Chorá celá rodina

leonka17
17. okt 2012

Prosím vás, máte niekto skúsenosť s tým, že ste stále chorí dookola? Sme manžel a dve deti. Dcérka sa drží. Teraz bola prvýkrát chorá. Má 10 mesiacov, ale ja a manžel a môj 5 ročný syn sme chorý sústavne snáď polroka. Zvyčajne soplíky a zapálené hrdlo u syna spojené s vysokými teplotami. Momentálne mám ja sople a bolí ma hrdlo a syn to isté. Dcéra a manžel zatiaľ ok. No dokedy to neviem. Ďakujem za každú radu.

bodka13
17. okt 2012

@leonka17 asi by bolo dobré, aby ste si dali porobiť vyšetrenia na streptokoky a stafylokoky ....prípadne treba nasadiť niečo na imunitu

leonka17
autor
17. okt 2012

vytery vysli ciste. mame znizenu imunitu.

bodka13
17. okt 2012

@leonka17 aj z krvi vám zisťovali tie rôzne chlamýdie a iné potvory?
...treba ísť teda do imuno-alergologickej ambulancie a nech Vám nasadia nejakú liečbu 😉

alex31
17. okt 2012

@leonka17 .... ano asi pred 2 a pol roka .... nakoniec vyslo ze bud ja alebo maly sme domov "doniesli" plucne mykoplazmy .... nasadili nam mikrobialne ATB ktore sme vsetci brali v trochu cykoch asi pol roka a od vtedy tuk-tuk ziadne dlhotrvajuce
choroby ....

xlucia
17. okt 2012

tak kto sem pise? leonka alebo alex????

leonka17
autor
17. okt 2012

prispevok som zalozila ja.

alex31
17. okt 2012

@xlucia ... leonka17 ... ja som len odpovedala v zmysle ze ano skusenost s kolotocom chorob mam a vysli u nas mykoplazmy .... na zaklade toho hadam sa da pochopit ze mozno to by mali skusit aj u nich ... testy na tieto potvory nie len klasicke vytery .... alebo je naozaj tazke pochopit co som tym myslela ???

bodka13
17. okt 2012

@xlucia od @alex31 je to potvrdenie môjho návrhu,aby si dali v rodine @leonka17 urobiť aj vyšetrenia z krvi -no napadli ma iba chlamýdie a tie mykoplazmy nie

@leonka17 dobré je absolvovať aj vyšetrenia na krčno-nosno-ušnom ....skontrolovať mandle a dutiny ....my sme sa takto točili s mladším synom a nakoniec príčinou častej nádchy a kašľa bol obojstranný zápal prínosových dutín...on je aj alergik a tak to bolo celé komplikované,trápili sme sa 3mesiace kým bol ok 😉

leonka17
autor
17. okt 2012

zatiaľ som chcela syna ušetriť rôznych vyšetrení, no ak to tak pôjde ďalej asi sa tomu nevyhneme :( a bodka13 ako sa prejavuje ten obojstranný zápal prínosných dutín?

terezale
17. okt 2012

Ahoj, a to, že máte sníženou imunitu, vám řekli na imunologii? Anebo to tak obecně usuzuješ? A chodí syn do školky? Případně jak dlouho? A taky píšeš, že máte doma miminko, tak možná na vás dolehla únava, spojená s nevyspáním, péčí o 2 děti, atd. Já mám dvojčata a do toho jsem i na rodičovské pracovala a pak jednu dobu to došlo tak daleko, že jsem byla prostě permanentně nemocná. Vždy jsem to chytla od dětí a pak jsme si to ještě chvíli předávali a já se nebyla schopna vůbec uzdravit. Loni děti začaly chodit do školky a byl pro změnu pořád na hromadě manžel. Letos zatím dobré. No zkusila bych tu imunologii a případné léky a jako rekonvalescenci nyní probiotika spojené s prebiotiky - dobrý je například Pangamin Bifi, pro chlapečka případně Normatyl.

lentuska
17. okt 2012

@leonka17
My sme mali toto doma tiez....pomaly kazdy druhy tyzden na ATB, bolesti hrdla, brucha a podobne. Sme aj alergici (ja a bracho) a mamka nam nasla cez net jednu doktorku co robi NLS vysetrenie, jeto jednoduche, bezbolestne a zistia vam tam hned vsetko bez toho , aby ste behali od doktora k doktorovi a pocuvali rozne dohady.....bracho bol aj na pozorovani v nemocnici a povedali,ze vsetko ma v norme, lenze bracho bol stale chory....a tuto mu zistili, ze mal psieho bacila, chlebovu plesen, ze bolesti zaludka mal preto, lebo mu nestiepi laktozu, co sme si mysleli,ze ma choru pecen (zlte bielka), tak mal zlcnik...toto vsetko sa tam dozviete. Cena takeho vysetrenia je 15€. Ta doktorka sa vola Tomova Zuzka, zaobera sa hlavne cinskou medicinou, vazne dobra.....kedze chodi po celom SR za pacientami, staci si tam zavolat a objednat sa (ku nam prisli az domov) 🙂 Na zaklade zisteni vam vypracuje aj liecbu prirodnymi preparatmi ak budete mat zaujem....ale to je iba na vas.....ale to vysetrenie vam vela objasni.....my sa liecime u nej cela rodina , dokonca pol dediny, takze chodi ku nam do dediny ... 🙂 Ak by si mala zaujem, poslem ti kontakt na nu....

petronelasv
17. okt 2012

@leonka17 ahoj, je to na nervy, verím ti.....aj my máme oslabenú imunitu, u nás, keď ja alebo môj muž cítime, že ideme byť chorý, hneď nasadíme homeopatiká, dám preventívne aj malému alebo naopak, keď zbadám na malom nejaké príznaky hneď mu ich dám a tento začarovaný kruh už nemusíme riešiť.

jaja28
17. okt 2012

@leonka17 u nas to iste, len co ochorie dcerka, hned to chytim aj ja, ked zacala chodit do skolky, bola to cista katastrofa, non stop sme boli chore, vsetko co priniesla som chytila, teraz je to nadcha s anginou, najprv ona teraz ja po par dnoch, nezostava nic ine len posilnit imunitu, inac budete v jednom kole, viem o com hovorim sama tym prechadzam, i ked teraz je to o nieco lepsie ako sme posilnili imunitu no este mame pred sebou vela prace aj ja aj dcerka, drzim vam palceky 😉 nech sa vam podari tie choroby nejako zdolat a nakoniec sa ich uplne zbavit 🙂

leonka17
autor
17. okt 2012

skusame fakt vsetko. homeopatika, aj normalne lieky atb., zatial nejako bezuspesne.

moon1979
17. okt 2012

@leonka17 treba posilňovať imunitu ...

leonka17
autor
17. okt 2012

hej, ked asi to chvilu potrva. 🙂

danielitka26
17. okt 2012

vela ovocia treba papat, posilovat imunitu neoblekat sa ako cibula nech sa telo uci aj same branit a odolat vykyvom pocasia. a aj vela antibiotik znizuje imunitu preto to treba skusat vzdy liecit prirodnou cestou, naparovat sa, bylinne caje, bylinne kupele, obklady, odvary, masti, kvapky..... 😉

bodka13
17. okt 2012

@leonka17 hlavne sme sa nevedeli vymotať z kašľu a soplenia,doktorka striedala lieky a sirupy,neskôr vymenila dvoje atb. a úspech žiaden ,alebo len minimálny a na chvíľku ....potom sa pridali horúčky,nijaké extra nápadné prejavy som nebadala ,tiež som to brala ako bežné prechladnutie a následný kašeľ zo zatekajúcich hlienov ale napísala som tu jednej kočke (strapco) a tá mi poradila aké vyšetrenia mám žiadať a neustúpiť pokiaľ ich neurobia...

simca06022011
17. okt 2012

@bodka13 a ake ste nakoniec urobili? Ja to mam teraz s malou dookola uz 2. mesiac.. doteraz nikdy chora nebola. A najhorsie ze uz aj my sme nejaky soplavi (myslim rodicia) :(

simca06022011
17. okt 2012

@danielitka26 nie som si ista tymi vitaminmi a imunitou...dieta mam naozaj zel - ovocnicka a teraz sme chori az hroza... :( Este aj kamosky zavidia ako je mozne, ze tolko ovocia, zeleniny pojeme a na figu nam to zatial bolo 🙂 Dufam, ze to bude len nejaka virozka... 🙂)) Chore dieta to je hroza :(

bodka13
17. okt 2012

@simca06022011 no trvala som na odbere krvi a vylúčenie všetkých streptokokov,stafylokokov,mykoplazmy,chlamýdie,čierny kašeľ...niektoré výsledky boli až do 2 týždňov a doktorka nám napísala (musela,hoci nie veľmi nadšene) lístok na krčné-nosné-ušné...najskôr ho doktor vyšetril v ambulancii,kde už potvrdil,že podľa neho ide o zápal a poslal nás na rtg,kde sa to 100% potvrdilo ....nasadili mu atb.,ktoré naozaj konečne zaberali a + sme nahrievali s infra lampou,naparovali,dodržiavali hygienu nosa a fúkali a fúkali a fúkali... nechodil do školy skoro mesiac a aj von mohol ísť na iba na krátku prechádzku,aby neprechladol.....celá liečba (neúspešná+úspešná) trvala od 30.1 do konca marca ☹ ,medzitým stihol byť z každého mesiaca v škole 4 dni

simca06022011
17. okt 2012

@bodka13 dakujem vyskusam :( Len my sme na to malicky, ale budem trvat na tom ze vysetria aj nas s ockom, my sme v poslednej dobe v kuse chori, ja uz pol roka chodim s bolavym hrdlom... po jednej liecbe mi odporucili vybrat mandle a ked som sa prisla objednat do nemocnice, tak tam ma zrusili, ze s mandlami nemam nic a nemam si ich davat von 🙂 A potom vyznaj sa z toho 🙂))

petronelasv
18. okt 2012

@leonka17 záleží aj na tom akú homeopatiu si skúšala, lebo my sme dlho hľadali, kým sme našli čo nám pomáha 🙂 držím palce, aby sa vám ten kolotoč už doma skončil 🙂

leonka17
autor
18. okt 2012

syn bol na kontrole, tak je fit, tak uvidime do kedy. aj dcerka aj manzel su zdravi. zostala som len ja. tak dufam, ze to bude uz dobre. synovi pomaha na nos lyphomiosot homeopatikum. hadam som to dobre napisala. vycistilo sa mu dychanie a konecne v noci nechrape. lekarka dnes bola prekvapena, ze ake ma ciste dychanie. tak hadam to chodenie k homopatke nakoniec pomoze 🙂