Cauko prosim poradte mi.moja dcerka mala 12.4 .dnes je 27.4.kiahne a za 5 dni uz mala chrasty..a ma ich este doteraz sem tam..take uz do cierna.proste ostali este chrasticky.myslite ze je este infekcna?moze este preniest.ide o to ze som ich nakoniec dostala aj ja teraz v pondelok a mam tazsiu formu mam ich hnusne velke vodnate a je ich strasne moc.boli dnes u mna rodicia ktori nevedia ci ich mali.nebola som blizko nich.boli len v obyvacke cca 15 min v ktorej som ja vobec nebola od vcera vecera rozpravali sme sa tak na vzdialenost 5m..aj to nie priamo.mozu nieco chytit?moze moja zahojena dcerka nieco preniest na nich?som vystrasena a mozno sa pytam hluposti ale s kiahnami nemam skusenost..poradte vdaka.
@jedinecna888 presne, ako píše @pribinak ovčie kiahne sú infekčné, kým sa tvoria nové pľuzgieriky... Dcérka už má chrasty, takže už infekčná nie je
@lulka321 dceerka dnes isla na par dni k nim.mne bolo strasne zle,odpadla som.preto ma zaujima to...neboli blizko mna vobec
@jedinecna888 no dospelý všeobecne zle znášajú kiahne, dúfam, že ti bude čoskoro lepšie. Ja som ich prekonala našťastie ako dieťa, ale muž mojej sesternice ich dostal ako 35 ročný a bol dva týždne úplne hotový...
a boli ste ockovani proti kiahnam?
@jedinecna888
@lulka321 len ci ona to nemoze ten virus mat nat sebe niekde ked bola so mnou..ale asi hluposti riesim.lebo s nimi som ozaj v kontakte nebola..ani blizko..cize sa bojim toho len ze vosli ku mne do bytu...i ked sme blizko neboli a boli v miestnosti kde som od vcera nebola.
@liljana anoo
@lulka321 dakujem ti pekne no citim sa fakt hrozne ako na hojdacke
@jedinecna888 osobne si nemyslím, že by si to cez dcérku mohla preniesť ďalej.
@jedinecna888 môžu dostať pásový opar, čo je tiež nepríjemná záležitosť
Dcéra už infekčná nie je, zato Ty áno