Chorý 7-ročný syn

gabrm
Včera o 07:42

Dobré ráno ženy. Syn 7 rokov,prvák v škole bol chorý, kašľal,mal teploty,sopel,nechcel jesť tak sme išli k lekárovi dal mu na dva týždne antibiotiká ktoré využíval ,aj mu to na oko prešlo a išiel do školy. Bol pár dní v škole a teploty zas začali,okolo 38,5 až 39 a zas nechce jesť. Tak sme sa včera rozhodli ísť k lekárovi ,jeho nerobil,ale zastupovala druhá,tak ho pozrela,popočúvala a povedala,že by mu antibiotiká nedávala keď nedávno doužíval,popočúvala ho,brucho prehmatala a povedala že to bude len vyróza. V noci zas teploty,aj teraz ráno,tak sa mu dalo aspoň brufen od teploty. Môže to byť len nejaká vyróza,či s ním ísť aj teraz na pohotovosť?

earlgrey
Včera o 07:44

A na pohotovosti ti čo povedia? pije dostatok tekutín? to je základ.

ibrunova
Včera o 07:45

Robili mu CRP?

ariannazara
Včera o 07:46

Príliš to hrotis, nieje to malé bábätko ľahnúť, dostatok tekutiny brufen paralen a prejde to. Čo ti povedia na pohotovosti?nič. Keď teraz dobral antibiotika. Hlavne to treba vylezat

januska12323
Včera o 08:01

Na pohotovosť pôjdeš ak sa stav zhorší nie keď má teploty, ktoré idú zraziť.

gabrm
autor
Včera o 08:09

@ibrunova
CRP mu robili keď bral antibiotiká a vtedy mal 13.

ibrunova
Včera o 08:10

@gabrm myslela som včera.
Ak mu nebude klesať po liekoch , choďte. Môj syn mal teraz zápal pľúc.

strejdo001
Včera o 08:17

Naši jebnutí, neschopní dokotori 🙉. A zvyšovanie platov chcú...... Je to banda nenažrancov a v hlave hovno... hlavne tí všeobecní..... Ale to je chyba škôl medicíny zmanipulovaných farmafimami. Ospravedlňujem sa za nadávky, ale na doktorov som háklivý, keďže v detstve som si toho s doktormi dosť zažil a ešte aj moja teraz už našťastie ex je doktorka. Samozrejme česť výnimkám.

No a teraz k veci, lebo som sa vytočil.....
Ako prvé mu má zodpovedný doktor zobrať krv a zistiť CRP , či je to baktéria alebo vírus, následne výtery z nosa z úst. Urobil aspoň jedno z toho doktor??? Ak nie, vymeňte okamžite doktora, lebo zničí zdravie vášmu dieťaťu.
Výtery sa robia aby sa zistila baktéria, ktorá danú chorobu spôsobuje a nie hneď drbať antibiotiká bez toho aby som vedel, čo za baktéria je v slizniciach tvojho syna. Antibiotiká viac škodia ako pomáhajú, zničia najmä to dobré a MOŽNO sa trafia a zničia aj to zlé, no istota je, že dobré baktéria zničia, preto sa majú užívať probiotiká na obnovu zdravej črevnej miktoflóry.
Spoliehať sa, že "veď sú širokospektrálne"? A čo ked má syn baktériu, ktorá je rezistentná akurát proti tomu antibiotiku? Tak ich bral zbytočne, ako to bolo vo vašom prípade a akurát mu zničili v črevách aj dobré probiotiká a má teraz oslabenú imunitu kvôli tomu. Pri výtere by ste zistili, akú baktériu má a vôči ktorým antibiotikám je rezistentná.
Na 2 týždne antibiotiká mu dal???? Načo tak dlho?
Ďalšia vec.... keď ma teplotu do 39 načo ju zbíjať brufenom? Ďalší bordel tankovať do detského organizmu a telo sa predsa bráni teplotou. Telo kvôli tomu zdvíha teplotu, aby ľahšie bojovalo proti baktériam. Ak je teplota dlhšie ako 3 dni, potom treba riesiť, ale nie za každú cenu zbíjať. Radšej nech leží zabalený pod paplónom, nech pije veľa vody, čaju. A samozrejme, že jesť nechce, to je normálna reakcia chorých, vy ste urcite neboli iní. Telo proste v chorobe jesť nechce, pretože trávenie je zaťažujúce pre organizmus a teraz presmerovalo energiu na liečenie. Nebojte, nezahynie od hladu, keď bude hladný, sám vam povie.
Kým sa mu stav nezhoršuje, zbytočne s ním ísť na pohotovosť... Tam mu tiež výter nezoberú, akurát bez rozmyslu nasadia antibiotiká ako ten váš " skvelý" pediater a pošlú vás domov.
Dávajte mu Kalobu, prípadne Sinupret, na teplotu nič ak nieje nad 39 alebo netrvá dlhšie ako 3 dni vkuse, urobte mi bylinkové čaje a mechajte ho oddychovať pod perinou. A ešte mú davajte Vitamín D3, zinok, selén. Ak ho bolí aj hrdlo, tak Dorythricin a ak má sopeľ, pripadne ho aj bolia dutiny, tak maximálne na predpis Pamycon alebo Uniflox do nosa, to sú lokálne antibiotické
veľmi účinné kvapky.

Keď už bude zdravý, poprosil by som vášho lekára, nech mu predpíše Bronchovaxom na zvyšovanie imunity, to je skvelý produkt.

jana_eyre_2
Včera o 08:21

keď bol v škole po chorobe tak mal.oslabenu imunitu a chytil ďalšiu virózu..

Pri viróze je bežné že sú vysoké teploty prvé tri dni.. z toho čo píšeš neviem usudit odkedy tie teploty ma, pretože to namna pôsobí ze to je dnes druhý deň (čiže mal z nedele na pondelok horúčku a šli ste v pondelok k dr) ak to tak je, crp bolo robené dosť skoro - tak či tak hodnoty určite nie sú na ATB..

Treba si uvedomiť že teplota nie je zlá vec.. je to imunitna reakcia tela - tj biele krvinky bojujú proti vírusu.. tie tri dni bežné trva kým vírus porazia.. teraz je dôležité aby veľa, veľa píl - ak nechce jesť nemusí.. neskôr bude hladný treba pridať ľahké jedlo.. ak bude teplota privysoká (čiže bude nad 38,5) treba podať liek.. na pohotovosť choďte keď bude horúčka trvať viac ako tri dni a bude stále vysoká (čiže keď bude mať 4ty deň 37,5 to je ok)

Ja viem že choroby stresuju, ale nedá sa to vždy vyriešiť do jedného dňa.. imunita sa buduje a vyvíja.. na podávanie ATB treba dávať pozor aby neboli podávané vtedy keď ich nie je treba, lebo na to doplácame všetci..

gabrm
autor
Včera o 08:39

@jana_eyre_2
Nie, práveže teploty má permanentne druhý týždeň. Niekedy pol dňa nemá,alebo po brufene klesne ale viac má ako nemá. A áno,niekedy má "len" 37,5 a niekedy 39.

kat_
Včera o 08:48

@gabrm ako moze mat stale teploty, ked pises ze bol medzitym v skole? to s teplotou siel do skoly?
bol mu robeny vyter? mozno mu fakt nesadli atb a bolo treba ine... a mozno je toto nova choroba, nikto nevie... ak nema ine priznaky, pockajte par dni a uvidite ako sa to vyvinie

jana_eyre_2

@gabrm ale v úvode pises, že bral ATB od doktora, vyzdravel a šiel do školy - čiže to beriem ako prvú a jednu chorobu (alebo mal teploty aj počas bránia ATB? )

Neskôr píšeš že ste boli včera potom ako znova ochorel u zastupujúcej - to už beriem ako ďalšiu chorobu, pretože medzi tým si napísal že bol ok a šiel do školy..

Ak by mal permanentne druhý týždeň teploty napriek tomu že bral ATB, k doktorovi ste mali ísť skôr ako len včera, pretože mohlo ísť napríklad o to že bral ATB voči ktorému bola baktéria rezistentna a mali byť zmenené.. ale keďže si vravel že vyzdravel a šiel do kolektívu, tak asi nešlo o toto, alebo nie?

Ak si však presvedčený že máte ísť na pohotovosť, tak si spíš presne ako teplota prehiehala, kedy mal a ako vysoke teploty.. pomôže to v rozhodovaní či ATB treba.. ako píšem chápem že človek sa chce choroby zbaviť rýchlo, ale ATB podané zbytočne urobia viac problému ako prospechu..

fiafia

@gabrm je mi to ľúto. Tiež bojujeme doma s chorobou. A ešte viac ľúto, je mi za naše zdravotníctvo. Lekárom sa už chorý nechodí. Buchne atb od stola. Crp, stery nikde takže človek poriadne ani nevie z čoho sa lieči. Ak mu to neprejde cez sviatky trvala by som na odberoch

strejdo001
Včera o 08:59

@fiafia Jednoznačne odbery (výtery). Naša dalšia chyba je, že mávneme s rukou a nerišime, že je doktor neschopný, neozývame sa, ale tucho trpíme neschopnosť doktorov na úkor zdravia našich detí a zdravia nášho . Keby slováci boli viac priebojní a bojovali za kvalitu, ani v potravinách by nám nepredávali odpad, aj prístup doktorov by bol iný.

sante81
Včera o 12:20

@gabrm prajem skoré uzdravenie, my už to máme za sebou.

jesenzima
Včera o 12:22

@gabrm moje dieťa je omnoho menej choré, ako tvoje, dokonca ani teplotu nema, ale má biele hrdlo, angína ako vyšitá, tak sme na tu pohotovosť išli, dostala ATB. Nemá aj tvoj angínu? Pozerala mu do krku? Ak má biele hrdlo, choďte na pohotovosť, ak nemá, nech to vylezi ...

gabrm
autor
Včera o 13:12

No akurát sme sa zobudili a už máme 40,1 teplotu a predtým ako išiel spinkať aj vracal,ale ani nemal s čoho,nakoľko nič nepapá. 😱

earlgrey
Včera o 13:20

@gabrm tak šup pohotovosť ak je to také zlé...

strejdo001
Včera o 14:36

@gabrm 40.1??? tak to už je okamžite na pohotovosť a možno aj na hospitalizáciu, keď to pretráva už dlhšie ako 2 týždne. Zvracať môže aj od teploty.
Bol som asi vo veku vásho syna, keď som mal takúto teplotu a naraz zápal pľúc, priedušiek a prínosových dutín. Mesiac som ležal v nemocnici a s ihlami mi prebíjali dutiny každý deň.
Držím vam prsty, nech je chlapec čím skôr fit a vam veľa sily, hlavne psychickej. Mňa by toto veľmi trápilo, keby sa toto dialo mojej dcére a samozrejme, že je tam aj strach o jej zdravie. ... A ešte teraz na vianoce .... 😪