Potrebujem vážne poradiť, ale prosím vás žiadne reklamy na produkty a podobne. Mám dcéru ktorá ma 2 a pol roka, nechodí do škôlky, od septembra ju chcem dať.. ale je nonstop chorá. Brala už xkrát antibiotiká, fakt strašne veľa krát, už 4x som s ňou bola v nemocnici. Vždy nejaký zápal alebo baktéria… a to nehovorím o bežných chorobách na ktoré antibiotiká nezaberajú, tie má takmer vkuse. Dávam jej už asi 4 mesiace šťavu z rakytnika, arónie, D vitamín berie od narodenia. Prosím vás čo vám pomohlo?
Našej pomohlo vybrať celú kúru arco deffences imun ale žiaľ asi len skúšať čo niekomu pomôže inému nie, držím palce
A máte niekto skúsenosť s imunológom? Kedy sa tam vlastne dieťa posiela? Aké mu robia vyšetrenia? A pomohol vám?
@matullienka
Myslite toto?
Podľa mňa ste už u neho mali byť pýtaj si od pediatricky výmenný lístok
Spraví jej odbery krvi imunita, alergia...a asi odporučí Bronchovaxom nám veľmi pomohol.
Imunolog vam vie velmi pomoct + alergolog, ak tam mas pridruzene alergie, tak sa ti bronchitidy tocia dokola a proste cely dychaci system je nachylejsi na vsetky pliagy, co okolo neho len prijdu. Synovec bol chory non-stop, ale odkedy doriesili alergu, je to tak 1/10 s toho, co bolo predtym.
Tak doteraz som si nebola istá či už to je stav na imunologa nakoľko jej pediatrička vždy iba vyšetrí, dá lieky a vôbec sa nepozastavuje nad tým, že to dieťa je nonstop choré a každý druhý mesiac berie antibiotiká.. pôjdem teda hneď zajtra pýtať výmenný lístok
Áno presne toto vybrala tu krabičku potom 3 týždne pauza a znova celú krabičku a takto pol roka
@matullienka takže každé tri týždne po dobu pol roka jednu krabičku áno?
Áno presne tak
Nám pomohol imunológ, keď nám po krvných testoch, predpísal IMUNOR. Bolo to ako zázrak. Od februára nebolo dieťa choré, a to chodí do škôlky, cize je v kolektíve.
Nedávaj Arkodefenses, ale to, čo sa dá imunologicka Imonor, bronchovaxom ...
Ak má často ATB telo sa už nestíha brániť a je stále oslabené
A pediatricka aj berie CRP ked nasadza atb? Ci len tak od brucha dava? Lebo k imunologovi sa chodi ked je dieta chore castejsie ako 10-12x do roka (to je odhadom pocet chorob u malych deti, ktore si takymito virozami “musia” preskakat). Dolezite je teraz ci pediatricka robieva aj CRP.
A to je chora aj bez starsieho surodenca? 🤔 nebolo by dobre urobit vysetrenia? Lebo ak nie je v detskom kolektve, nema byt preco tak casto chora...
Ako casto chodite von? Nepreobliekavas ju prilis?
Mám pomohol pobyt pri mori, niekoľko krát ročne. Morský vzduch a slaná voda robia zázraky
@zorkahorka tak bacilonosic pasivny moze byt kludne jeden z rodicov.
@zorkahorka áno, ako keď sme doma a nechodí medzi deti je to Ok, ale napriklad po Vianociach sa stretla s bratrancom, on chodí do škôlky, ale v čase stretnutia bol Ok, teda neprejavoval známky choroby. O pár dni nato moja malá už zelené sople, kašeľ, dusila sa taká bola zahlienená. Z vyterov jej vyšla moraxella čo je teda bežná baktéria ale pri premnožení alebo teda pri oslabenej imunite už robí problémy. Brala 2x celkové antibiotiká, uniflox, pamycon, nič nepomáhalo nakoniec po 2 mesiacoch ani neviem ako sa z toho dostala. To sme ale nevedeli že to chytila od toho bratranca, v tom čase boli Vianoce, takže sa stretla aj so sesternicami a kamarátmi.. teraz sme boli znova u toho bratranca, on znova v pohode, žiadne sople ani nič. Po víkende BUM malá zas zelené sople, kašeľ, dostala z toho laryngitidu, boli sme v nemocnici, hnisali jej oči. Takže zas baktéria, preto si už teraz myslím že od toho bratranca, s nikým iným nebola. Nasadili celkové antibiotiká, berie ich už 5 deň, sople zmenili farbu, už nie zelené ale číre, oči prestali hnisať, ale dnes ráno, opäť zelený sepeľ a jedno oko zahnisané, takže napriek antibiotikám sa tá baktéria ďalej množí tak ako predtým 🤯🤯 a pritom tomu bratrancovi nič nie je, pravdepodobne tú baktériu má, ale nič mu nerobí a mojej malej takéto problémy
Prepnem sa u nás to isté ale ja mam 5 ročnú a chodí do škôlky ale je stále chorá a to aj mandle už máme vonku
My sme boli keď mala 3 a pol nič jej nenašli všetko má ok berie aj bronchovaxom stále je chora
A kontrolovali vám nosnú mandlu môjmu synovi vybrali a odvtedy nebol už vôbec chory
Ešte dodám, že stravu má od narodenia pestrú, stále papa zeleninu a ovocie, s ničím nemá problém, kojená bola do 2 rokov a 2 mesiacov.