Prosim vas uz dva roky nas trapi takyto jazyk je vzdy takyto pri chorobe alebo oslabenej imunite. Mate, s, tym skusenost?
@dominika6 ved to ze to neriešia aj ked, som jej to 5x hovorila. Vytery negatívne. A hotovo
@comedywoman a bola si na krčnom_? chod tam
išla by som na krčne
A vitaminy nejake ste skusali? Mala zvykla obcas na pusinke mat vyrazku vzdy sme dali bkomplex do cajika a pomohlo, klop klop klop..
Ja som mala s týmto tiež problém, ale dlho som to neriešila, registrovala som to, ale nejako som to nemala potrebu riešiť, niekoniec to zmizlo, keď som imunitu začala posilňovať 🙂
@comedywoman môže to byť aj z mlieka
@dominika6 mozno ale ma to ked ma oslabenu imunitu som si vsimla
pozri lingua geographica, my to mame v rodine, su to vacsinou potravinove alergie, nemusis mat nic ine, ziadne ine priznaky. my napr. nemozeme mliecne vyrobky, skus na 2-3 mes vysadit a uvidis ci sa to nezlepsi
A skusit potriet tou fialovou vodickou? Nazov neviem predavaju v lekarni
Bkomplex a vitamín c mne pomáha, tiež som to mávala
a ešte som chcela, tiež ma dosť často bolieva jazyk a ako píše pribinak, reagujem na potraviny
ahoj, tiez to moze byt problem crevnej mikroflory - mne sa to robilo pri antibiotikach, skus pridat aj probiotika
Mne dcérka ma takýto. Začalo to aftami a ostalo takto. Tiež sme boli aj na krcnom...tvrdili ze je to ochorenie imunitneho systému. My to.máme spojené ešte so silným ekzemom...tak tiež skúšame kde čo. U nás nepomohla ani ta modrá vodicka, ani žiadne geliky na vytieranie. Tiež kazali B-cko....idú jej v budúcnosti robiť kožné testy, tak sama som zvedavá.
@domka3_3_3 také mapy som mavala aj ja, po bokoch, prestala som piť mlieko a vyhýbam sa mliečnym výrobkom celkom
@domka3_3_3 presne toto mame dva roky
@comedywoman a nebýva často chora? Lebo u nás veľmi často...
Syn to mával, pred ochorením.Akonáhle mal taký mapovitý, zahnisaný jazyk vedela som, že bude chorí. Pomohol mu vyplachovanie, kloktanie repíkom. Skús u nás pomohlo.
@ovaaa dik u nas tiezz predzvesť choroby
Aj ja mam taky jazyk dost dlho 🙂 neide to ani poriadne umyt
kupte si SKRABKU NA JAZYK a kazdy den si to oskriabte pred umyvanim zubov 🙂
podla mna je to kandida, resp. premnozene kvasinky. tie ziju v tele vzdy, ale akonahle dojde k nerovnovahe v organizme, tak sa prejavia. pridat probiotika, vylucit cukor, muku, sacharidy, ale hlavne cukor. pridat citron, cesnak, vit. C velke davky. mozes skusit potierat sodou bikarbónou, ta je zasadita a rano nalacno vypit vodu s citrónom. potom jest az o polhodiny. z vyteru nemusi nic vyjst, najma ak ho nespravia nalacno a veeelmi dokladne.
@comedywoman koľko má dieťa rokov ?
Je to ale dosť zlé ak to mate uz dva roky .
Naozaj to vyzera ako kandida , ideálne by bolo prečistiť črievka, probiotikami a pridať cesnakové kapsulky , pokiaľ uz ma aspon 3 roky .
Vyplachovanie ani škrabanie jazyka nepomôže.
Držim palce ! Trpezlivost
Ahoj, aj my sa s tým pasujeme... Teraz som to riešila, lebo vraví, že ju bolí jazyk, ale doky povedala že to ju bolieť nemôže... Zubárka nám povedala, že to súvisí s imunitou, tak ako niekto máva herpes, alebo aftu ona má toto na jazyku ... Len zaujíme herpes bolí na začiatku aj afta a toto nie??? Vodičku fialovú sme mali aj my ... nepomohla.. Mlieko normálne nepije, ešte ju kojím, jogirty robím domáce biele čisté.. Povedala nám že dlhodobo probiotiká, Béčko a vitamíny ... Tak neviem vravela že v puberte s ajej to môže stratiť :( :( ale naša doky povesdala, že to nie je na špeciálne vyšetrenia ohľadom imunity..
Vy ste ako pochodili?
@comedywoman
https://zdravoteka.webnoviny.sk/priznaky/biely-...
a čo na to tvoja lekárka?