Dobrý deň, mám malého 3,5 ročného chlapca ,ktorého už dlhšie trápi choroba,ktorá sa vždy opakuje každé 2 týždne .(týždeň je dobre týžden takto zle). Večer sa mu zapchá nos, nonstop fukame nos a na druhý deň už je zle,pretože vracia žlté hlieny cele dni, nič neje aj keď zje tak to vyvracia, následne príde aj suchý dráždivý kašleľ. Keď už vracanie na chvíľu ustúpi ,tak z kašlu ho boli brucho a má silne kŕče celý deň , stalále auká. Boli sme u lekára už asi 4krat ,už mu bral aj krv ,nič sa nenašlo , dal nám antibiotiká na priedušky ,lenže to zvracanie nie je vyvolané kašľom ,pretože ten príde až po tom ,čo zvracia. Nemôže to byt spôsobené nejakým vírusom v tráviacom trakte? Pretože tie hlieny sa mu pravdepodobne usadzujú v žalúdku a to spôsobí vracanie a pritom nonstop vypluvame hlieny aj fukame nos a aj tak nonstop zvracanie,až niekedy nemôže dýchať ,pretože ho napína a nejde nič z neho von. Máte niekto s tým skúsenosti prosim? Nemôže to byt spôsobené nejakým vírusom po covide,ktorý sme my prekonali ako rodičia pred 2-3 rokmi? On vtedy covid nemal,ale bol chorý. Prosim poraďte ,už naozaj nevieme čo s tým a lekár nás nikde nechce poslať ,najhoršie je že sa to nonstop takto opakuje.
@pe_mi na stery nás poslal až na 4krat čo sme ho navštívili,aj to sme ho museli o to prosiť ,teraz čakáme na výsledky ,ale bojím sa že mu zas nič nezistia a znova sa bude o týždeň trápiť. A vaša dcéra tiež trpí potom kŕčmi zo zvracania? Alebo ako dlho to trvá kým sa vám z toho dostane? Lebo u nás je to zvracanie že nonstop doslova celý deň, celý deň potom iba spí ak nezvracia a je naozaj slabý ,nemôžem sa na to pozerať už ako trpí .
@modrameduza áno, aj dcéra celý deň zvracia .ale jej sa to neopakuje v intervaloch pravidelne, ako ste písala.
Iba keď ma sopel
Vcera sme prevracali od poobedia cca 17.00 do rána dnešného.dnes spí od pol4 ešte doteraz.
A áno bolieva ju bruško
Ale predtým pár hodín ,než začne vracať
Potom už nie
Testy na čierny kašeľ máte za sebou?
Mlieko?
@mamamasama dobrý deň, myslite že by to mohol byt čierny kašeľ? Čítala som na nete aké má príznaky ale ten kašeľ nie je u syna taký silný a hlavne nie záchvatový, tak nad tým sme nepremyslali a ani nám lekár pri kontrole hrdla,priedušiek nenaznačil ,že by mohlo ísť o čierny kašeľ. Ale zvážime testy, ďakujem .
@danielahamar Hm mlieko pije už iba 3,5% na večer do malej fľašky ,samozrejme teraz keď má po tom zvracaní a tomto “cykle”,tak mlieko nedávame ,aby sme nezaradili žalúdok. Myslite že by to mohlo byť alergiou,alebo ? Aj nad tým sme premýšľali, či to nie je alergia. Ale my sami nezmôžeme nič a náš lekár …škoda slov . Ak nám na steroch znova nič nenájde ,budeme musieť vymeniť lekára pretože to nie je iba obyčajná chrípka alebo viróza ,ako nám on zakaždým tvrdí…
@modrameduza môže to byť aj mliečnymi vecami a môže sa stať, že nemôže mliečne a testy budú negatívne. Ale eliminacny test je nad krv😉 talke skúsila by som
@modrameduza prepokladám, že je očkovaný. Ak áno, tak priebeh môže byť miernejší, alebo iný. Skúste otestovať.
@modrameduza rozbor stolice na parazity?
@modrameduza ahoj,teraz to máme aj my.okrem teda dusiveho kašľa
Dcéra vždy keď ma sopel,teda presnejšie,keď jej zacina,tak sa vlastne z toho musí vyvracať
Tiež zvracia hlieny a potom ju už napína a nejde z nej nič.potom sa jej až spustí sopel.
Aj manžel sa zo soplov vraj vždy musel vyvracať.
Ako žiadna sláva zrovna toto zdediť ☺️
Vaša doktorka by vás mohla poslať na stery alebo ich urobiť.aby sa všetko vyvrátilo