Ahojte, viem ze sa tu uz o kolikach popisalo vela, ale mate niekto skusenost s tym, ze ked si pritahuje babatko nozicky k brusku, vydava aj take chraplave zvuky??? hlavne v noci je to strasne, ked sa na to budime.inak neplace, len toto pritahovani noziciek mame po kazdom kojeni - aj pri kojeni.nas drobec ma 4t, a doteraz to nerobil.na stravu si davam pozor...
Učí sa používať brusny lis, je to úplne normálne, robí to každé dieťa, niektore viac-niektore menej, on tym pritahovanim noziciek vytláča plyn z bruska
no pokial neplace, zrejme ho brusko neboli.. pohyb noziciek je u babatok normalny, nevedia zatial totiz nozickami hybat inak ako ich pritahovat k sebe - pokial je babatko v poriadku, robi to bezne.. robia to aj zo spanku, moje deti tak robili obe..
to chrapcanie by podla mna mala pocut dr. ci mu nahodou nezatekaju hlieny..
@zdenkalv tak je mozne, ze ho brusko boli, ale nechce sa mu plakat, ked mu espumisan pomoze.. 🙂 ked sa to jeho podavanim mierni a zda sa ti kludnejsi, tak mu ho daj - espumisan nie je vobec skodlivy..
/ja som podla rady lekara davala dcere aj viac ako je urcene v prib.letaku - pretoze mala kamienky v stolici/
a to chrapkanie myslis skor ako take zatlacenie? lebo ja som si to predstavovala ako taky chrapotovy nadych, ak to tak nie je, tak je to zrejme tlacenim.. ved zachvilu urcite ides na poradnu, tak to vsetko spomen dr.. ta ti najlepsie poradi 😉
@jana_eyre ale to chrapcanie robi iba vtedy, ked si pritahuje nozicky k brusku, inak je to v pohode...ako keby sa vtedy snazil tlacit..... inak pekne dycha...a asi vtedy ked si neodgrgne....to je niekedy doslova umenie aby si grgol....vtedy bojujeme najviac.keby nebolo treba odgrgnut, tak spi hned po najedeni......ale takto aj 2hodinky trenujeme 🙂 a potom ho unava zlomi
Pokiaľ ti neplače a je spokojný, dobre papká a spinká, tak nerieš. "Chrapčanie" môže byť zvukové vyjadrenie toho, že skúša tlačiť a je tento úkon pre neho náročnejší. Ako keď kulturista dvíha činku. Tiež sa hlasno nadrapuje. Aj tlačiť do plienky sa musí naučiť.
mne presne toto mala robila pocas kolik.. nasadili sme kvapky Coliprev na koliku.. a hned to troska ustupilo 🙂 myslim ze to nie je nic vazne.. mozno akurat to chrapcanie troska.. by som sa pediatricky popytala 🙂
a este som zabudla, stolicu ma v poriadku a tie prdy ked zacne...ani dospley chlap by sa za to nemusel hambit 🙂