Ja som zúfalá. Stale sme chorí. Mali sme chripku, vysoké horúčky koncom januára a ja ze mame pokoj už. Prišla som z pôrodnice a 7 ročný syn teplota 38.2
Ja to uz nezvladam… Bojim sa o babatko. Prosím povzbudte ma, ze to nedostane. 😢 Je kojené.
@nikpa ďakujem pekne za povzbudenie. Aj mas skúsenosť ze by novorodenec mal teplotu? Ani neviem co sa podáva takému malemu bábätku …
moja dcéra z mš doniesla kiahne...najmenšia mala 2 mesiace - a nedostala ich.
a to sme bývali všetci v jednej izbe.
pri teplote čípok do zadku...
@deti95060810 no hej, ale musi podla vahy, lieky su cca od 3 mesiacov.
Ja som sa radila v lekarni, dcera mala 2 mesiace, ked sme ju krstili, oslava, vsetko a maly 2 rocny dostal na tej oslave covid. Tak mi povedali, ze podla vahy by mohla polku Nurofenu - cipku. Ale ze sa poradit s lekarkou urcite...
Ja mam skusenost, ze take mimco, pokial je kojene, ma protilatky od Teba, chora mi naozaj minimalne pol roka naozaj nebola a to boli v kuse soplave 3 starsie deti. Az ako 11 mesacna dostala od 3 rocneho kiahne. A zvladla to velmi dobre. Drzim palce, ja verim, ze to bude ok.
Moja dcéra mala dvojtýždňová ATB, lebo ochorela od syna. Bola výlučne dojčena. Následne si s ním odkrútila každu dalsiu chorobu. Ale tvoje bábätko možno bude zdravšie. Nevidím však žiaden dôvod robiť paniku. Taky je život s deťmi.
Dakujem vam za reakcie. Pomohlo mi to dat hlavu hore a bohužiaľ popasovať sa s tym. Dakujem. Verim, ze to nedostane babatko. ♥️
Aj mne synáčik nosil domov zo škôlky všelijaké bacily, malinká musela brať už po mesiaci nejaké lieky a atb. Minulý mesiac mala koronu, to mala tri mesiace, boli sme vyše týždňa v nemocke. Radím ti, ak bude mať bábätko teplotu, utekaj k lekárovi alebo choď na pohotovosť, nič nepodceňuj u takého malého, takže dajú sa choroby s opatrnosťou zvládnuť.
Autorka neboj sa🙏 my sme mali koncom januára s manželom silnú angínu, nakoniec sa nakazil aj 13m synček/predčasne narodeny. Mne pomohlo, keď mi mamka povedala, že toto je život. Choroby pridu, odídu. Držte sa a skore uzdravenie prajem 💙💙💙
Moja, keď mala necelé dva mesiace, schytala od staršej nejakú pliagu. Keď som s ňou prišla k pediatričke, tá mi hovorí “dieťa sa vám dusí”. Ona bola tak zachrípnutá, že keď plakala, nevydávala žiaden zvuk. Lekárka mi povedala, že ma s ňou neposiela okamžite do nemocnice len preto, lebo je to moje tretie dieťa, ale keď sa jej po víkende (bol piatok) nezlepší stav alebo počas víkednu zhorší, okamžite hospitalizácia. Takže sme staršie deti posadili pred telku a celý víkend sme sa s mužom krútili okolo bábatka. Mala lieky tak, že sme jej v podstate každé 2-3 hodiny dávali čosi a do toho 5x denne inhalovať (2x vebtolin, 3x čistú vincentku) a odsávať. V pondelok sme šli na kontrolu a doktorka kukala jak puk. U malej zlepšenie o 80%, v podstate mala len trochu soplík. Hlavu hore! Keď musíš, zvládneš všetko.
Hlavu hore aj keby bábätko ochorelo, zvládne to. Je kojene, to je momentálne najviac a najlepšie čo môžeš pre neho urobiť. Mali sme doma rovnakú situáciu, doma starší syn ktorý práve nastupoval do škôlky, nosil domov každý mesiac volaku chorobu a ja som prišla z pôrodnice. Aj keď s častými chorobami ale zvládli sme to.