Maminky, ma sa nam narodit coskoro babatko. Prveho mame uz skolaka.
A samozrejme taky skolak donesie domov casto kadejake virozy, choroby, bacily.
Upokojte ma prosim ze sa to vsetko da popri babatku zvladnut. Casto na to myslim a teda strasi ma ze ked skolak donesie nejaku virozu, ochorie aj babo, nebodaj aj ja, a neviem ako to zvladnem. Viem ze zvladnem, ale stale sa akosi neviem upokojit..
Chytili vzdy vase babatka choroby od starsich sutodencov? Ako ste to zvladli vy??
No u nas bola prva zima masaker. Starsia dcera sice mala len 3 dnovy soplik, ona ma dobru imunitu, ale maly to vsetko schytal. Od svojich 5 mesiacov do 10 mal 2 krat zapal pluc a uz ani neviem kolkokrat zapal priedusiek. V podstate si za tych 5 mesiacov presiel chripkou A, covidom a s RSV virusom sme skoncili v nemocnici. Druha zima uz bola lepsia, len 1 zapal pluc, ale priedusiek dost. Estilsona, budesodina a ventolin boli nasi naj kamarati. Uvidime, co nas caka teraz.
@amelie2017 ventolin a flixotide - moji verni priatelia (smiech cez slzy 😂)
Da sa to zvladnut a vacsina babatiek ma aspon prve tyzdne ci mesiace aku taku imunitu, ale to samozrejme nezaruci nic. A mas skolaka, to je fajn - skolkari su horsi, ti toho dovlecu ovela viac. A hlavne sa tym nezatazuj, to budes riesit, ked to bude a zistis, ze to vlastne nejako ide. Treba to zobrat ako fakt, ze druhorodeni trpia chorobami ovela skor ako ich starsi surodenci, ale zase nie su taki strasne haklivi v skolke.
Nerieš, kým to nie je aktuálne. Zbytočne sa tým zaťažujes. Jasné,donesie všeličo a je dosť možné,že drobec to tiež schyta. Ale akokoľvek nepredstaviteľné to je,tak to zvládneš. To ti píšem ako tá,čo si toto tiež nevedela predstaviť, keď sme si povedali,že chceme druhe. A bum, nielen druhé,ale aj tretie. Teraz mám 5rocnu a takmer 2 rocne dvojicky a ano,sú často chorí. Už som si ale zvykla. Kým to nie je nič vážne, tak je to zvládnuteľne. A to je moja imunita tiež nič moc, takže už som mala aj 39horucky a choré decko natriasala na rukách celú noc (koľkokrát aj dvojičky na striedacku) alebo črevnu virózu a medzitým kojila a tak...
No ale ako píše amelia, tak sú aj takéto vážnejšie choroby. A bohuzial, tito mladší drobci si prejdú oveľa skôr rôznymi chorobami. Držím palce,zvládneš to, keď to príde. A dovtedy sa tým netrap, aj tak to nezmenis.
Mne sa najmladšia dcérka narodila v decembri 2021,pocas Covidu, v januári staršie 8 a 11 ročne po prázdninách nastúpili do školy, po dlhšej pauze, a aj napriek tomu, že pravidelne chytili v škole kašeľ aj nádchu, tak najmladšia to zvládala najlepšie. Alebo nechytila nič od starších sestier, alebo sme to zvládli s kvapkami do nosa a Fenistilom. Takže nebála by som sa vopred, este nevieš, ako bude. Aj covid mala najľahší priebeh, mali sme všetci v okt 2022,najmladsia to zvládla najlepšie. Som zvedavá na tohtoročnú jeseň a zimu...
U mojej sestry babatko chytalo.od skolkarskej sestry vsetko. Ale dalo sa to zvladnut a vyhoda bola, ze ta mladsia uz potom nebola tolko chora v skolke.
Nepoteším ťa. Mala som doma škôlkara, keď sa mi narodilo bábo, a teda chytila od neho aj možné aj nemožné. Malý uz chodí do školy a je to tak aj teraz, keď niečo prinesie, skoro zakaždým to dostane aj sestra. Teraz čakám ďalšie bábätko a už teraz mi je zle z toho. Nehovoriac o tom ze dcéra uz pojde tiež do škôlky 😞 držím palce a prajem hlavne veľa zdravia
Nebudem ti klamat a utesovat ta. Ano, skoro vsetko chyti. Ale v skolke uz bude zdravy 😉
Ja mam druhacku skolkarku a ked sa mensia narodila tak starsia bola prvacka sotva mesiac v skolke. Zvladli sme to a az na kiahne (mala len 15 bodiek narozdiel od starsej, ktora mala brutalny priebeh) a covid (4 dni teplot) to zvladla uplne fajn. Obcasny soplik a kasel, s ktorym sme si poradili aj doma bez navstevy lekara samozrejme bol. Mladsia ma ovela lepsiu imunitu ako starsia, ktora ma aj potravinovu alergiu. Nestresuj sa dopredu. Zvladnes to.
No...ja tie cakam coskoro babo a mam doma este skolkara. Este som sa nerozhodla ale realne uvazujem ze skolkara necham prvy mesiac zivota babatka bud doma alebo pojde skolky tak max 1-2x tyzdenne aby sa nenudil (ma skolku rad).
Je mi jasne ze babo sa chorobam nevyhne no chcem ho aspon v tom uplne najutlejsom veku ochranit. Uvidim, rozhodneme sa este.
Prve 2 mesiace nechavam dceru skolkarku doma, aby nenosila choroby. Zasoplene babo mi za to nestoji. Tiez mi to odporucala pediatricka, aby dcera nedoniesla kiahne (pre novorodenca nic moc) alebo zaskrt.
No je to narocne ale zvladnutelne. Ked sa narodil bol asi mesiac starsi doma a potom bolo leto tak to bolo fajn ale od takych 5-6 mesiacov od jesene boli chori stale obaja. Je to narocne ale tak ako vsetko aj toto sa da zvladnut. Moj bol cerstvy skolkar tak naozaj toho nosil domov dost ale mozno tvoj uz toho tolko neponosi;) To pojde neboj sa