Dcérka bude mať 5 rokov, poslednú dobu stále chrča trochu hlasnejšie aj dýcha a počuť ako keby mala v nose sopel.
Len problém je ten že ona nevie sama si vyfukat nos.
Nebýva často chorá len toto chrčanie sa mi nepozdava.
Plus vydáva aj také zvuky u u aj keď zaspáva.
Možno má plný nos ale vyfukat jej to neide, s vysávačom keď skúšam tiež jej neide nič von.
Čo s tým?
A nauč ju fúkať nos. Zahraj sa s ňou takú hru. Urob guličky z vaty a na stole sa pretekajte, ktorá z Vás prvá prefúka guličku nosom na druhú stranu. Musíš jej to ukázať, aby to robila správne. A budete mať aj zábavu.
Podľa mňa zadná nádcha
Ahojte má niekto operované ploche nohy
@dzescebuly A čo jej mám dávať na to? Nos si nevie vyfukat sama
Niečo na rozpustenie hlienov napr sinupret
Kupis v lekarni konvicku a vyplachnes jej s tym nostek. Ked nevie sama fukat nos, tak jedine s vysavacom jej to odsavat. Alebo morsku vodu nastriekat a vysat.
A zvazila by som na tvojom mieste navstevu ORL. Moznoze ma problemy s nosnou mandlou a preto je fukanie problem....
Tak, žiaľ, bude si musieť zvyknúť. Musíš jej vysvetľovať, že lieky a sirupy jej pomôžu, aby bola zdravá.
Konvičkovanie funguje tak, že zakloní hlávku nabok, otvorí pusu a bude dýchať ústami. Keď jej do jednej nosnej dierky vleješ slaný roztok , druhou dierkou jej bude z nosa vytekať. Pozor, musí byť teploty tela a len fyziologický roztok, nie príliš slaný, podráždilo by hej sliznice v nose a štipalo by ju to. Je to nepríjemné, keď roztok vojde do hrdla.
Skuste konvickovanie