Chrčanie v nose u 8 mesačného bábätka

bubla30
8. máj 2013

ahojte, malemu uz dva dni chrčí v nose ked spi. nie vzdy, sem tam mu zachri akoby tam mal hlieny-aspon sa mi to tak zda. odsat mu vsak nejde nic, ani po streknuti fyziomerom, len jedn dva susne-blede, nic ine. co s tym? odsavat dalej, aj ked vyjde len toto minimum- neposkodim mu tym sliznicu? inac sople nema, dycha cisto, spi kludne, sem tam sucho zakasle. nechcem nieco zanedbat, ale ani pokazit. mate podobnu skusenost? ako ste to riesili?dakujem. ozaj, idu nam asi zubky, jeden je uz von, druhy sa chysta.

zivika
8. máj 2013

@bubla30 pokial nema sople, odsavanie je uplne zbytocne a ozaj mu tym skor drazdis sliznicu...mozno chrci a sem-tam sucho kasle prave preto, ze ma vyschnutu sliznicu...nemate v byte/dome suchy vzduch? ak ano, skus aspon rozvesat po izbe mokre uteraky...a ty ked rano vstanes, aky mas pocit? skor vyschnutu sliznicu, alebo si zahlienena? drobec bude na tom podobne 😉

slimstar
8. máj 2013

aj my mame ten problem ale s hlienami, ma vela hlienov, cim to moze byt? neviete co to sposobuje? 😖

saska.t
8. máj 2013

@bubla30 stava sa to dost casto u miminiek,ak nema priznaky prechladnutia,je to este nevyvinuta prepazka medzi nosom a hrdlom a preto deticky chrcia,väcsinou sa prepazka do 2 rokov vytvori 😉 takze ziadny stres,je to prirodzeny vyvoj 😉

zivika
8. máj 2013

@slimstar a ake stare dieta a kolko mu to trva?

bubla30
autor
8. máj 2013

@saska.t moze byt, ze doteraz mu to nechrcalo a zrazu zacalo?

danjelca
8. máj 2013

@bubla30 presne totomáme aj my!

bubla30
autor
8. máj 2013

@zivika ja som skor zahlienena, ale teraz som bola nachcipana, tak nie som dobra vzorka🙂vlhkost mame medzi 50-60 percent, co je dost

bubla30
autor
8. máj 2013

@danjelca no super a ako s tym bojujete?

danjelca
8. máj 2013

@bubla30 sem tam streknem physiomer prechladnutý nie je tak nijak...sem tam zafučí zachrčí ale pokial to je sem tam tak to nie je chorobné...a teda netečie ani soplík, len to zachrčanie tam je.

bubla30
autor
8. máj 2013

@danjelca my to iste, len vnoci a semtam sucho zakasle...

zivika
8. máj 2013

@bubla30 tak 50-60% je v podstate akurat, takze tam asi problem nebude 🙂 suhlasim s tym, co pise @danjelca pokial je to sem-tam, nie je prechladnuty, tak to vobec neries, ved je to predsa tiez len clovek, takze ked si z casu na cas zakasle, alebo zachrci, nic sa nedeje 😉

bubla30
autor
8. máj 2013

@zivika diky za radu, mas pravdu. len to zacalo predvcerom, tak som sa zlakla, ci nema sople a ked som odsala, tak nic nevyslo. stale strasia so zatekanim hlienov a zapalmi, tak som to chcela riesit, len neslo

slimstar
8. máj 2013

@zivika moj muz ma s tym problem, ma zaujala tato tema, lebo neviem ako tomu zakrocit 😉

zivika
8. máj 2013

@slimstar jaj, takze velke dieta 😀 no, ked je problem dlhodoby, tak ho zober najskor obvodakovi a ked ten nebude vediet, tak na ORL 😉 ved, ale hadam dospely chlap vie identifikovat, aky ma problem...moze to byt zla vlhkost v byte, alergia, chronicka nadcha...

zuzka_cz
8. máj 2013

@bubla30
@danjelca moja dcerka to mala v podstate od narodenia, bola aj casto zahlienena, ale chrcalo jej to skoro stale.. ale pediatricka ma upokojila, ze niektore deti to maju, ked tam este cosi nemaju vyvinute a do roka to prestane.. a to nas aj krcna po niekolkych vysetreniach, kde nic nezistila, posielala do BA na vysetrenie minikamerou.. nastastie to preslo 🙂

slimstar
8. máj 2013

@zivika bol u dvoch obvodnych jeden ho poslal na plucne a druhy nevedel povedat, co to moze byt. urobili mu test a vsetko bolo spravne. to orl bude asi lepsie 😉

zivika
8. máj 2013

@slimstar robili mu aj vyter z nosa? skuste aj alergologa...

slimstar
8. máj 2013

@zivika dik za rady 😉

saska.t
8. máj 2013

@bubla30 ano väcsinou sa to stava po prechladnuti a dlho trva kym to zasa prejde 😉

bubla30
autor
8. máj 2013

@saska.t dakujem, sasi, neviem, ci sme boli prechladnuti, nemal sople, sem tam kychne, mozno ho nejako ofuklo ci co, ved pockame. v kazdom pripade vdaka, pomohlo!🙂

lucifer_xd
22. jún 2014

Ahojte mojej malej dnes zacalo chrcane v nosteku akoby mala zapchatu jednu dierku zajtra ideme s pediaterj myslite ze jej tam budu cosi strkat :( spolik nema ani prechladnuta neni.

jaja72
3. jan 2015

Mám 7-mesačného syna a z večera do rána mal 39,3 C teplotu. Išla som s ním ráno k lekárke a tá hneď povedala, že to vyzerá na spodné zuby. Urobila mu aj CRP - bolo v poriadku, vyšetrila moč - aj ten bol v poriadku, ale potom povedala, že to bude nejaká viróza. Prišla som domov a pozerala som, či mu naozaj idú zuby a naozaj - jeden spodný zub bol už prerezaný. Teploty po dvoch dňoch už nemal a tiež začal chrčať v nose. Soplíky mu neteču. Keď mu odsávam tak skoro nič nevyjde. Občas aj zakašle tak neviem, či to môže byť naozaj zo zubov alebo je prechladnutý. O týždeň idem na poradňu tak sa lekárky na to opýtam.

kovinka
31. máj 2015

@jaja72 dobry den...tak ako to dopadlo...my mame ten problem teraz...boli sme aj u doc.nic nevidela a stale chrci...

redudas
30. dec 2015

@bubla30 ahoj kedy vam preslo to chrcanie soplov v nose? naco vam prisli? dakujem.

bubla30
autor
30. dec 2015

@redudas na nic, zrejme tak reagovali dutiny na prechladnutie, same to odislo

redudas
30. dec 2015

@bubla30 my mame aj velku nosnu mandlu,,,za kolko vam to asik preslo? dakujem, si zlata

bubla30
autor
30. dec 2015

@redudas fuu, asi 4-5 dni, aj teraz, ked ho nieco obchadza, tak to zacne chrcanim, potom to prejde,drzte sa!

redudas
30. dec 2015

Dakujem.

darja12
20. jún 2016

naša 8,5 mesačná tiež začala chrčať.. aj jej niečo vysajem, no proste má trochu sople, ale netečie jej to.. neviem, či mám ísť k dr, či len do lekárne po dačo.. ked jej vysajem aj tak jej chrčí v nose. môže to byť zo zubov? už má 4 a možno jej idú ďalšie, no pri tých štyroch nechrčalo nič..

drobec1989
11. okt 2016

@darja12 aj my to tak mame teraz už 7-8 dni to tak ma a bola som 2x u svojej pediatričky aj na pohotovsti a že všetko čiste a chrčanie ma stale nie stale ale obačas ju počujem najma v noci...uz som zufala bojim sa o malu...mame 10mesiacou :/