Chrípka a teplotu u 5 ročného syna

lucia006
18. feb 2018

Ahojte. Ma niekto skúsenosť? Syn5r dostal minulú nedeľu zrejme chrípku kašeľ a horúčky. 2 dní mal vysoké aj nad 39. Potom klesli a od stredy nemá cez deň horúčku ale večer mu stále vyjde do 37.5?dnes je tomu týždeň. Boli sme 3 krát u Dr. Crp negatívne, dyChanie čisté. Už kašle menej ale hlienovito. No kašeľ je vždy na dlhšie trápi ma prečo tak dlho tie teploty.malo aj niektoré s vašich detí tak dlhé zvýšené horúčky? Ďakujem

sonah
18. feb 2018

Dali ste si urobit vytery z hrdla ?moze mat nejaku bakteriu a z tho moze mat stale tie teploty alebo si dajte zobrat krv moze mat nieco aj v krvi napr.mononukleozu nam ju zistili iba z krvy je to ako chripka akurat ze ant.su na to neni musi to telom prejst a u nas kasel pri tom trval mesiac a bol aj slaby a menej mi jedol.....

lucia006
autor
18. feb 2018

@sonah hrdlo ho neboli ani nebolelo. Kašeľ už má celkom ôk. Akurát si sem tam fajne od kašle. Neje mi skoro vôbec. A tie zvýšené horúčky. Asi sa fakt musí tým. Prebojovať. Antibiotika by mi aj tak nevzal. Keďže on nevezme žiadne lieky. Všetko vyvrati

meandbaby
18. feb 2018

Inak, chripka je vaznejsie ochorenie a bezne pretrvava 10 dni
Kasel moze pretrvavat aj tri tyzdne nakolko reflex trubice pretrvava tak dlho aj po odozneni ocborenia. Svsak bez teplot.
Pri vysokych horuckach sa odporuca zabal celeho tela.Plachta sa namoci a dieta sa cele zabali do plachty a prikryje perinou s nasledne sa vymeni plachta a prezlecie dieta do tepleho pyzama.

sonah
18. feb 2018

@lucia006 to nevadi ze hrdlo neboli moja doki bere vytery ked ma kasel....a este ked stale teplotuje moze mat bakteriu a antib.su v roznych formach tbl.,sirupy....tak si dajte krv zobrat ked sa ti tie teploty nepacia.....a este ti aj neje tak moze mat mononikleozu precitaj si o nej je to dost zavazne ochorenie,moje krsna skoncilo nemocke lebo malo zvysene peč.testy.....ja ta nechcem strasit iba ti hovorim co to móže byt....ani mne sa synov stav nepacil,doktorka len vyhovorky ze to je alergia a nakoniec som ju donutila aby mu zobrala krv a mal mononukleozu.....prajem vam skore uzdravenie.....

zara0201
18. feb 2018

@lucia006 my sme mali teploty a horucky 3 tyzdne. Vsetky vysetrenia negativne, ani chripka sa nepotvrdila. Nejaky virus.

lucia006
autor
18. feb 2018

@zara0201 fajn. A znižovali ste mu zvýšené teploty alebo nechali tak?

lucia006
autor
18. feb 2018

@sonah bože snáď nie

lucia006
autor
18. feb 2018

@meandbaby vysoké mal necelé dva dni teraz ma do 37. 5 keď podám čiapku klesne do večera mu keď nepodám. Ma od 37-37.5

baboobchod
18. feb 2018

37,5 je nic, to si mohla aj zle namerať. Ja mam 3 teplomery a každy meria inak 🙂 a pri 37,5 dávať lieky??? Načo preboha? Vsak telo bojuje a ty mu berieš jedinú zbraň co ma...

bosoriak
18. feb 2018

@lucia006 37.5 nie je horucka, je to len velmi mierne zvysena telesna teplota. Niektore deti mavaju 37.5 normalnu teplotu aj ked su zdrave. Ma aj nejake ine priznaky okrem kasla? Lebo kasel naozaj moze pretrvavat tyzdne po akutnom ochoreni.

Inak si myslim, ze je to normalne, tych 7-10 dni je normalna doba liecenia virusu chripky. Ak mu robili vytery a nic nenasli, potom len vela tekutin a cakat, kym to prejde. Tento rok su chripkove virusy obzvlast agresivne, aj dospelych velakrat zlozia na dva tyzdne.

A naozaj, nedavat nic od teploty, 37.5 je skvela teplota na boj s chorobou, urcite ju nezrazaj.

lucia006
autor
18. feb 2018

@bosoriak ôk skúsim nedávať nič. Aj tak ma problém brat lieky. Dostanem jedine čipok do neho. Okrem kašľa nič akurát ma iný hlas od tých hlienov asi normálne sa hraje pozerať TV. Piť pije čaje ale ne papa skoro nič max ovocie zje a chrumkavé za deň. Výter robene nemal. Bol len po počúvaní crp mu vzala neg.a hrdlo ôk. Nemá ani moc soplik. Nesťažuje sa mi na žiadnu bolesť. Tak asi len vyčkat treba. Inak jeho normálna teplota je 36.6

lucia006
autor
18. feb 2018

@baboobchod to som nevedela riadila som sa podľa seba že ja keď mám nad 37 už sa cítim zle a po paralen je mi lepšie. Tri dni prvé mal nad 38 do 39.4 potom dva dni nemal vôbec a teraz od piatka ma do 37. 5

meandbaby
18. feb 2018

@lucia006 vyckaj na doliecenie

verkaia
18. feb 2018

Syn Mal vysoké teploty, biely povlak v pusinke , bolelo.ho hrdlo a mal.zvascsene uzliny. Z krvi zistili.MONONUKLEOZU. chválabohu a chvála našej Dr. SME v nemocke neboli nakolko prihliadala aj na mňa, Bola som v 7.mesiaci těhotenstva, týzden teplotoval menej jedol a pil ale zvládli SME to. ATB na to nie sú tak nám bolo jedno či SME doma či v nemocke. Dajte si urobit krvné testy ak teploty přetrvávaju viac ako tri dni.

verkaia
18. feb 2018

@verkaia rozšírene krvné testy... niektore deti ju prekonaju ako slabu angínu.

zara0201
18. feb 2018

@lucia006 prakicky 3 tyzdne bol na nurofene, z toho tyzden v nemocnici

lucia006
autor
18. feb 2018

@verkaia lenže nemá absolútne chytené hrdlo ani povlak ani ho neboli. On kašle hlienovito a Teplôt. Okrem to o žiadne bolesti celý deň sa hraje.

verkaia
18. feb 2018

Tak potom to je lepšie .. snad sa mu polepší..to bude skôr nějaký bacil... i Dr. Čo povedali?

eririka
18. feb 2018

@lucia006 Ahojky Lucka, ešte aj ty dávaš malému čípok ? A nebojuje ?

lucia006
autor
18. feb 2018

@eririka bojuje proti čipkam aj sirupom. No viem ze čipok v ňom. Ostane sirup nedostanem doňho. Tiež mate problém?

lucia006
autor
18. feb 2018

@verkaia doktorka povedala ze vírus chrípka. Ze zápal nemá dýchanie ma čisté to treba len výlezat prečkať a na kašeľ sirup. Plus fenistil Kvapky.

diva199
21. feb 2018

My s dcérou berieme peptidových drink na podporu imunity je to prírodné a pomohlo nám to aj herpesy takze je to super lebo bez liekov alebo náplasti sa to minimálne mne natiahne až na 3 týždne!
https://wellu.eu/shop/products/101/10170,nutriv...
Nie je to lacné ale výsledky stoja za to aspoň pre mna a tým že je to prírodné môžu to aj deti

lucia006
autor
22. feb 2018

@diva199 môj ale lieky nevezme ci už prírodné alebo iné. Takže zbytočne mi kupovať a vyhadzovať peniaze ako to robím posledné mesiace.

diva199
22. feb 2018

@lucia006 jasne deti to dobrovoľne nebudú chcieť 🤦‍♀️ Moja sestra to dáva deťom do džúsu

lucia006
autor
23. feb 2018

@diva199 v dzuse mi vypije Len sinupret kvapky a soľmucol sirup iné nič. Antibiotika nikde