Dodrziavali ste to, ze dieta ma byt uplne zdrave 2 tyzdne pred vyberom mandle? Samozrejme ze par dni pred vyberom alebo v case vyberu ma byt zdrave. Ale ked chyti nadchu alebo 3 dnove horucky akurat tie 2 tyzdne pred? Ked ma dieta problem s mandlou, niekedy je dost tazke zabezpecit aby bolo tak dlho zdrave. Potom jedine odhlasit ho na ten cas z kolektivu. Lenze ked je dieta skolopovinne a ma byt 2 tyzdne predtym zdrave, to aby slo z kolektivu aj 3 tyzdne pred operaciou(ak nieco chytilo, za ten priblizne tyzden sa z toho dostane a 2 tyzdne pred by mohlo byt zdrave). Do toho ma byt po operacii 10 dni doma. Takze by malo byt doma zo skoly vyse mesiaca, co sa mi zda sialene... Dieta ma termin zatial na november 2024. Budem skusat ci sa neuvolnia nejake terminy aj skor aby si to odbilo este v skolke. Ale zase zavolam, povedia ze ano maju termin aj skor, a ja budem o tyzden volat ze rusim termin aj ja, lebo dieta chytilo nadchu, chytilo 3 dnove horucky atd.
Pred samotnym zakrokom musite absolvovat anestezioogicke vysetrenie, kde sa ta anesteziolog bude presne na toto pytat - ci bolo dieta posledne 2-3 tyzdne zdrave. Je na tebe, ci nieco zatajis a budes tym riskovat pripadne komplikacie, ktore mozu nastat z dovodu nedavnej choroby. Ja by som do toho nesla.
mne nosne mandle ako dietatu vybrali na pockanie, nafasoval som kopec kapesnikov a siel s mamou pekne domov. Vyberali mi ich preto, ze som bol furt chory a mal ich nedobre a mam trosku pochyby, ze som bol predtym 2 tyzdne zdravy. Rovnako aj krcne ked mi brali tak som nebol uplne zdravy a aj preto mi nezaberali moc injekcie a bolelo to jak fras, som citil kazde strihnutie, reznutie i pichnutie...
Ak ma v priebehu tych 2 tyzdnov pred operaciou horucku, hoci aj 3 dni urcite by som opreaciu odlozila, ak 3 dnovy soplik tak to nie je drama. Kolegyna tak bola, raz musela zrusit lebo tyzden pred bol chory. Pri druhom termine mal cca 10 dni pred operaciou asi 3 dnovy soplik, upozornila na to lekara ale termin uz nerusila.