Ahojte, dcérka ma 7mes a posledné 2 týždne niekedy pri výdychu z hlboka chrapčí/chrčí ale je to naozaj len niekedy a nie pri každom výdychu z hlboka, neviem či to začala robiť schválne alebo že čo sa deje lebo teda neni chorá a ani nebola, nemá kašel a ani jej nezatekaju hlieny. Nemáte s tým niekto skúsenom ?
@bibiana1910 moja dcérka to mala chodili sme na kontroly na ORL bol to stridor a v roku sa to samé upravilo
@andrejka1974 ďakujem za info, keď je stridor tak dieťa chrapčí stále alebo len niekedy ?
@bibiana1910 nie vždy niekedy,záleží aký je silný moja ho mala silnejší dýchala tak hlavne v noci nedalo sa pri nej spať ale v roku to prešlo musela spávať vo vyvysenej polohe
Kazdemu sa tvori hlien, vzdy, nie len ked ma nadchu. Hlien v nose zaschne a pri vydychu alebo nadychu vplyvom fyzikalnych zakonov vytvara zvuk- chrapot. Pokial dieta nema ine tazkosti, je to uplne normalne a vobec nic na tom netreba riesit. Ked bude chrapcat, prestrekni nos morskou vodou a uvidis.
@anavixy len teda to chrapčanie je jednorazové, také odfunenie a mne to skôr príde ako keby jej rezonovali hlasivky alebo neviem ako inak to nazvať
Ako keby zavrčala 🤷🏼♀️
Ale ďakujem moc za info, skusim aj morskú vodu 😊
@bibiana1910 no mne to prave preto pripada skor ako trenie vzduchu o hlien nez ako stridor 🙂 zachrci len ked hlbsie vydychne napr, prudsie prudi vzduch..
moze to byt stridor, je to bezne, nelieci sa to, vekom detim spevnie ta chrupavka, ktorá sposobuje chrcanie a okolo 1r prestávajú chrcat