Ahojte, od piatka mi 2týždňova bábika strašne chrapčí...boli sme na pohotovosti, že upchaty noštek, kazali odsávať a striekať Vincentku. Pri odsavani toho moc nejde. Chrapči stále, až mi srdce trhá. Najviac je to po najedení. Môže to mať súvis aj s tým? Či fakt upchaty noštek? Ak áno, čo by jej pomohlo?
Morska voda, odsat a potom nasivin 1kv do oboch dierok. Po papani sa to moze trosku zhorsit. Pomoct by mohlo aj inhalovanie vincentky, masku idealne na nostek ale staci aj blizko k nosteku. Ak nema ine priznaky, netreba nic, len odsavat, co sa da. V spanku ukladat do zvysenej polohy.
@tina.olbreitova
Náš malý tiež strašne dlho stále chrčal. Odkašlal, chvíľu bolo dobre a zase. Ako by bol nonstop chorý. Boli sme s ním na kadejakých vyšetreniach, všelijaké lieky, vyklepkávali sme ho..nič nepomohlo. Mal reflux..nakoniec nám povedali že to má STRIDOR z mliečka. Vyrástol z toho.
@tina.olbreitova tiez si myslim ze to moze byt stridor . Treba sa na to opytat pediatra a pokial je to stridor zistit z coho
@hivanik mám...nie...iba vincentku...
@tina.olbreitova moja keď začne chrápať v spánku, už viem ze bude chorá. Začínajú zatekat sople a 2-3 tyzdnovy boj začína 😵
Stridor je priznak, moze byt aj vrodena anomalia, ale najcastejsie sa objavuje ako priznak infektu. Takze ano, dieta ma stridor, ale mozno prave preto, ze je chore. Ak sa sopliky nespustia, nepojde vam stale nic odsat, chodte k pediatricke, nech to zhodnoti. 🍀
@anavixy určite sa zajtra chystám, ak to nepovolí...
moze to byt aj stridor objavi sa casto pri nadche
@kacena4 co na to?
@tina.olbreitova na stridor sa nedava nic, preto pisem, ze to je priznak, nie ochorenie. Ak je to z nadchy, liecit nadchu, ak by to bol vrodeny stridor, zrejme by vas poslali na orl, ale liecba sa tiez nedava. Je to len “kozmeticka” vada.
@tina.olbreitova nic zlepsi sa to cca do roka je to prirodzene nedovyvinuta chrupavka pri hlasivkach ale treba to diagnostikovat na orl
Klud. Male deti chrapcia. Musi sa im dovyvinut nosova prepazka, ci nieco take. Aj moje dieta to robilo. Pokial odsavas a nic nejde tak to nechaj tak. Iba mu drazdis sliznicu.
Moj syn to mal. Male deticky maju este nedokonale vyvinute nosne dutiny, moze sa tam dostat mlieko a ono chrapci.
Podla mna stridor. Aj dcera mala. Vyrastie z toho
@beata_k len ten chrapot je strašný....
@tina.olbreitova Ano je. Ja som sa tiez zlakla ked s tym zacal. Vyrastol z toho za par tyzdnov. Ale ozaj, ak odsavas a neda sa, tak nechaj tak. Nic s tym neurobis. 😉
@tina.olbreitova ked je vo vyvysenej polohe alebo na rukach je to lepsie nie? U nas to bolo najhorsie okolo 6 rano v leziacej polohe aj pocas spanku. To boli soky ten zvuk 🥴. Mne sa spat nedalo
@liv1 ako kedy, väčšinou zaspáva s chrapotom a potom jej to ustúpi...ale dakedy stále chrapčí....
@tina.olbreitova ...Dávať bábätko do zvýšenej polohy po najedeni....nepredpisali na pohotovosti niečo na zriedenie hlienov ?