Chorobnosť v škôlke a nástup do 1. ročníka

laura0107
19. júl 2020

Ahojte.Chcem sa spytat mamiciek, co mali chorlave deti v skolke,resp.boli viac doma ako v skolke kvoli beznym chorobam,ako to bolo s nimi po nastupe do skoly.Boli stale caste choroby ci sa to uz nejak ustalilo? Dakujem

simatko2
19. júl 2020

@laura0107 v škole to už bolo lepšie ako v škôlke, lebo v škôlke si prešiel ozaj často chorobami, ale zas je pravda ze som začala dávať sirup na imunitu narosan

bagre
19. júl 2020

Nám sa polepšilo. Dcéra bývala chorá, ale už nie každé 3 týždne.

lucka_ke
19. júl 2020

Lepšie, ale prvé dva roky bol ešte často chorý, potom ako narástol sa to zlepšilo, tak nám aj na ORL hovorili, že hlava narastie a mandle nebudú tak tlačiť

mmoonna
19. júl 2020

@laura0107 no ja som tiež zvedavá, lebo moja dcéra bola viac doma ako v škôlke. Tak sa trochu obávam, čo bude v škole

kittykat22
19. júl 2020

U nas sa tie choroby vliekli este v pripravke. Do decembra bol viac doma ako v skole. V januari po negativnych testoch z imunologie a alergologie som zufala zacala davat imunoglukan sirup. A od februara doteraz nebol chory 🤷‍♀️ Keby choroby neustali tak mozes skusit sirup. Nie kazdemu pomohol, ale my sme mali stastie.

anesim
19. júl 2020

Moja byvala v skolke 1.rok viac doma ako v skolke, vybrali nosnu mandlu a potom bolo lepsie, ked bola velkaxka takmer xhora nebola a v prvej triede zase dost doma, od decembra a z do maja, to mala dost zameskanych hodin, od druhej triedy uz bolo dobre. Zase si musela zvyknut na novych spoluziakov co sa tykalo bacilov

danielahamar
19. júl 2020

u nás to bolo rovnako stale doma

laura0107
autor
19. júl 2020

@danielahamar a ako dohnalo ucivo? Ucili ste sa doma?

laura0107
autor
19. júl 2020

@kittykat22 davala som inunoglukan ,aj vsetko mozne.nic nepomahalo
Nebola nikdy vaznejsie chora
Bezne sopliky,kasel 2-3x jej to zislo na priedusky..

danielahamar
19. júl 2020

@laura0107 jasne doma sme sa učili, do 10rokov bol silný astmatik, stále kašeľ, potom utalo s chorobami

laura0107
autor
19. júl 2020

@anesim kedy sa prosim ta vyberaju nosne mandle? AJ pri opakovanych nadchach?alebo len ked su vaznejsie choroby?

jany149
19. júl 2020

@laura0107 u nás syn prvý rok v MŠ des v kuse doma, z 10mes. šk.roka neodchodil možno ani 6 tyzdnov....a to mal len sople ale z bakterie Moraxely ktorej sme sa nevedeli zbavit.....aj obvodna liecila, aj na ORL a alergologii sme boli,alergik nie je...u ž mi povedali doktori že musi z toho už len vyrásť, vyskúšali sme všetko...s nastupom do 2.r.MŠ sa to zlepšilo ale že takmer o 100%..nechýba skoro vobec nebýva chorý....takže vyrástol....

anesim
20. júl 2020

@laura0107 moja mavala stale nejake bacile v nose, vzdy jej vysli nejake 2-3, vyberali po prvom roku v skolke, ked nala 4 roky

eliska13
20. júl 2020

@laura0107 aj sa liečite u imunologicky brali mu krv?syn bol skoro celý prvý ročník chorý nič vážne, ale stále niečo horné dýchacie cesty, zápal ucha....sopel kašeľ ani nehovorím.vzdy iná baktéria na nohy ho postavili lieky od imunologicky .Zlepší sa akurát to, že ľudia nedávajú tak choré deti do školy ako v škôlke

kuratko1803
20. júl 2020

@eliska13 ake lieky od imunolgocky vam pomohli ??

laura0107
autor
20. júl 2020

@eliska13 nie.nemala ziadne lieky od imunologicky.

laura0107
autor
20. júl 2020

@eliska13 ties by ma zaujimalo co vam pomohlo?

kuratko1803
20. júl 2020

@laura0107 Neboj... vyrastie...
dcera bola tak isto, v skolke prve 2 roky chora nonstop, 2x zapal pluc, po 3. rocniku v skolke Dr povedala, ze do 4. predskolskeho ju proste nepusti ...do preskolskeho ... vymenila som Dr., aj skolku. Tak 4. rocnik v skolke (zle padaju roky,). Bola chora parkat ale len soplik (neviem ci pomohla zmena skolky, alebo zmena Dr. alebo prsote vyrastla, ale uz mala diagnostikovanu astmu - z opakovanych zapalov (priedusiek aj pluc....). V 11. roku Dr imunologicka povedala ze priedusky vyzeraju ok, astme presla do sezonnej alergickej nadchy (co je uz nic oproti tomu co sme prezivali dlhe roky predtym). Uz rok je bez liekov, od 10,5 roka.
Skola - obcas sople, skoncila 5.rocnik a chora bola max so soplikmi 1-2 dni doma, asi 3x za cely rok.
Teraz ma caka to iste so synom, ma 3 a chodil do skolky (od 1 roka, do 2,5 r. potom pre vysoku chorobnost prec od deti a to bral mega mrte veci aj od imunologicky, bronchovaxom, imunoglukan, vitaminy ...). Opatrovatelka - pocas 6 mesiacov u nej ani raz kasel, 2x maly soplik, aj to cez prazdniny.
Potom prisiel Covid (k nam nie ale vseobecne ...t.j. vsetci doma. Nikto ani nezakaslal v tej karantene ....
Pred mesiacom zacal chodit do maleho kolektivu a uz mal 2x zelene sople. Takze to bud epokdobny pripad, unho navyse aj jacmen na ociach ..... Imunita nedobre.
Asi tym prejde tiez. :(
Drzim palce, nech mate v skole pokoj a nech malinka z toho vyrastie co najskor. 😉
Treba dufat. Bude lepsie, je to len obdobie. Viem: je to veeelmi narocne, velmi unavne. Presla som si tym (vlastne uz 9 dlhych nekonecnych rokov riesim len choroby)!!!
Raz bude lepsie. Verim... 🙏🙏🙏

laura0107
autor
20. júl 2020

@kuratko1803 dakujem za povzbudenie.zdravicka aj vasim detckam,co najviac..

eliska13
20. júl 2020

@laura0107 vzala mu krv na imunitu, testovala na alergie nič nemal, bol na spirometrii...dostal bronchovaxom a konečne bol pokoj.este je dobre dlhodobo probiotiká...pediatrická nič neriešila len ATB tým imunita ešte viac klesla potom po nástupe do školy hneď zelený sopel, kašeľ...sama som sa vypýtala k imunologicke.A to sme sa trápili viac ako 3 roky nádcha mu vždy vrazila do dutín, ucha....

eliska13
20. júl 2020

@kuratko1803 to sú tie skolkarske bacile sama moraxella, streptokoky u nás na podnet učiteľky v MS sme všetci museli ísť na vytery snáď 5 deti bolo zdravých každý mal nalezy

laura0107
autor
20. júl 2020

@eliska13 bronchovaxon sme mali.od pediatricky.ale nam nezabral.

laura0107
autor
20. júl 2020

@eliska13 spravny pristup!

kuratko1803
20. júl 2020

@laura0107 dakujem 🙂
@eliska13 ano ved toto (moraxela, stafylokoky, streptokoky, hemofilus influenza, ... a tie su kombi este naraz, tak problem u nas, velky). ale dcera mala mykoplazmy, to bolo zaapl pluc, dal sa zisiti jed ne z krvi a z RTG, pocut cez fonendoskop to ani nebolo.... nahodne sem na to dosli - kasel a nebol ani silny
bronchovaxom ani malemu, ale dcere ano, ona brala v skolkarskom veku aj Imunor, to bolo vyborne 🙂