Ahojte, prosim je normalne chrapanie u jednorocneho dietata? V spanku ma chvile ked dycha iba ustami , niekedy ho vobec nepocut no niekedy dost....sem tam si zachrapne tak silnejsie....
U nás to bol dôsledok veľkej nosnej mandle.Nepripisovali sme tomu najprv žiaden význam,že malý chrápal...občas...ale mával často soplíky (číre,nie zelené)...to sme dávali za príčinu nástupu do škôlky a asi v štyroch rokoch ho začalo výrazne bolieť uško,tak sme zašli ku ušno-nosno-krčnej lekárke a tá zistila,že má zápal v ušku a trošku zhoršený sluch - z tých častých soplíkov...dala mu ATB a odporučila nám,aby sme malému dali von nosnú mandlu lebo tá spôsobuje nočné chrápanie,nekonečné soplíky,tie môžu zasa poškodiť sluch a čo ja viem čo ešte toho narozprávala.Samozrejme sme súhlasili( aj keď som počula na to rôzne názory),mandla je už 10 mesiacov vonku...robili to v lokálnej anestéze,malému dali nejaký oblbovák,trvalo to asi 30 min.,malý si nič nepamätal,žiadne strašné bolesti po zákroku nenastali a chrápanie zmizlo,soplíky sú minimálne,dutina sa uvolnila a sluch sa normalizoval,čiže opäť počuje normálne.Ale to už asi ďaleko predbieham .....Vo vašom prípade to môže byť celkom iný dôvod.Treba sa určite informovať u pediatra a ten Vás prípadne odporučí na ďalšie vyšetrenie.
Asi nie...je to babatko,neviem ci je mozne ze by mal zvacsenu nosnu mandlu