Bola som s nim u 3och pediatroch, 2 imunologoch, u homeopata. Kasel maval taky vselijaky, preto bol a stale je problem s diagnozou. Posladne mesiace vykasliava, teda ma produktovny kasel. Najma rano po zobudeni. Kasle od 20 min, ale niekedy aj 2 hodiny. Pred rokom mu brali mandle nosne, ale ani to nepomohlo, bral lieky na alergiu par mesiacov (zevraj je alergicky na travy), ale aj tak kaslal.
Imunolog mi dal lieky na astmu, ale ziadne vystrenie na astmu mu nespravil. Myslim, ze sa to vola spirometria. Astmaticky kasel nie je produktivny, aspon podla toho, co som sa docitala. Lekarka to v podstate uzavrela, ze ma chronicky kasel, nema ziadnu teplotu, chuti mu jest, nijak extra ho to neobmedzuje a teda to neriesi. Ja som vsak z toho uplne zufala. Myslela som, ze teraz v lete, ked nechodi do skolky, bude ok, ale cele leto kazde bozie rano kaslal. :( Cey den vobec, alebo len par krat zakaslal a obcas vecer pri zaspavani. Neviete mi niekto poradit, co s tym? Aha, este som zabudla, ze homeopatik mi poradil ho odcervit. Odcervila som a nepomohlo. Mohla by som byt podla vas fakt ta astma? Aj ked ma kasel produktivny? Budem vam vdacna za vsetky vase komenty 🙂
Ahoj,skúsila by som ešte vyšetrenie na reflux,pokiaľ ste neabsolvovali.Býva často príčinou chronického kašľa. Skús pogoogliť.
...mali sme jedno obdobie, kedy nám tiež syn kašľal - podľa lekárov bez príčiny.. zúfalstvo ma dohnalo až k ľudovej liečiteľke. tá nám tvrdila, že je malý zahlienený, že máme zo stravy vylúčiť mlieko, cukor a bielu múku. Vylúčiť sme to síce nevylúčili celkom, ale obmedzili sme.. kašeľ nám naozaj prešiel.. ináč - ešte mi napadli pľúcne chlamýdie, ale predpokladám, že ste už prešli asi všetkými možnými vyšetreniami..
Testy na alergie vam robili? Urcite spirometriu, je to rýchle vysetrenie a 6rocny to hravo zvladne
Testy na skrkavku vam robili?
Ma robene testy na mykoplazmy a chlamydie? A ma robeny RTG pluc? Moj totizto takto kaslal dva mesiace - len tak asi 3-4x za den, raz vlhko, raz sucho....clovek by povedal, ze je zdravy, lebo sa tak spraval, nemal ziadnu teplotu. Na RTG a v prinosovych dutinach sa mu objavili loziska akehosi virusoveho zapalu pluc - bol prelieceny ATB a od tej doby je pokoj. A to sme tiez absolvovali ORL, aj na alergo nas chcela poslat, ale po tomto RTG usudila, ze zbytocne. A mykoplazmy a chlamydie robila medzi prvymi vysetreniami - tie boli negat.
dakujem vsetkym za komenty. chlamidie aj mykoplazmy mu robili - neg. RTG pluc mu este nikdy nerobili. u jedneho alergologa mal poz testy len na macku, ale to ma skoro kazdy vravel, u druheho mu vysla alergia na travu. Davala som Aerius 3 mesiace, npomohlo, tak som to prestala davat. Mlieko som skusila vylucit na par dni, nepomohlo a celkovo, on nejak extra vela mlieka nepije .... prejde aj par dni bez mlieka, takze mliekom to asi nebude.
@lienka2207 na zaklade coho jej diagnostikovali bron. astmu? aky kasel mala?
cierny kasel- pertussis zistovali?
@tina2010 dobry deň,ako vám ten kašeľ nakoniec dopadol ? Presne ako cez kopirat teraz zazivam so synom .ďakujem
No my sme sa kasla nemohli zbavit len par mesiacov,ale to boli hlavne nocne zachvaty a nakoniec mame bronchialnu astmu.Dcera ma 3 roky a 3 mesiace cca.
Berieme respiracne spreje a Aerius.
A pomohlo.Klop klop...v pondelok znova skusime skolku a uvidime.Minuly rok bola aj 2x za mesiac na antbiot. 😕
Teraz by jej imunologicka mala nasadit aj nejaku imuno liecbu tak uvidime