Chrčanie u dieťaťa

17. dec 2024

Dcérka bude mať 5 rokov, poslednú dobu stále chrča trochu hlasnejšie aj dýcha a počuť ako keby mala v nose sopel.
Len problém je ten že ona nevie sama si vyfukat nos.
Nebýva často chorá len toto chrčanie sa mi nepozdava.
Plus vydáva aj také zvuky u u aj keď zaspáva.
Možno má plný nos ale vyfukat jej to neide, s vysávačom keď skúšam tiež jej neide nič von.
Čo s tým?

weronka31
17. dec 2024

Skuste konvickovanie

lilinka76
17. dec 2024

A nauč ju fúkať nos. Zahraj sa s ňou takú hru. Urob guličky z vaty a na stole sa pretekajte, ktorá z Vás prvá prefúka guličku nosom na druhú stranu. Musíš jej to ukázať, aby to robila správne. A budete mať aj zábavu.

autor
17. dec 2024

@lilinka76 Myslíš že sme to neskúšali? Jej to neide sfukne guličky s ústami nosom jej to neide.
@weronka31 Konvickovat to ako funguje?

dzescebuly
17. dec 2024

Podľa mňa zadná nádcha

waneska123
17. dec 2024

Ahojte má niekto operované ploche nohy

autor
18. dec 2024

@dzescebuly A čo jej mám dávať na to? Nos si nevie vyfukat sama

dzescebuly
18. dec 2024

Niečo na rozpustenie hlienov napr sinupret

weronka31
18. dec 2024

Kupis v lekarni konvicku a vyplachnes jej s tym nostek. Ked nevie sama fukat nos, tak jedine s vysavacom jej to odsavat. Alebo morsku vodu nastriekat a vysat.

weronka31
18. dec 2024

A zvazila by som na tvojom mieste navstevu ORL. Moznoze ma problemy s nosnou mandlou a preto je fukanie problem....

autor
18. dec 2024

@weronka31 Boli sme na ORL a nič jej nenašli.
@weronka31 Ona je dosť fajnová nedovolí aby niečo som jej pchala do nosa. Aj pri podávaní liekov je problém.

lilinka76
18. dec 2024

Tak, žiaľ, bude si musieť zvyknúť. Musíš jej vysvetľovať, že lieky a sirupy jej pomôžu, aby bola zdravá.
Konvičkovanie funguje tak, že zakloní hlávku nabok, otvorí pusu a bude dýchať ústami. Keď jej do jednej nosnej dierky vleješ slaný roztok , druhou dierkou jej bude z nosa vytekať. Pozor, musí byť teploty tela a len fyziologický roztok, nie príliš slaný, podráždilo by hej sliznice v nose a štipalo by ju to. Je to nepríjemné, keď roztok vojde do hrdla.