Prosím čo na imunitu pre skolkara? Odkedy nastúpil do skolky (teraz prvýkrát, doteraz bol doma so mnou) bol v skolke vseho vsudy mozno 3 tyzdne. Stale je chorý. Keďže je už predskolak tak to je dosť problem preto mu chcem posilniť imunitu ale neviem ako. Berie zatiaľ len nejaké gumené vitamíny z lekárne ale nezaberajú.
Malemu najlepsie zaberá zinok a nieco s rakytnikom. Imuniglukany a pod nula bodov u nás. Aj tie 5dnove ampulky sme mali, nepamatam si názov, ale to tiez nic.
@sasanka605 prosim aky zinok pouzivate? Existuje aj zinok v kvapkach alebo sirupe? Maly ma 4 roky a nechce prehltnut ziadne tablety
@maria898 normalne tabletky, su od 3 rokov. Maly s tým nema problém aj ked tvrdí ze nechutia dobre. Nezistovala som nejaku inu formu.
Ja dávam deťom Hlivacek - kombinácia hlivy ustricovej a rakytníka. Treba dávať 2-3 mesiace
tak myslim si, ze to je celkom normalne, to proste dieta pride do skolky a donesie domov vsetko mozne aj nemozne. nepomahali nam ani vitaminy, nic. martankov sme uzivali, ale nejak extra to proste nepomohlo.
@em4life to sú tabletky alebo čo? Ako to chuti
Nechcem strašiť, ale teda u nášho sa to od malička nezlepsilo. A to už bral aj lieky na imunitu predpísané od imunologa. Dávam c, d, bral ak imunoglukan dlhodobo, bronchovaxom a kadejaké iné lieky. A proste je chorý každú chvíľu, vždy do dostane od neho aj mladšia a uz som z toho na nervy. Pediatricka mi dokonca navrhla domáce vzdelávanie zo zdravotného hľadiska ale povedala som, že už tu predskolsku nejako dobojujeme. Hádam to nebude aj váš prípad, skúste dat synovi zobrat krv, možno bude mat malo vitamínu D alebo niečo iné. Ja som môjmu dávala devit ten s dávkovacom podľa váhy a nakoniec musel začať brat dospelacky 2000iu DEVIT lebo mal stále nízke. Držím palce a veľa zdravia.
Keby nastúpil do škôlkyako prešiel by si tým skôr keďže v kolektíve nebol prechádza tým teraz vždy lepšie ako v škole...
Nepomáha nic, teraz, druhý rok je to už lepšie, ale tak asi iba to nejako prežiť ...
Betaglukan sirup, D vitamin a Probiofix kvapky.
Skor než doplnky sa treba zamerať na stravu. Zvlášť pri chorbote znížiť príjem sacharidov a mliečnych výrobkov. Jesť čo najviac čerstvého ovocia a zeleniny a zaradiť fermentovane potraviny. Pri výživových doplnkoch citat zloženia, vyhýbať sa konzervantom. Tie choroby tu budú aj tak, ale správnou životosprávou vieš znížiť dobu ochorenia na pár dni, vyhnes sa liekom a hlavne to nebude prerastať do závažnejších chorôb. Poviem za seba, tiež som to mala doma a pri nastavovaní tej správnej životosprávy som sa poriadne zapotila, ale dokopali sme to do štádia, kedy choroba je sopel aj to za dva dni fuč. Drzim palce
Moj syn je tuez predskolak. Tym,ze nastupil do skolky ako 3rocny, zvlada to lepsie. Zatial bol chory kazdy mesuac,ale len na par dni. Teraz v novembri je ale uz 2 tyzdbe doma, a to berie imunoglokan, decko, papa jablka, neprekurujeme, nepreobliekavame... nakazil sa od velmi choreho spoluzuaka. Nic s tym neurobis, musi si tym prejst
Ps: pocula so,ze imunoglokan je na to,aby choroba nebola az taka silná, aby dueta dostalo atb
A to je presne dôvod, prečo je lepšie dávať dieťa do škôlky skôr----v detskom kolektíve prídu detské choroby ktorými si musí prejsť.....trvá to tak rok-dva, kým si organizmus zvykne na nové vírusy a baktérie ktoré si všetky deti nosia z domu....takže jedine vydržať....môžeš dkúšať vitamíny či Imunoglukán, rôzne iné doplnky, ktoré môžu čiastočne pomôcť, ale väčšinou je to len vyhadzovanie peňazí a pomôže až čas.....
My dávame deťom zázvor dcéra dokonca polku citrónu si sama od seba vytlačí a vypije.Ale zas ja už mám kus vascie deti.Ked boli menší dávala som pikovit ,ale prestali vyrábať a už ho ani nezhanam.Davame vitamín d plus u mojich detí ,že zjedia veľa ale že veľa ovocia.Nestiham kupovať.Naucili sme ich nedávno na ovocné šťavy mali sme strašne veľa jabĺk zo záhrady muž kúpil odšťavovač .Každý druhý deň odstavujeme mrkvu,cviklu mandarínky pomaranče jablká tak pijú aj to.
Je to sirup, podľa mňa celkom dobre.
Myslite že by pomohli napríklad kúpele?
No moja dcéra je prípad,že nepomáha ani čas. Nastúpila po 2,5roku, teraz bude mať šesť a dokopy za celé roky chodila možno 2x ,že celý mesiac vkuse. Neviem ani koľko sa platí mesačná strava 🤦 x,y veci sme vyskúšali, od imunológicky sme mali kúru ale stále to bolo týždeň v škôlke a v lepšom prípade dva týždne doma.
Oktem teda casu, ktory mu vybuduje imunitu, kedze asi nebol nejak a detmi, tak daky imunoglukan ci nieco na baze rakytnika.