Choré dieťa po týždni v škôlke

8. sep 2024

To iba ja mam choré dieťa po týždni v škôlke?
Je to naozaj až také hrozne keď nastupi dieťa do škôlky s tými chorobami?🙏🙄
A to dávam imunoglukan a všetky možné vitaminy, kašeľ neskutočný🫣.

andulka1988
8. sep 2024

Zvyknú naša bola chorá hneď prvý týždeň ani nenastúpila na čas. Potom do mesiaca aspoň týždeň zakaždým s niecim.

joesvk
8. sep 2024

Je to normálne.
Tak sa formuje "získaná imunita".
Je napríklad bežné, že každý druhý týždeň- prvý polrok bude doma.

biglovemom
8. sep 2024

Vitamini nepomozu. 😅
Imunita sa buduje, da sa na nej popracovat uz pred skolkou ,naco ale vela matiek nemysli.
Cim je dieta starsie tym je menej chore.

11bodka11
8. sep 2024

Je to normalne. A usetri si peniaze za vitaminy. To nepomaha.

dzulli1980
8. sep 2024

No moja dcéra keď nastúpila do škôlky, každý druhý týždeň som bola na OČR ... ona bola v podstate dosť chorľavá celú škôlku aj v prvom ročníku na ZŠ a potom ako keby uťalo ... sem tam sopeľ, inak nič.

jesenzima
8. sep 2024

Áno, je to normálne a ešte k tomu dodám, že žiadne vitamíny ani imunoglukan a ani nič ti nepomôže. Dieťa si prejde všetkými chorobami, vybuduje imunitu a potom bude dobre 🙂

domka222
8. sep 2024

My sme aktuálne doma všetci chorí. Syn keď nastúpil minulý rok,tak to bol v škôlke pomaly každý mesiac len po dva týždne

eva233
8. sep 2024

Chodilo dieťa pred tým do iných kolektívov krúžky, plávanie, má staršieho súrodenca? Pripadne iných malých členov rodiny?... Ak nemalo kde nachytať imunitu tak si ju bude budovať teraz. Je to nový kolektív, deti si priniesli navyše zo všetkých dovoleniek zmesku všetkého možného. Tiež záleží od organizmu dieťaťa, ako ste mu budovali imunitu vy pestrá strava, vonku v každom počasí a podobne. Ale áno dieťa si na kolektív zvykne. Ten prvý pol rok u niekoho rok je najhorší.

milanemila
8. sep 2024

@joesvk nie je to bezne, to ti povie aj lekar. Ako norma sa povazuje 6-8 infektov rocne, ak je dieta chore castejsie, tak niekde je problem.

eva233
8. sep 2024

@milanemila naša Dr tvrdí že 10 je v pohode co ak si vezmeš je každý mesiac... Ak sa dieťa týždeň leici týždeň ostane doma kvôli imunite a 2 týždne je v škôlke a je po mesiaci a stále dookola a zrazu 10 chorôb a bum prázdniny takže to tak vychádza. Ak berieme tvojich 8 tak je to skoro to iste.

milanemila
8. sep 2024

@biglovemom ano imunita sa buduje a velmi pomaha zdrava strava otuzovanie atd. To su ale potom matky mudre ako radio a vysmievaju sa tym, kt dbaju na stravu ze haha eko bio raw matka 🤦🏼‍♀️ a nasledne placu, ze ich deti su stale chore a ako “prevenciu” ich cpu pribinackami, monte a brumikami 👍🏼

milanemila
8. sep 2024

@eva233 fu tak to si neviem predstavit kazdy mesiac mat chore dieta a tvarit sa, ze vsak je to ok 🙈

joesvk
8. sep 2024

@milanemila 8 infektov-to je infekt každý mesiac do jari .A sople trvajú dajme tomu približne dva týždne, takže prvý rok škôlky môže byť dieťa viac dona ako v škôlke.

milanemila
8. sep 2024

@joesvk a na jar a vlete choroby uz nie su? 🤷🏼‍♀️ moje dieta bolo chore za posledny rok 3x a z toho raz v auguste. Kebyze mam kazdy mesiac dieta 2 tyzdne doma, tak sa snazim hladat dovod, lebo to nie je normalne. Tiez je otazka, ci to je iba sopel, kde dietatu splechnes slanu vodu, odsajes, das cecko a caj a ma kludovy rezim, pripadne sirup na kasel, alebo dieta potrebuje antibiotika a ine lieky.

aurora33
8. sep 2024

Nam imunoglukan veľmi pomáha, ale treba ho dávať dlhodobejšie. Ďalej ako tu dievčata pisali, zdravá strava, veľa pohybu von a otužovanie.

joesvk
8. sep 2024

@milanemila Tvoje dieťa patrí k menšiemu percentu detí. Ale aj u ostatných, ktoré sú sopľavé väčšinu prvého roka v škôlke ,je to bežné a normálne.

jaskolka
8. sep 2024

Áno, hlavne prvý rok v školke je to tak. Dieťa je v kontakte s úplne inými vírusmi a baktériami, ako bolo dovtedy, a imunita si jednoducho musí "poradiť". Detský imunitný systém ešte nie je vyzrety, preto je dieťa častejšie choré. Čím bude staršie, obvykle aj choroby už budú zriedkavejšie.
Treba posilniť imunitu, vitamíny aj preventívne, ale skrátka treba rátať aj s tým, ze dieťa bude viac choré.

beata_k
8. sep 2024

Ano, tak to je. Vyliecis ho a po tyzdny bude opat chore. Vsetky imugukany a co ja viem este hod do kosa. Dieta si tym musi prejst. Prvy rok v MS je na maslu. Ano, kazde je ine, ale vo vseobecnosti je to tak.

zuzubb007
8. sep 2024

Imunoglukan v živote nepomohol mojim deťom, to je snáď najhorší produkt ako vážne, a ano dieta bude choré každý mesiac pomaly dva týždne je to väčšinou bežné tých 8-10 x do roka sa považuje za normálne pri kolektíve takže to ešte len zacina

maryetta
8. sep 2024

Moja starsia ked nastupila do skolky. 2dni tam 2tyzdne doma.

aurora33
8. sep 2024

@zuzubb007 vidis a ja naň nedám dopustiť ☺️

biglovemom
8. sep 2024

@milanemila nejde len o stravu…. Ide o to byt co najviac medzi ludmi,detmi, uz pred skolkou.

martinka13
8. sep 2024

Je to normálne. Prvý polrok bol hrozný. Potom sa to rapídne zlepšilo.

milanemila
8. sep 2024

@biglovemom jasne je to suhra viac veci aj pohyb atd

milanemila
8. sep 2024

@aurora33 my tiez pouzivame imunoglukan, klasicky od polky augusta a ked vidim, ze nieco na nu lezie/pocas choroby ten acute. Akoze nehovorim, ze je to zazrak, ale tiez mam pocit ze nam pomaha nakolko dcera je naozaj malo chora no a maly iba od nej zvykne potom ochoriet, ked nieco dovlecie zo skolky.

biglovemom
8. sep 2024

@milanemila ano vsetko dokopy.moje dieta-ovocie a zelenina katastrofa.
Zato odmalinka centra,kupalisko celorocne…pred jaslami bola par x chora uz a ked nastupila do jasiel 2-3x rocne len.

Dieta ked nema kontakty s ludmi- virmi ,bakteriami- o to horsie to bude ked nastupi do skolky.

zuzanockamt
8. sep 2024

Ak chodí prvý rok, tak je to normálka. Len vydržať. U nás prvé dieťa katastrofa - chorý každé dva až štyri týždne. Pomohlo vybrať nosnú mandľu v 3,5 roku. Potom sa chorobnosť trošku zvýšila až v puberte. Ale len pri nástupe puberty. Pri druhom zatiaľ pohoda, úplne iné dieťa. A teda strava, starostlivosť rovnaká. Takže nie je to len o strave.

scila
8. sep 2024

Robím s ľuďmi a posledné 2 - 3 týždňe veľmi veľa dospelých tak príšerne kašle, že sa nečudujem, že to nejaké dieťa dovlieklo do vašeho kolektívu. Ktovie čo zas podovlačovali ľudia z dovoleniek.

zuzanockamt
8. sep 2024

@scila Vraj zase covid. Ako prišlo,tak odíde.

maciatkolulu
8. sep 2024

@joesvk moje deti týmto neprešli a imunitu majú ok. Zaujímavé. Ale možno je to tým,že chodili do škôlok,kde sa nerobil cirkus pre jeden soplik,chodilo sa ďalej. A čuduj sa svete,decka nemali problémy🤷