Chorobnosť v škôlke/jasliach

alvaluka
13. jan 2022

Dobry den, chcela by som sa opytat na skusenosti, ako dlho trvalo vasim detom, kym presiel kolotoc tyzden jasle/skolka a dva - tri tyzdne doma kvoli chorobe?

Chcela by som vidiet svetlo na konci tunela.

pbra40
13. jan 2022

@alvaluka u nas zial az ked nastupil do skoly.

bellovag
13. jan 2022

Naši obidvaja synovia nastúpili do jasličiek v roku a pol a zhruba po pol roku začal kolotoč spolíkov a kašľa....trval to zhruba rok ...no potom nemali takmer žiadnu absenciu

alvaluka
autor
13. jan 2022

@pbra40 sesternica mala tak isto malu v skolke neustale choru. Takze to bude riadne dlhy tunel.

ecko80
13. jan 2022

@alvaluka Ahoj, no bohuzial, syn zacal chodit do skolky, ked mal 2 a pol roka a odvtedy az doteraz (je predskolak) byva chory rovnako, ziadne vyrazne zlepsenie, t. j. tyzden v skolke a 2-3 tyzdne doma. Bol vysetreny aj na imunologii, vsetko mal v poriadku. Tak snad v skole bude lepsie.
Ale u vas to tak samozrejme byt nemusi🙂

ikissedagirl
13. jan 2022

@alvaluka Ked zacali v skolke nosit ruska :D

kikavadi
13. jan 2022

@alvaluka dcérka je v škôlke tretí rok a teda zlepšenie v zmysle cca 3-4 týždne škôlka a 2 týždne doma (našťastie vždy len silná nádcha, antibiotika tak 1-2 x do roka). Predtým 2 týždne školka, 2 týždne doma.

adamadent
13. jan 2022

U nás po odstránení nosnej mandle, nastavenie liečby imunologom

vikusjk
13. jan 2022

@alvaluka u nas tiez az nastupom do skoly

alvaluka
autor
13. jan 2022

Napisem takto vseobecne, pediatricka hovori, ze je to relativne normalne. Mala tam chodi uz 7 mesiac a stale sme na rovnakom, tyzden v jasliach tri tyzdne doma vacsinou.
Chapem, ze si buduje imunitu, jedva ovocie, zeleninu, polievky, davam jej aj vitamin C a stale je to o tom istom.
Neviem ako budem/budeme fungovat z dlhodobeho hladiska ak by sa jej to tahalo az do prveho rocnika.

nique
13. jan 2022

Ja mam 5r v skolke, 3r v jasliach. Starsi bol chory 1x aj to len sople, mladsia este chora nebola, nevynechala v jasliach ani jeden den. Jedia obaja normalne. Aj sladkosti, aj chipsy. Nikdy nemali nasivin ani ziadne sirupy. A nie som proti liekom, ale pokial nemali nad 38,5C, nedavala som vobec nic. Mne sa osvedcilo byt stale vonku. Za kazdeho pocasia. Kazdy den aspon na hodinu, aj ked leje ako z krhly. Casto sa im nechce, s manzelom vymyslame, ako ich udrzat v takom necase, ale vzdy si nejak poradime. Od malicka spavali vonku aj pri -25C. V noci mame vetranie. Este pridam, ze boli velmi dlho a intenzivne dojceni. Inak nic specialne nerobim.

sono2
13. jan 2022

@alvaluka nemali sme nikdy nič také
Mladšia začala spred vianocami ako 2,5 ročná strašia nemala nikdy nič také prečo by musela zostať doma. Máva občas laryngitidu, ale to nemá s škôlkou nič spoločné.
My sme ale celkovo tiež veľmi vraví. Deti sú veľa vonku, chodíme sa kúpať keď už iným je zima atd.

sono2
13. jan 2022

@nique my úplne rovnako. S tým dojčením staršia do dvoch mladšia 2,5 a stále sa dojči

patka06
13. jan 2022

U mojej dcéry to trvalo 2 ročníky škôlky, potom som jej dala cez prázdniny - samozrejme na odporúčanie ORL, vybrať nosnú mandľu a zmenšiť krčné, to veľmi pomohlo, odvtedy nebývala chorá skoro vôbec.

yanni
13. jan 2022

Nikdy sme toto nemali. Ani u chalanov a ani teraz mladsie 2 neboli nikdy takto doma koli nejakej chorobe. Starsia dcera zacala chodit do Preschool v 15tich mesiacoch a doterz, je uz druhacka na ZS, nevynechala koli chorobe ani jeden den. Najmladsia mala na Vianoce 3 roky, v skolke je od septembra a tiez ej tam prakticky stale. Muz sa uz smeje, ze nam zvysia skolke, lebo deti su tam prakticky "nonstop". A musism dodat, behaju takmer polonahe, papuce nepoznaju ani doma ani v skolke/skole nemaju, lebo ked aj mali, aj tak si ich neobuli, takze minuly sk. rok som to vsetko zatrhla.

bellovag
13. jan 2022

@alvaluka ešte ma napadlo či vie smrkať? Aj to je podstatné, aby to šlo von...okrem C aj D, ale to asi dávate ...a ešte otužovanie, naši od 3 rokov vybehnú ráno bosí do snehu 🙂 a tiež ich "nebabuším"....A zase si povedzme, že nie s každým soplíkom je potrebné ostať doma....

saxana000
13. jan 2022

Nikdy som to nezazila boli nejake sople 3x do roka ze v stredu ju to chytilo ale do pondelka bola v pohode. toto nikdy..

fiafia
13. jan 2022

@alvaluka zlepšilo sa to keď zaviedli prísny ranný filter a konečne nemohli byť v škôlke deti s "len soplom" .ako to niekto môže povedať bez minimálne steru z nosa. Predtým prvý rok to bola katastrofa

sense
13. jan 2022

My sme také ani nezažili... Keď chytila jednu z mála chorôb tak vždy cez dovolenku ci už zápal pľúc, alebo kiahne

alvaluka
autor
13. jan 2022

@bellovag davam aj C aj D, smrkanie nie je ziaden zazrak takze jej aj odsavam. Ja som s nou pravidelne vonku, ako tu pisali aj ked prsi aj ked snezilo, doma beha bosa, babusit ju nebabusim. Ona teda mava vzdy riadny sopel a obcas teplotu a to ju naozaj nedavam do jasli.

katarinka289
7. nov 2023

Rodičia si za to môžu sami.Vodia do škôlky choré deti lebo ich nemajú kam dat, musia do prace a potom nakaziť ostatnych. Verte mi,učím v MS a vždy je tam jedno,čo je usoplene,ukaslane. Aj keď zavoláme,nech pon prídu,už si to tam stihnú popredavat