Ahojte, idem si k vám po radu či ste niektorá neriešila podobný problém ako máme my.
Dcéra od 6tich mesiacoch má problémy s chrcanim, dýchaním, nádchou. Teraz dobrala tretie antibiotiká - Augmentin, Klacid a Sumamed no problém pretrváva. Posledný sumamed brala 3 týždne, nemá teploty nemá sople (odsavam 3x denne aj keď nič nevyteka no odsajem iba priesvitné riedke sopliky), keď zakasle (3-4x do dňa) kašeľ je vlhký a počuť občas pri dýchaní zadné hlieny a chrčanie. Na pľúcach má stale rovnaký nález - malé konsolidácie ktoré stále sa snažia liečiť antibiotikami no pretrvávajú. Ležala som s dcérou na pneumologii robili jej kompletné vyšetrenia všetko negatívne na nič jej neprišli, crp mala naposledy 1. No na sone vždy nájdu nález tak jej dávajú ATB. Ja už neviem ako ďalej má 10 mesiacov troje antibiotiká a nepomáha to zas keď tam prídeme bojím sa ďalších ATB lebo keď je nález na pľúcach nedá sa im vraj vyhnúť. Čo robiť? 😔
@jj298 nechrci keď spí vtedy je kľud skôr chrčí keď počuť zadné hlieny keď je hore ako keby si nevedela odkaslat neviem. Keď jej dám niečo zajest alebo si náhodou odkasle je to lepšie. No zadná nádcha u nás asi skôr nie keďže má tie nálezy na pľúcach práveže 😔
Od 6 mes. sa vacsinou zacinaju prikrmy. Pred 4 mes to zacalo, cize august. Nemoze mat alergiu? Fenistil na noc si skusala?
@aliaray1 tiež som nad tým uvažovala len to by nemala tie konsolidácie na pľúcach keby išlo o alergiu, fenistil mala na odpuch dutín už dvakrát
Skúste gastro. Náš syn, mal niečo cez 2 roky a chrčal cez nos, vkuse mal nádcha a sopliky, kašlal často a zistili mu reflux 4.stupňa. obsah žalúdka sa mu vracal až do pažeráka a vracal sa späť a robilo to šarapatu aj v dutinách, prieduškách... Zistili to špeciálnym vyšetrením, vypil kontrastnú látku a potom ho sledovali na rentgene.
Keďže má aj diabetes, tak ho nechceli veľmi obmedzovať stravou, tak odporučili len vyvýšenú polohu v spánku, má klinový matrac pod normálnym matracom a veľmi sa to zlepšilo.
Odporučil nás pneumolog na gastro.