Dobrý deň, syn chodí od januára do škôlky a je viac doma ako v škôlke. Má vždy slabý priebeh choroby, max jeden deň zvýšená teplota, ináč len hlieny. Takže k dr.nechodime. ale teraz po týždni doma so soplom sa objavila teplota. A to sme už plánovali ísť do škôlky, lebo nemal žiadne príznaky. Je možné že som to zanedbala a mala ísť k doktorke aj keď nemá vážne prejavy choroby ani teplotu? Aj tak by mu neurobila ani vytery, ani crp keď nemá teploty. Združovali sme sa doma a v záhrade neviem kde by mohol niečo nové chytiť. Alebo sú takéto chorobky bežné a netreba to riešiť? Ako to máte vy? A čo podávate na posilnenie imunity? Ďakujem
To by sme iné nerobili, len behala k lekárke 😀 Keď je to len sopeľ, kašeľ, tak to neriešim, keď už sa niečo ďalšie pridruží, že má teplotu, alebo sa sťažuje na bolesť hlavy alebo tak, tak potom už ideme. Neviem no, to už za ten čas mám odsledované, kedy to prejde aj samé a kedy treba zakročiť.
Nie, nechodime s kazdou chorobou, by sme tam boli stale.....volam az ked si neviem rady - dlhotrvajuce teploty, nekonciaci alebo prilis intenzivny kasel a podobne....alebo ked vidim ze dietatu fakt nie je dobre.....
S našou dr. máme dohodu - prvé 3-4 dni skúšame liečbu čistením nosa morskou soľou, Sinupretom, Kalobou, plus voľne predajné lieky na kašeľ, prípadne na bolesť. Vitamíny, čaj. Ak nenastáva zlepšenie, ideme sa ukázať. Počas jarných prázdnin drobec len kašľal. Inhalovali sme Ambrobene, snažili sa riediť hlieny, nakoniec sme v piatok šli k dr. Nepáčilo sa mi, ako stále nemohol odkašľať. Dostal Erdomed a v pondelok šiel do škôlky ako vymenený. Po týždni hlienov a s teplotou by som šla k dr. Prajem skoré uzdravenie 🙋🏻♀️
99% liečim doma, ak ani po tyzdni-dvoch neprejde, tak píšem mail čo robiť alebo ak sa to zhorší tak ideme no rozhodne to neberiem ako že som niečo zanedbala 🤦 proste sa mi nepodarilo chorobu zastaviť bylinkami a voľne predajnými liekmi, tak si ideme pre atb
Nie naco? Lekarka aj tak povie "kupte si toto" ... takze pokial nie je nieco speci, alebo nema teplotu 3 dni po sebe a pod, tak nie je dovod
Nechodíme s každým soplíkom k lekárovi. Beztak nám len predpíše voľnopredajné lieky na bolesť a horúčku. U nás zvyčajne príznaky prejdú do troch dní, ale ak trvajú dlhšie ako 7 dní a nezačnú sa výrazne zmierňovať, vtedy ideme k lekárovi. Prípadne ak má dieťa veľmi vysokú horúčku, ktorú nevieme nijako doma znížiť , čo sa nám, klop-klop, stalo len jeden krát.
toto mame skoro zakazdym doma mensiu vymenu nazorov s mojim drahym. on by utekal s kazdym soplikom kaslikom hned k doktorke, lenze ja uz viem ze co treba na sopel, co treba na kasel, co na teplotu a az keby to po troch dnoch neustupovalo ani sa to nezlepsovalo az potom idem. no ale toto asi chlapovi nevysvetlim.
@gdulskadarina u nas to iste, moj muz kazdy sopel(aj jeho) konzultuje s lekarom. Ja pokial neumieram, nejdem. A maleho tiez netaham s beznymi virozami
Nechodíme. Píšem mail, spíšem, čo dávam, lekárka/sestrička zavolá, potvrdí liečbu, alebo upraví. Ak sa stav nelepší, objedná nás. OČR mi dáva na základe mailu.
Nechodime, pokial su to len sopliky a pokaslievanie, liecime doma. Al vsak my vybehnu horucky nad 38 a trvaju viac ako 2 dni a jeho kasel sa zhorsuje a je uz prieduskovy, vtedy ideme, lebo to viem, ze uz smeruje k zapalu priedusiek. Na imunitu davame Imunoglukan a pred 2 tyzdnami sme dostalie na alergologii predpisany Imunor, ale zatial vybral len 2 ampulky
@majlo1234 no ved lebo nachyta tam este viac bacilov a nie len to dieta, ale aj ja a to je uz len vyhra 🙄 hlavne ze ked teda posielam muza tak nie, lebo ved on musi do roboty chodit 🙄
@gdulskadarina ved povedz drahemu, ze teraz ma len soplik, kaslik a ked stravi par hodin v cakarni, tak si este nieco nachyta a prinesie domov
Po troch dnoch ak je zhorsenie ideme. Parkrat sme nesli mne sa zdalo ze len soplik a kasel a mala uz zapal proedusiek
Tak po tych 3dnoch s radsej uz uz idem
@gdulskadarina presne, tie cakarne ma desia😂
Moje tri deti ktoré mali z bežných detských chorôb už asi všetko a 10000x za svoj život, takže už sama viem rozoznať kedy je treba a kedy netreba ísť k dr.. zväčša netreba, viem kedy ide o vírus a kedy o niečo vážnejšie kde treba ATB..
Doktorka ma sama ma zaradenú k mamám ktoré chodia len vtedy keď je to naozaj treba, to mi sama povedala..
Priznám sa že niekedy ma šokuje že niekedy ženy riešia priskoro, chápem že niekto sa boji ale zase keď mi jedna známa vravela že sla k doktorke lebo dieťa v noci kašlalo a malo 37 teplotu a oni už ráno bežia k dr, to mi príde zvláštne.. ale ako vravím, ja som otrla, u nás sú kašle celoročne bezne, lebo deti majú astmu takže ja už ten kašeľ ak nie je výrazný ani nevnímam že je.. (navyše som vybavená liekmi od alergologa takže pri väčšine chorôb už viem ako postupovať aby to neprerástlo k horšiemu)
Nasa vzdy kazala na 3.den prist, ak nie je zlepsenie
nie, nechodila a nechodim. Nemyslim, ze si nieco zanedbala. Lekari tiez nie su jasnovidci a pokial tam prides s miernymi priznakmi na zaciatku choroby, tak nemaju velmi co riesit.
Ja vždy volám, a ona mi povie ci mam ci nemám prísť. Ale za to mam ročne dieťa, tam je to trocha iné. Ale zavolám radšej vždy.. Vždy vraví ze pokým nie je teplota, chodiť nemusím, aby nenachytal ešte viac v čakárni.