Ahojte prosim Vas velmi pekne dcerka 11 rokov schytala chorobu pusa,ruky ,nohu, sme 5 členna rodina najmensia školarka, neviem nič o tych chorobach prosim Vas pekne je šanca že to nepochytame ? Je sama v izbe ale je pravda že sa vyhadzala dnes. Neviem ja a ostatní možeme do práce , skolky a pod. Naozaj nemam skusenosti neviem ani akp sa to prenasa ssom len zufala lebo pol roka dcerka zo školky nosí kadeco a teraz toto :( dakujem za každu radu
@katkamarcinova záleží že akú máte imunitu. Moja sestra mala ruky, nohy, ústa keď mala 2 a nikto sme to od nej nechytili a to sme ju teda na žiadnej izolačke nedržali. Je pravda že ju nohy boleli tak, že chodiť nechcela, ale nedostali sme to od nej
Tazko povedat, ci to chytite alebo nie. Je to velmi infekcne. Hlavne tie pluzgieriky a ta tekutina v nich. Treba sa izolovat, kym sa nevysusi ten vysyp.
Mam 2 deti a u nas to doniesol starsi od bratranca. Teploty dost vysoke mal okolo 39 a trvali asi 9 dni. Vysyp mal na ustach dlaniach a chodidlach. Tie ho tak boleli ze nevedel ani chodit asi 4 dni. Nechcel jest. A o tyzden na to to chytil mladsi a skoro rovnaky priebeh. 9 dni teplota ale neboleli ho tak nohy. Ale jedol velmi malo.
A po 2 tyzdnoch som to chytila ja. Priznam sa ze uz davno mi taknzle nebolo. Ruky a nohy mi brneli, akoby som ich mala stale strpnute. A hrdlo ma tak priserne stipalo, mne sa vysyp urobil vnutri v ustach. No ale mne to trvalo cele asi 4 dni. Nemala som ani nejako teplotu.
Ale pre deti to bola celkom narocna choroba.
Muz to nedostal od nas.