Ahojte chcela by som vedieť Váš nazor. Stretávanie sa s ľuďmi keď sme chorí.
Kiahne
Ak má dieťa kiahne môže sa stretávať s prekonanými deťmi? S deťmi ktoré majú kiahne tiež? S babkou? Ktorá ich v detstve prekonala? S tehotnou ktorá ich v detstve prekonala?
Môžu ich ty čo ich prekonali dostať opäť?
Alebo ma dieťa byť doma kým sa nevylieči?
A keď je niektorý chorý a berie antibiotiká má byť doma? Alebo keď mu je už dobre tak môže chodiť medzi ľudí?
Zaujíma ma ako to máte vy? Čo je správna odpoveď na moje otázky?
Ďakujem za vaše názory 👍
(Totiž v mojom okolí prevláda názor že to nič nieje a kľudne sa môžu všetci stretávať so všetkými... No môj názor je keď je chory má byť doma a liečiť sa nestretavat sa) som len ja divná naozaj?
@luccija ďakujem za názor 🥰 tiež si myslím že to nieje vhodne. Ale všetci v okolí veď čo ja som ich prekonala môžeme prísť alebo vy ku nám my sme ich už mali..mne to príde hrozne riziko... Hlavne pre tehotnú a babku... No všetci pozerajú na mňa ako na blbu....🥴... Už ich má týždeň všade ich mal aj v ústach vo vlasoch a dosť veľké... Už má všetky zasusene a chrasticky. Ale mám ešte tri deti oni nemali ani jeden kiahne.
Ja mám deti s výbornou imunitou. Bývajú minimálne choré + priebeh býva úplne ľahký. Mne osobne nevadí, keď prídu do skolky aj “choré” deti. Samozrejme, bez teploty. Ale sople, kašeľ, herpes atd osobne neriesim. A mali v škôlke aj kiahne, covid a všetko možné obaja sa nenakazili. Keď sú moje deti choré, sú doma a oddychujú. Lebo klubový režim pri akékoľvek viróze je podľa mňa dôležitý.
Takze ja choré deti držím doma, ale nevedi mi, keď to ostatní nerobia.
@veronikavaneska tak určite nie...tam je dlhá inkubačná doba asi to dostanú aj ostatné deti.Ja som potom dostala ešte raz pásový opar a pracovala som v škôlke kde práve deti mali kiahne
Pre mňa bol opar horší ako kiahne veľké bolesti, unava.Kiahne boli skôr esteticky problém necítila som sa zle fyzicky len som mala vyrážky všade plnú hlavu
Oddychujte 🙂
@veronikavaneska švagriná mala kiahne aj v dospelosti a dosť zle, tak neviem, co tehotná alebo stary clovek
Nie, ked sme chori, sedime doma. Moje dieta ma slabsiu imunitu, 2 roky v skolke chodil tak, ze 3 dni skolka a dva tyzdne doma. V duchu som preklinala kazdu mater, ktora dala do skolky chore dieta. Do par dni sme boli chori aj my. Takze sa snazim byt v tomto ohladuplna voci ostatnym, lebo viem, co je to ist z choroby do choroby a ak mam dieta chore, sme doma. Tyka sa to nielen soplov a kaslu, ale aj napr. kiahni, zapalu spojiviek, traviacich problemov a pod.
A s kiahnami by som ani nahodou nesla k tehotnej a k dochodcom, aj ked ich uz prekonali.
Ďakujem vám maminky 🙏 tak nie som blázon ... Chorý = byt doma liecit sa oddychovať a nestretavat sa 👍 och len každého presviedčať ja toto nechápem..
Zasadne sa nestretavam s ludmi ked som chora, alebo ked viem, ze su chori oni. A co najviac neznasam, ak ma niekto chore dieta a v pohode na navsteve povie, ze ved to su len sopliky alebo len kasle, ved len vcera mal teplotu… ako keby boli “detske” virusy ine 🤷♀️ je to voci ostatnym podla mna bezocive.
@veronikavaneska určite nikam nechodiť tie dva týždne sa dajú vydržať neprospeje to ani jednej strane
@veronikavaneska tak tie zvysne 3 deti to kludne mozu dostat. Postupne. U nas to bolo tak, ze dcerka prva a po 14 dnoch sa vysypal syn. Doma som s nimi bola mesiac aj nieco. My rodicia sme kiahne prekonali, nedostali sme. Ale na toto sa spoliehat neda, poznam osobne cloveka, co ich mal 3x...🙄
@nevenka woou až 3x 😲 hej som zvedavá cak že dostanú ďalší čoskoro..
@andrejka1974 ja nemám problém vydržať 🥰 len ostatný že to nič není nech prídeme / prídu.... Ach... No nevadí ďakujem za názory jednoznačne budeme domka 🥰 nech si myslia ostatní čo chcú...aká som....
aj opačne treba dávať pozor, lebo dieťa, ktoré má kiahne má súčasne aj zníženú imunitu a ono sa môže nakaziť nejakou inou chorobou od "zdravých" návštev
@veronikavaneska určite to bude lepšie ak pre deti
@veronikavaneska ja nechávam deti doma, keď sú choré. Pri chorobe potrebuje človek kludovy režim, aj keď nemá momentálne napríklad horucku. Ale telo musí bojovať. A robím to samozrejme aj kvôli iným deťom, aby sa nenakazili. A hoci môžu mať silnejšiu imunitu, nikdy nevieš koho ďalšieho môžu tie deti nakaziť a môže to tahzsie znášať
@veronikavaneska nie, ten kto ich prekonal môže dostať pásový opar a nie je výnimka, že niekto dostane kiahne 2x
tiež som bola šokovaná a lekárka mi povedala, že to je blud, že kiahne môžeš mať len raz.Mala som ich ako 20 r slabé a ako 40 r s dcérou vysypana som bola všade vlasy, hrdlo...
Ono zalezi v akej fáze je dieťa už ma chrasty, ešte vodové?
Ale nestretavala by som sa s nikým telo nech oddychuje nie je to ľahká choroba a už určite nie s tehotnou a starou babkou