Choroba ruky, nohy, pusa

katkamarcinova
26. jún 2024

Ahojte prosim Vas velmi pekne dcerka 11 rokov schytala chorobu pusa,ruky ,nohu, sme 5 členna rodina najmensia školarka, neviem nič o tych chorobach prosim Vas pekne je šanca že to nepochytame ? Je sama v izbe ale je pravda že sa vyhadzala dnes. Neviem ja a ostatní možeme do práce , skolky a pod. Naozaj nemam skusenosti neviem ani akp sa to prenasa ssom len zufala lebo pol roka dcerka zo školky nosí kadeco a teraz toto :( dakujem za každu radu

nadush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
najna08
26. jún 2024

@katkamarcinova záleží že akú máte imunitu. Moja sestra mala ruky, nohy, ústa keď mala 2 a nikto sme to od nej nechytili a to sme ju teda na žiadnej izolačke nedržali. Je pravda že ju nohy boleli tak, že chodiť nechcela, ale nedostali sme to od nej

kimina21
26. jún 2024

@nadush a ako dlho to trvalo?

nadush
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
meginka32
27. jún 2024

Tazko povedat, ci to chytite alebo nie. Je to velmi infekcne. Hlavne tie pluzgieriky a ta tekutina v nich. Treba sa izolovat, kym sa nevysusi ten vysyp.
Mam 2 deti a u nas to doniesol starsi od bratranca. Teploty dost vysoke mal okolo 39 a trvali asi 9 dni. Vysyp mal na ustach dlaniach a chodidlach. Tie ho tak boleli ze nevedel ani chodit asi 4 dni. Nechcel jest. A o tyzden na to to chytil mladsi a skoro rovnaky priebeh. 9 dni teplota ale neboleli ho tak nohy. Ale jedol velmi malo.
A po 2 tyzdnoch som to chytila ja. Priznam sa ze uz davno mi taknzle nebolo. Ruky a nohy mi brneli, akoby som ich mala stale strpnute. A hrdlo ma tak priserne stipalo, mne sa vysyp urobil vnutri v ustach. No ale mne to trvalo cele asi 4 dni. Nemala som ani nejako teplotu.
Ale pre deti to bola celkom narocna choroba.
Muz to nedostal od nas.