Chrípka, pri ktorej sa nedá chodiť

laura1980
5. feb 2018

Dobry vecer moj syn dostal taku silnu chripku ze sa mu neda chodit ma slabe svalstvo uz to trva 10 den aj sme boli v nemocnici tam nam dali infuziu na zavodnenie a stav je stale podobny stale lezi teplotu nema je normalne aby sa po tolkych dnoch nic vyrazne nezlepsilo ?

tova
5. feb 2018

neni to moc normalne. Okrem toho ma aj nejaky kasel, zvraca , isla by som s nim k dr. nech vezmu krv a rtg pluc ci nema nejaky tichy zapal pluc.

danyelituska2
5. feb 2018

No môj nemohol chodiť keď mal zápal pľúc

noccikalili
5. feb 2018

Ahoj ja som na tom bola potobne minulý týždeň. Bolo to niečo hrozné. Bolesť svalov, kĺbov, sliach, proste bolesť celeho tela. Ani chodiť som nevedela tak ma boleli aj päty.No niečo hrozné.
Bola som na 4 deň u Dr. Moč aj krv ukazaly že mám v tele zapal. Nasadila mi Zinat na 10 dni každých 12 hodín. Už po prvej dávke zrazu bolesti boli fuč. Ešte mám ATB na dva dni a potom kontrola.
No včera sa mi dcérka začala stazoc že mami ja Neviem chodiť, bolia na nožičky. 😖 Volala som detskej Dr. No keďže má aj sarlach a berie penicilin, tak jej nič na to nedala, len nech davam nurofen alebo MiG. Ale ten penicilin na tieto svalové bolesti vôbec nezaberá.

renatka100
5. feb 2018

Skus mu dat acc long alebo solmucol 3 x denne po 100 mg pastíky cmulat. Okrem ineho je to aj na imunitu a urcite ho to dostane na nohy, vela treba pri tom pit

liz_lemon
5. feb 2018

@renatka100 ACC Long a Solmucol su predsa na kasel

renatka100
5. feb 2018

@liz_lemon oficialne pre trh ako lieky, v zahranici sa acetyl cystein pouziva aj preventivne ale aj na posilnenie imunty. Mam to vyskusane u seba aj u dcery…
výskumy z ostatných rokov odkrývajú jeho ďalšiu cennú vlastnosť ako antioxidantu. Preto sa NAC ocitá aj v úlohe lieku odďaľujúceho starnutie buniek, znižujúceho riziko rakovinových ochorení, odporúčaného na potláčanie zápalu a poškodenia priedušiek pri chronickej obštrukčnej pľúcnej chorobe a niektorých ďalších pľúcnych chorobách (uvažuje sa aj o jeho nasadení pri astme a pľúcnej fibróze), pri alkoholovom a toxickom poškodení pečene a ďalších. Vďaka svojim účinkom sa v zahraničnej literatúre podávanie NAC odporúča ako súčasť komplexnej liečby.
NAC pôsobí tak, že rozpúšťa všetky druhy hlienov v dýchacích cestách, ktoré sú zodpovedné za väzkosť hlienu a podporuje vykašliavanie. Má nepriamo antimikrobiálne účinky, pretože znižuje kolonizáciu baktérií a podporuje samočistiace schopnosti pľúc. Aby bol obraz o účinkoch N-acetylcysteínu úplný, treba spomenúť, že v zahraničí sa propaguje aj ako "wellness drug", t. j. ako preparát pre zdravý životný štýl, pre ľudí, ktorí chcú oddialiť negatívne účinky starnutia, pôsobenia niektorých škodlivých faktorov životného či pracovného prostredia

pribinak
5. feb 2018

No minimalne by som volala pediatricke, ze ten stav sa nezlepšuje a ake ma syn problemi. Toto urcite nie je v poriadku. Pri chrípke by uz po 10 dňoch mal byt podstatne lepší

katharines
5. feb 2018

No musi mat velmi oslabenu imunitu. Chripka v okrajovych pripadoch moze sposobit aj vazne zdravotne komplikacie, co dufam, ze nie je vas pripad. Skus mu davat Vit. C, B, D, B karoten (v mrkve surovej i varenej a oranzovom ovoci a zelenine -citrusy sem nepatria), ...
Vyvary z masa a kosti so zeleninou, cibulou a cesnakom. Nech vela pije, moze echinaceu (podporuje aj imunitu), kapucinku (z toho lepsie tinktura), slez, salvia, zazvor...

alaguema
5. feb 2018

@renatka100 výborné info 👍 Ešte dodám, že acetyl - cysteín (v tele sa mení na cysteín) podporuje tvorbu glutationu, čo je silný antioxidant.

@laura1980 normálne to nie je, ale chrípkové vírusy mutujú takým spôsobom, že to nemusí byť zas také divné. Okrem spomínaného lieku, by som mu dávala mega dávky Omega3 mastných kyselín - rastlinné oleje z prvého výlisu - ľanový, konopný, olivový, alebo kvalitný čistený rybí tuk, ktorý je pre telo lepšie využiteľný plus čerstvo pomleté ľanové semiačka a rasca čierna (černucha) 1kl semiačok zapiť vodou - 3x denne. Prajem skoré uzdravenie.

laura1980
autor
5. feb 2018

dakujem za odpovede dnes mu je lepsie ale nohy ho stale pobolievaju u pediatricky sme boli ze treba dolezat

kk77
6. feb 2018

Ahoj, ja si pamatam, ze som pred rokmi mala tiez chripku a po 2 tyzdnoch som bola taka slaba, ze som vliekla doslova nohy za sebou. Vtedy ochorela aj kolegyna a tiez to iste. Niekedy vie chripka riadne s clovekom zamavat.

veronika0122
6. feb 2018

Moja starka bola na tom presne tak isto. Siedmy den chripka a ona uplne nevladna. Taku som ju este nevidela. Dnes bola v nemocnici a vysledok - silny zapal pluc. Takze NIE JE TO NORMALNE TAKETO NEVLADANIE.