Chrapčanie na prieduškách u 8 mesačnej

larra2606
23. jan 2018

Zdravím mamičky,
od septembra chodí staršia dcérka do školky. S nástupom do nej sme chytila moraxellu. Samozrejme, že si ju zlízlo aj babo. Tak sme ju preliečovali, nakoniec nám dr dala antibiotika. Prelliečené sme boli a zas to začalo, opat výtery, jednej ukazali moraxelu druhej nie a tak tošlo dookola.
Nakoniec V Novembri, ked som bola s mladšou u dr, tak mi dr povedala, že pokiaľ to nesposobuje nič vaznejšie máme fungovať bet ant-to by bolo v poriadku, lenže preliečovať deti sinupretmi a fenistilom tak ma vyčerpavalo, najma , ked sa babo v noci vkuse budi a kolišem ho narukach.
Staršia sa preliečila za tri tyzdne v demecmri, boli prázdniny, po nich sme šli do školky a opať zacala soplit. Soplenie bolo bez teploty a tak ju v jeden den babka vzala von aby ju mraz trocha vystipal-odvtedy začala pisklao kaslat v noci, velmi, az si pluca vykaslala. Boli sme u dr, nic nepocula, mala ciste dychanie-vravim ale ona velmi kasle-dala Zodak proti alergii. O tri dni an to sme bezali na pohotovost a ma zapal priedusnice :(
Zajtra idem k dr na kontrolu.
Medzitym zacalo chrapcanie na prieduskach u babatka- dala nam megamox na pohotovosti na sa dr, ktora vtedy mala sluzby-nos tupnuje sa to a ant nezaberaju. Aj s nou idem zajtra k dr .
Som zufala, neviem ako sa mam pozbieratz, trva to dlho. Nasa dr vidi vsade same virusy a bakterie a vsetko chce preliecovat len kvapkami no toto uz u deti nieje sranda-nerada by som aby sa to rozsirilo, prerastlo do niecoho vaznejsieho
Prosim, pordte mi , co sa mam dr pytat, lebo mam pocit ze ma odbije stale akokeby na co som tam prislo ked deti neteplotuju :( Mate s tym u vasich deticiek nejaku skusenost?Som vdacna za kazdu radu, skusenost....

liliankaamirko
23. jan 2018

Ja som mala podobný problém. Malému zistili nejaké baktérie v nosa, hrdielku. Chrapcal ... dokonca sme chytili MRSU. Prelieculi nás. O 3 týždne zápal pľúc. Zase nás preliecili. O ďalši mesiac zápal močových ciest zase antibiotiká. A potom som si povedala dosť. Začala som mu dávať colostrum a odvtedy ( už 4mesiace) sme zdravucky)

lavieenrose
23. jan 2018

ja by som rozhodne uz nedala starsiu dcerku do skolky...bude to narocnejsie ale zdravie je iba jedno...je tu dost takych maminiek co maju problemy s mladsimi detmi lebo tie starsie vzdy nieco dovlecu zo skolky..

larra2606
autor
23. jan 2018

@liliankaamirko ahoj, colostrum kde mám zohnať? Je to ak sa nemýlim mliečko prvé.

larra2606
autor
23. jan 2018

@lavieenrose ahoj,určite si staršiu nechám dlhšie doma,hoc aj do konca jari,je to veľmi náročné dieťa,kolektív potrebuje,no ako píšeš,zdravie je jedno.

siska53
23. jan 2018

@larra2606 nedala by som ju do skolky. Ja mam prve narocnejsie tiez a bol s nami doma,kedze sa v 3,5r.nedostal do skolky, az do jeho 4,5r. Nelutujem,aspon mladsia mala vtedy uz 2,5r. A priebehy chorob neboli take strasne..
Pozri si aj liecbu silicami-inhalacie a potieranie. Nam to v jednom obdobi dost pomohlo,ked sme sa striedali vsetci 4 s chorobami.
S malou radsej vyvladat nejaky kolektiv ako je cvicenie s detmi a pod. Ono ja som sa naucila potom co a ako,aby som sa venovala obom a starsi nevymyslal.

liliankaamirko
23. jan 2018

@larra2606 ja si objednávam ž LR
. Nájdi si niekoho kto š tým robí. Mám tiež staršiu dcéru a do škôlky ju nedávam kvôli drobcekovi

monika12486
23. jan 2018

@liliankaamirko kde ste chytili MRSA a dali malemu na to atb? Zabrali? Mala to ma tiez z porodnice a uz je tomu rok co sa toho nevieme zbavit :(

liliankaamirko
24. jan 2018

@monika12486 chytili sme to na nedonoseneckom oddelení. Prišlo sa na to náhodou po mesiaci. Malému robili výbery nos , hrdielku, zadocek, brala sa stolica na vírusy a baktérie... a zrazu MRSA v hrdielku , zlatý stafylokok ... š malým som ostala v nemocnici lebo MRSU ťažko liečiť a je nebezpečná. Dostávali sme antibiotiká do žilky. Po 5 dňoch nás prepustili ale doma sme ešte takmer 2 týždne boli na antibiotickom sirupe. Pomohlo to. Bolo to náročné. Mala som pocit že som zostarla o 10 rokov . Nech malému urobia výtery na kultivaciu a citlivost a odbery . A dávaj kolostrum. Je síce drahé ale pomôže. Ja si ho objednávam sama. Katalógova cena je 40 € ja si ho kupujem za 30€ . Ale dávam ho aj staršej dcérke. Odkedy ho dávam tak je to o veľa lepšie.

liliankaamirko
24. jan 2018

@monika12486 a ešte niečo dôležité: dajte si urobiť všetci, ktorý prichádzame do kontaktu s dietatkom také isté výtery hrdlo, nos... lebo môže byť za deculo preliecis a zase chyti od niekoho doma.

monika12486
24. jan 2018

@liliankaamirko ja tomu nerozumiem, mala si to doniesla z porodnice. Tiez jej na to nahodne prisli, mala to v nose a nerobilo jej to problem, tak mi doktor tvrdil, ze sa to nepreliecuje ked to nerobi problem. Boli sme v Ba na neurologii kvoli inym problemom a tam nam tiez tvrdili, ze to nema vyznam lebo sa to aj tak do dvoch tyzdnov vrati. A uz ma rok a ma to aj v hrdle. Idem sa z toho zblaznit, rok ktory mal byt pre mna ten najkrajsi je narocny. Pomaly uz nedokazem zit, len prezivam lebo ma to trapi :( ja som mala tiez v porodnici MRSU v prsniku, dostala som zapal. A v septembri sa mi to vykultivovalo od spodu.ked sme boli v porodnici, tak muz chodil za nami a tiez mal MRSA v nose, dostal Biseptol a nedavno bol na steroch a v nose ma zlateho stafylokoka.
A vy ste brali co za atb a kde ste rodili?

monika12486
24. jan 2018

Colostum poznam od firmy LR, ja som ho brala, ale dcera ma alergiu na kravsku bielkovinu tak nemoze.

liliankaamirko
24. jan 2018

@monika12486 napriek alergií môže. Môj polročný chlapček ma tiež. Pije nutrilon alergie čase a zároveň mu dávam už 4mes. Colostrum . Po 4ml denne a robí mu dobre. Colostrum je zbavené kazeinu.

larra2606
autor
24. jan 2018

@liliankaamirko už som objednala,bábo má zápal priedušiek,zajtra ak sa to nezlepší po liekoch na roztiahnuté ciev v nich ideme do nemocnice,už teraz nevládzem,snáď sa stane zázrak a doliečime doma...ale to je jedno,nech už je to za nami...veľmi sa bojím v nemocnici byť,neviem čo nás tam čaká...

liliankaamirko
24. jan 2018

Ak máš inhalator tak inhalujte acc š prevarenou vodou v pomere 1ml acc a 2ml vody . Po 5 min. Jej daj 5 kvap. Fenistilu. A odsavat odsavackou na vysávač. Viem o čom píšem, lebo sme si tým prešli. Ja som mala pocit že som zostarla o 10 rokov za ten takmer mesiac a pol čo sme boli takto chorí.

Ale ak pôjdeš do nemocnice tak to bude pre teba jednoduchšie. Dostane lieky priamo do žily. Inhalacia 2 až 3 krát denne nejaký ambrobene. A budú jej tam odsavat hlieniky až ž hrdielka. Uvidíš to pomoze. Pýtaj si nadštandardnú izbu a budeš v pohode aj ty. Ja by som to tam ináč nezvládla.

Buď silná. Nezúfaj. Uvidíš dobre bude.

liliankaamirko
24. jan 2018

@monika12486 rodila som v humenskej nemocnici ale keďže malý je predcasniatko boli sme 10 dní na nedonoseneckom. Viem že som zlatého nemala, lebo keď dávaš mlieko do mliečnej banky tak ti robia vyšetrenia.
Keď sme prišli domov asi po mesiaci sa všetko začalo. Mal 5 hnusnych baktérii a hneď nám povedali že musíme do nemocnice.
Doma som príkazom dala kazdemu vyšetrenie resp. výtery a jedine ja som mala zlatého staf. Vybrala som troje antibiotiká a aj malý mal toho dosť ako 2mesačné bábätko no zvládli sme to. Zvládnete aj vy. Neboj. Viem čo znamená klient ž posledného a ešte hnusna svokra bude podryvať a vkuse rýpať. Takže len vydržať. Povedz si že to nebude trvať vecne a dostanete sa ž toho

liliankaamirko
24. jan 2018

@liliankaamirko tým že som ho nemala / testy robili na 2 den/ som si na 99% ista ze som to nachytala na nedonoseneckom a môj drobček všetko ostatné si taktiež priniesol ž nedonoseneckeho

larra2606
autor
25. jan 2018

Mamičky,tie,ktoré ste mali

Colostrum z LR,aku mal chuť? Objednala som ho,je taký akoby kyslý, horký ani neviem to definovať. Dávate ho detičkám vkuse alebo aj mávate nejaké pauzy?

liliankaamirko
25. jan 2018

@larra2606 chutí a aj vonia ako skazene mlieko. Zo začiatku som malému cca 1mes. Dávala po 2ml 1krat denne. Teraz už 2ml 2krat denne. Moje deti si na to zvykli a aj ja . Musíš ho skladovať po otvorení v chladničke.

larra2606
autor
25. jan 2018

@liliankaamirko ďakujem 🙂

monika12486
26. jan 2018

@liliankaamirko ja som sa pýtala doktora čo robí pre LR a on hovoril, že v žiadnom prípade colostrum pri alergii sa nemôže.

monika12486
26. jan 2018

@liliankaamirko deti si tieto potvory donesu vačšinou z pôrodnice, je to smutné, a niekedy tažké sa s tým zmieriť :(

liliankaamirko
26. jan 2018

@monika12486 ako som napísala ja svojmu dávam a alergiu ma. A pomáha mu to. Je to vsak na tebe.

liliankaamirko
26. jan 2018

@monika12486 nedalo mi to a vzala som do rúk knižku o colostre. Spýtaj sa toho nemenovaného doktora či ju čítal, lebo je to kniha z LR. Na strane:... 59 str. Su otázky a jedna z nich je či nemoze na colostrum vzniknúť alergia- odpoveď: NIE NEMOZE VZNIKNUT ZIADNA ALERGIA LEBO COLOSTRUM NIE JE MLIEKO.

liliankaamirko
26. jan 2018

@liliankaamirko j
Ty si mama, musíš sa rozhodnúť sama.

monika12486
27. jan 2018

@liliankaamirko ja som telefonovala s doktorom Kampeom. Ja neviem, ale mala veľmi vysoké tie Ig hodnoty, vraj až nadmieru, berie neocate mlieko.
Ale tam sa nepýtali či to môže alergik ale či môže vzniknuť alergia.

kris557
27. jan 2018

@larra2606 ja len spolusucitim.
My sme od oktobra nonstop chori.
Mensia dostala sople potom sme mali crevnu virozu aj ja dokonca potom starsia anginu brala 10 dni atb.potom bola 2 dni v skole a prisla domov zas s horuckou angina sa jej proste vratila zasa dostala atb.na 10 dni. Potom mladsia dostala sople ja tiez + horucku,potom aj starsia to sme mali len virozu nastastie ale mladsej sa vyrazili v ockach jacmene a teraz nas caka operacia budu jej ho vyrezavat ked neprejde z atb masti co tak nevyzera uz ma tiez druhu mast..
Okrem toho sme den pred stedrym dnom boli so starsou na pohotovosti nakolko po anginach pocitovala busenie srdca az tak ze ju to vyrusovalo pri cinnostiach.
Vysledky mala ok ale museli sme ist potom pre istotu kardiologicke. Zatial ok.
Teraz teda riesim malej dvojrocnej ten jacmen.
Hroza tato hnusna zima!
Tak skore uzdravenie!

larra2606
autor
27. jan 2018

@kris557 nápodobne,držím.palce,veru otrasná takú si nepamätám . Držte sa