Choré deti v domácnosti

erka21
12. okt 2021

Ahojte som rozvedená z predchádzajúceho vzťahu mám 2 deti. Momentalne mám niekoľkoročný vzťah. Spolu máme 1 dieťa a som s ním na rodičovskej dovolenke. Ale k veci. Moj priatel sa dnes vytočil pretože cez víkend boli deti u otca a synovi z predchadzajúceho vzťahu v pondelok začal tiecť sopel. Vraj aby si otec prišiel zobrať syna k nemu keď uňho ochorel a nech je on s ním doma lebo nám nakazí syna. ( ex pracuje ako živnostník) ale mne ti príde divné ja som doma tak sa postarám a teraz keď náhodou najmenši ochorie kam ho poslať aby mi nenakazil staršich synov? Ďakujem za Váš názor

evkamotka
12. okt 2021

Ved sa mohol nakazit v skole, nie u otca

1aduliatko1
12. okt 2021

veď si na RD, tak čo rieši? šak si doma, postaráš sa

1aduliatko1
12. okt 2021

a dieťa podľa mna neochorie zo dňa na deň, či je u vás, či u otca...isto mal už niečo v sebe a len teraz to prepuklo.

ladyblcha
12. okt 2021

Tvoj terajsi ma tvojho syna rad? Ci len ze nie je jeho, tak neakceptuje hocijaky "problem"

1aduliatko1
12. okt 2021

a teda môj muž má deti z predošlého manželstva, a keď sa im cez víkend prejavila choroba, vracačky), nikdy sme ich neposlali domov, ani keď sme mali bábätko...ešte muž s nimi aj v pondelok šiel k dr.

ejbyk
12. okt 2021

A vie tvoj terajší partner, že si matka chalanov z predchádzajúce vzťahu? (lebo sa tvári ako keby boli cudzie)...kde inde by mali choré deti byť ak nie doma s mamou....a ešte k tomu ak si doma na RD...
Hod to za hlavu a pekne sa venuj detičkám ako sa patrí.....

0silvia0
12. okt 2021

@erka21 no tvoj priateľ evidentne tvoje deti vníma ako cudzie, chráni si svoje biologické dieťa... akože nejdem toto komentovať, ale správa sa neprimerane nezrelo... pokojne sa ho opýtaj, keď raz prinesie vaše spoločné biologické dieťa zo škôlky sopel, kam ho máš poslať, aby si ochránila svoje staršie deti... možno mu to docvakne a možno nedocvakne, ale to sa nedá nič robiť... lepšie to už asi nebude...

bagre
12. okt 2021

@erka21 no trošku zvláštne mi to príde, a čo keď ochorel mimo vás... aj to je také nijak dokázateľné. Pochopila by som obavy o drobca ak by mal nejakú diagnózu alebo čosi, ale takto - veď je to aj tvoje dieťa nielen exove. Nemusí chodiť vyslovene k bábätku a hotovo.
Ja som musela nechať doma škôlkára, lebo mi nonstop nosil čosi domov a 2 mesačný mi to vždy chytil. A následne nemocnica, potom zase dačo... keď mal 5 mesiacov zase a toľko bacilov v sebe že mi bolo do plaču...

sense
12. okt 2021

Tvoj terajší priateľ má divný názor sorry. Deti sa vôbec nemuseli nakaziť u otca, mohli sa nakaziť už v škole. A keď ochorie vaše spoločné dieťa tak ho jeho otec zoberie preč a bude sa o neho starať aby si ty mohla byť so staršími deťmi a aby sa náhodou nenakazilk a nevymeskali zo školy? Alebo ak ochorie terajší priateľ. Sa tiež zdekuje preč aby vás náhodou nenakazil?
Ty si doma a všetky tri deti sú tvoje.

lubina
12. okt 2021

@erka21 to co je za pristup. To tvoje deti z prveho vztahu vzdy bude vyhadzovat?? Ako matka by som to nikdy nedovolila. Su to tvoje deti, on o nich vedel, ked si s tebou zacal. Ved ak si este aj doma, tak sa ty o VLASTNE dieta mozes postarat. Hadam nedovolis, aby vyhodil tvoje dieta, aj ked len k jeho otcovi??

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadulamamula
12. okt 2021

Pochybujem ze tvoj priateľ má tvojho syna rad, keď tak povedal.. Vybral si ta za partnerku a k tomu aj deti či nie? Mal by to rešpektovať. Aj keby ochorel u otca, čo teda nemusel lebo je teraz chrípkové obdobie.. Aj tak by mal rešpektovať a matcrad tvoje deti

maris5
12. okt 2021

Ja som si predstavila, ze som dieta. Som nestastna, ze mi tecie sopel, nemozem za kamosmi do skoly a este mamin novy frajer ma tu nechce ked som chory.

erka21
autor
12. okt 2021

@0silvia0 veď to že ja nemám problém sa o deti postarať či sú choré alebo zdravé o všetkých rovnako. Alebo som zlá matka zato že nechranim moje najmladšie dieťa pred chorobou lebo nepošlem chorého syna z domu preč ? Ja som bola tiež chorá a nikto mi deti nezobral aby neochoreli odomňa. Ach ja neviem len debila tu zo mňa robi lebo si myslí že má pravdu.

0silvia0
12. okt 2021

@erka21 nedaj sa, spýtaj sa ho, keď nabudúce on sám veľký otec bude nabudúce chorý, či má vybraté do ktorej štátnej karantény chce ísť, nech vás nenakazí...

hipuska
12. okt 2021

Ja mám tiez tak, mix deti a zažili sme aj takú situáciu ako máš ty. A jednoznačne, tvoj chlap prehnal. Ale teda ok, keď chce, nech si vezme vaše spoločné dieťa a ty tvoje. Nech sa postará a ty si sa separuj so starším. Ale, zjavne, nič ti nepomôže. A postav sa na stranu dieťaťa. Nieže mu bude ten pako vyhadzovať tvoje dieťa z domu.

martina1201
12. okt 2021

@erka21 Ahoj, mrzí ma tvoja situácia. Pre matku detí čo majú iných otcov to určite nie je ľahké. Neviem ako malý je najmenší drobec a ani ako starý je syn čo je chorí,ale ak sa dá vysvetliť že nemá ísť k malému aby ho nenakazili a že má do vreckovky smrkat a aj kašľať a kuchár tak si myslím že by sa najmenší nakaziť nemal. Ja sama mám zmiešané deti z dvoch manželstiev a teda terajší partner mi nikdy nepovedal že mám choré deti dať k ich otcovi lebo nakazila naše spoločné deti. A to dokonca aj deti z prvého manželstva nakazili naše spoločné deti a od nich sme ostali chorí aj my s manželom. Ani slovkom necekom že sa cíti zle lebo dcéra doniesla chorobu zo školy.

Pokiaľ najmenší syn nie je dieťa so zlou imunitou, tak mu nejaký ten sopel neublíži a aspoň si zlepší imunitu a v škôlke potom nebude tak často chorý.

Čo sa týka priateľa sa spýtaj že či keď budete mať ďalšie spoločné dieťa bude s jedným z tých detí odchádzať zo spoločného domova lebo môže nakaziť to druhé dieťa a či pri vlastnej chorobe tiež opustí spoločnú domácnosť, aby ho nenakazil. Má primitívne názory nevhodné dospelého a múdro rozmýšľajúceho inteligentného človeka. Navyše to vyzerá tak, že tvoje deti "len trpí" ale neprijal ich.

bluka2
12. okt 2021

To by ma dosť vytočil. Ak chce, vypadnúť môže on, deti ostávajú doma, choré či zdravé

1katus1
12. okt 2021

@erka21 tak keď najbližšie ochorie priateľ vystavuje ho k.jeho rodičom či ho hotela aby nenakazili tvoje deti. To čo je za rozum? To si si len našla poklad.

dskjhfdlkdjhl
12. okt 2021

@erka21 Tvoj novy partner nie je zrovna najmudrejsi. Ja by som ho poslala kdesi a asi by si to zapamatal navzdy. Ty si mu co povedala?

sono2
12. okt 2021

@erka21 tak, evidentne terajší priateľ tvoje deti nemusí.
Neviešila by som to nijako. Syn by bol doma a ak by ochorelo ďalšie dieťa, bolo by choré.

erka21
autor
12. okt 2021

@dskjhfdlkdjhl nepovedala som mu nič, lebo by bola s toho velká hádka a to som nechcela pred deťmi. Syna mám doma a nikam ho nepustím kým nebude zdravý.

dskjhfdlkdjhl
12. okt 2021

@erka21 Uprimne? Niekedy jedna hadka vyriesi viac ako drzanie huby. Netvrdim, ze ste sa mali povadit pred detmi, ale potom, ked ste ulozili deti, tak si mu to mohla vysvetlit-a nemusis pri tom ani kricat, to sa da bez emocii. Kym budes ticho, tak on nepochopi, ze robi nieco zle.

marpel
12. okt 2021

@erka21 určite sa s ním o tom porozprávaj. V klude, vecne a bez deti. Netreba sa hneď hádať aké ani nechať to tak nie je riešenie.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz