Choroba, škola a covid

11. okt 2021

Už som z toho total vytocena. Neskutočné tlaky na deti v škole, nemôžeš ísť do školy ak vykazujes známky ochorenia. Synator to nezvládla. Chodí ráno autobusom, už je celkom kosa vonku. Takže je normálne že sa mu spusti sopel pri prechode zo studená do tepla. Ale nie, keď ma sopel, nemoze ísť do školy. Neivem, na čo im rozdávali tie AG testy, keď si ho urobí, nič to neznamená! Takto to je každodenný stres! Tak nech ich buď zavrú alebo nech fungujú normálne. Tod dnešný výlev zúfalej matky.

dievcacitajucelist
11. okt 2021

Ja som nechala minulý týždeň syna doma...začal kýchať a trochu sopliť...ich matikar vyhodí z triedy každého, kto viac ako raz kychne 🙈🙉

autor
11. okt 2021

@dievcacitajucelist presne, u nás to iste. Syn je takto doma uz druhý krát. A zas bude celý týždeň zjavne

kopytko03
11. okt 2021

Mne takto volali ešte počas druhej vlny do práce, že si mám prísť pre malú lebo jej je zle. Ja v strese, vypýtala som sa z práce a celé odpoludnie som si musela potom nadrábať, prídem do školy a tam malá behá a lieta bez akýchkolvek ťažkostí. Tak som sa pýtala učiteľky že čo sa stalo a že "bolela ju hlava". Áno bolela, asi 10 minút, lebo od rána do obeda vôbec nič nepila a keď sa napila tak ju to prešlo. Tiež som bola vytočená.
Na druhej strane však chápem aj to, že sa škola snaží nemať choré deti v triedach.

gubcikova
11. okt 2021

@dievcacitajucelist 🙈😂 Šimovec

autor
11. okt 2021

@kopytko03 ja viem. Ale,.keď už vynaložili to úsilie, a dali im tie testy....tak buď sú spoľahlivé a idem podľa nich alebo nie....

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gubcikova
11. okt 2021

Dcéra je alergička takže kycha a spolí skoro celý rok.Ucitelku som s tým oboznámila,ale dcéra sa zrovna pred tým spominaním matikárom bojí kychnut.Este v prvej vlne keď spolužiak zakašlal všetci museli opustiť triedu a jeho tam nechali a hneď išiel za riaditeľkou že dieťa zakašlalo.Ja sa čudujem načo vôbec učí.Tak isto musia dva metre od neho sedieť,čiže presúvali lavice,rúška sú zrušené ,ale na jeho hodine musia byť

anjelicek26
11. okt 2021

Synovia mali pozitivny test az dva dni po prvych priznakoch... ja sa im ani necudujem no. U syna sa nakazila od boh vie koho 1/5 triedy a urcite to este neni koniec.

ivicka0502
11. okt 2021

no tak toto ja nechápem. našťastie u nás zo soplov nerobia tragédiu inak by moje deti boli stále doma. Ja ich testujem - sú ok, hajde do školy. Samozrejme ak sú choré - teploty, zlý kašel a keď už my matky vieme že je dieťa choré tak samozrejme ostáva doma. Ale nechať ich doma na jeseň kôli soplu - to je na nervy.

autor
11. okt 2021

@anjelicek26 toto tiež chapem. Tak nech to riešia nejak inak.

@ivicka0502 keď sopel decu len tak ľahko neprejde. Samozrejme, nemyslím tie hnusné žlté a zelene sopke, neviem aký kašeľ

autor
11. okt 2021

Keď u nás to je fakt hlavne na tú psychiku deti. Neskutočné tlaky, vyhrážanie sa a neviem čo.

anjelicek26
11. okt 2021

Maju proste strach, moji chlapci su teraz obaja pozitivny, vies, ako sa chudatka boja, ze co strasne teraz bude, ze umru alebo volaco? Uplny preplach mozgov za tych 1,5 roka strasenia covidom :( Teraz ich musim presvedcit, ze to take zle vobec nebude, proste radost. Ucitelia maju spravit u deti respekt voci chorobe, ale nie strach zasa :(

autor
11. okt 2021

@anjelicek26 toto bolo aj u nás presne. A aj je. Moje deti prišli v prvej vlne zo školy s tým, že kvôli nim zomrie babka. Lebo ze oni chodia do kolektívu,kde je veľká šanca nakazenia a starý ľudia sú riziková skupina.

dievcacitajucelist
11. okt 2021

@gubcikova presne 🙈🙉

gubcikova
11. okt 2021

@dievcacitajucelist mne stačilo keď vždy ráno vyšiel z auta a hneď respirator,čapicu,bundu(a to na jar keď už bolo na mikinu)a nešiel po chodníku po ktorom išli ľudia,ale po ceste radšej 🙈😂

dievcacitajucelist
11. okt 2021

@gubcikova ja odpadnem...to už je extrémna fóbia z bacilov...treba sa chrániť ale toto už normálne nie je....

janinah
11. okt 2021

Nie je to normálne.je to alergia na chlad a je to dg na ktoru vám vie dr.dat papier.Takze namiesto nadavania na všetko a všetkých si toto vybavte.

autor
11. okt 2021

@janinah to nie je také jednoduché ako píšete.

matkahelka
11. okt 2021

u nas to riesia tak, ze ak ma dieta pcr negativ, moze do skoly aj so soplom, ci kychnutim. moja dcera bola od zac.skolskeho roka uz 5x na pcr
@zara1357 jedna vec je narok na ocr, druha vec, ci ju zamestnavatel toleruje. u nas v korporate trebars ziadne ocr tolerovane nie su. v druhej vlne dostalo vypoved viac bab, ktore s detmi boli dlhsie doma.

janulka88
11. okt 2021

@gubcikova dcera je alergicka, silna alergicka, oci cervene od marca takmer do polky novembra kedy konci posledny alergen. Teraz prestupila na inu skolu ,lebo u nas je len po 4.rocnik. Tu vedeli o jej zdr.stave a akceptovali to. Kychanie aj 50x za doobedie, sople.... a co ju mam vykazat??? Dr. na alergu povedala Nie je chora, ma alergiu. Tu som tiez triednu oboznamila. A dcera vravim neboj sa vysmrkat... ak bude problem uz aj som v skole 😂

ivicka0502
11. okt 2021

@janinah fiha, rozkaz - vybavte si to. Ach keby to tak krásne fungovalo-ja chcem papier, ty dáš papier...

zuzanaete
11. okt 2021

U nas nastastie ani v skolke a ani v skole neriesia bezny kasel a sopel. V skolke kazdy den pocujem kaslat dieta, ked idem po syna a nic sa nedeje. V skole mal dokonca synov spoluziak ospravedlnenie na telesnu, ze nemoze cvicit kvoli kaslu. Aj syn mal kasel a sopel a ucitelka mi volala az v den, ked pocad vyucovania lezal na lavici a nezapajal sa na hodine. Zial, kasel a sopel sym mal, ma a bude mat este nejaku dobu. Treba rozlisovat chorobu a bezny stav daneho dietata.

dievcacitajucelist
11. okt 2021

Namiesto strašenie deti by mali učitelia, médiá, deťom priblížiť prevenciu šírenia ochorenia...a nie deti strašit poctami úmrtí a že starý ľudia sú riziková skupina a môžu sa rýchlejšie nakaziť...každé vírusové ochorenie pri dodržiavaní osob.hygieny môže byť minimalizovane...

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matkahelka
11. okt 2021

@zara1357 nie, u nas sa netoleruje ani 5 dni v mesiaci. a teda, vo vseobecnosti, nepoznam ziaden korporat, ktory toleruje ocr. statna sprava, to je o inom. ale sukromne spolocnosti, ani nahodou.

nicole003
11. okt 2021

@gubcikova tiez som toto riesila ked som uz 3x utekala z roboty, lebo si kychla a vyletel jej sopel. Dcera ma tiez aj celorocnu alergiu nie len sezonnu. Tak som na alergologii vypytala nalez kt. som odovzdala v skole. Odvtedy ziadny problem, ani pocas pandemie. Samozrejme ked je chora nechavam ju doma.

autor
11. okt 2021

@zara1357 no, tak toto je fakt naivný názor

luccija
11. okt 2021

@zara1357 tak neviem kde pracuješ, ale toto by môj ani mužov zamestnávateľ netoleroval.Po nástupe do práce OCR a potom hneď PN...aj moja dcéra má alergiu práve včera som na ňu kričala, že flaka sprej do nosa a zabudla si dať ráno Claritine vraj polka triedy kašle a je chorá:(tak u nás to asi tak prísne neberú.Ale už je takmer polka októbra a má silnú alergiu neviem čo to tento rok tak dlho trvá.Zijeme všetci v strachu, kriku, výčitkách je to ťažké aj pre deti hrozna doba

stanulienkat
11. okt 2021

Neviem,co je cudne na tom, ze chore,soplave dieta nema chodit do skoly. Ved tak to fungovalo aj pred Covidom. To nie je ziadna novinka. A ked ma vasomotoricku nadchu,tak si pytaj papier.

autor
11. okt 2021

@stanulienkat je choroba a choroba. Takisto ani chorý človek nepatrí do práce. Ale samozrejme, z roboty ta nikto nevyhodi, keď prídeš so soplikom. Tak prečo sa to deje našim deťom?