Chodíte s deťmi von, keď majú nádchu?

13. apr 2022

Chodíte von s deťmi keď majú nádchu? Chcel som dnes zobrať von syna ale manželka ho nechce pustiť pretože ma nádchu a je zachripnuty. Svieti slnko a je pekne, neni zima.

majkad2
13. apr 2022

Nádcha nie je choroba, keď ma manželka nádchu tiež sedí doma....s nádchou chodia aj deti do školy

nikdenikto
13. apr 2022

Nie na ihrisko ale na prechádzku a na dvor áno...sme na dedine. Vonku sa mu aj lepšie dýcha a aj sa unaví trošku.

mimachicha
13. apr 2022

Ja ano. Pokial nemaju teplotu alebo sa zle necitia, chodime von. Chladny vzduch pomahal super na nadchu, sliznica v tom chlade odpuchla, viac sme vysmrkali.

pribinak
13. apr 2022

Áno. Nádcha je nič. Treba ísť mimo deti

patka06
13. apr 2022

Pokiaľ nemá teplotu, išla by som, na prechádzku, žiadne behanie. čerstvý vzduch uvoľní dýchanie.

mimi2018
13. apr 2022

My keď mame nadchu tak prvé tri dni určite nejdeme von až nakonci liečby ideme.

travelllerka
13. apr 2022

Ja väčšinou nie, moje deti sú citlivé, im sa väčšinou stav zhorší. Hlavne ak by vonku pobehovali, ešte sa nedajbože spotili. Keď tak len posedieť na lavičke pred domom, trošku sa nahriat na slniečku.

katrinka8
13. apr 2022

Áno, jasné. To by bol syn .- alergik vkuse doma... Keď nie je teplota, chodia deti von.

dada0902
13. apr 2022

Ja podľa toho ako je vždy na tom prvé dni tiež nejdem až keď mu je lepšie

mamamasama
13. apr 2022

Najlepší lekár je čerstvý vzduch a slnko... Chodíme každý den, za každého počasia aj so sopľami...

elizabet173
13. apr 2022

Nadcha nie je choroba, normalne sme chodili von

whatever1
13. apr 2022

Pises ze ho nepusti kvoli nadche, potom nenapadne doplnis ze je aj zachripnuty. Tak asi nebude mat iba nadchu, ale nieco na nho lezie. Moze este dostat teplotu. Prvy den by som ho von netahala, maximalne na kratku prechadzku. A mam otazku, ked sa mu stav zhorsi, kto bude k nemu v noci vstavat?

lucia147852
13. apr 2022

Neni nádcha a nádcha. Ja už vidím na dcére, či je to nádcha že lezie na ňu choroba a zachvíľku dostane teplotu, alebo nádcha z alergie alebo nejaké prechladnutie.

kallanchoe
13. apr 2022

Pokiaľ nemajú teplotu a vonku vyslovene nieje hurikán a neprší....tak vonku ideme ....a práve kvôli tým soplom...na vzduchu,slnku sa im pekne uvoľnia nosteky a sople idú vonku...práve od toho tam sme,že vzduch im len pomoze

nikpa
13. apr 2022

Slnko a čerstvý vzduch mu pri nádche len pomôže. Manželka nech ide tiež, ani jej neuškodí prevetrať hlavu.

sojorez
13. apr 2022

Ak je len cira nadcha, tak ano. Ak maju aj upchate dutiny, sople su huste, kasel otrasny, tak nie.

mooonika1975
13. apr 2022

je zachripnutý, tak sedi doma, som za manželkin názor, neznášam, keď sa chore deti, LEBO ZDRAVE DIEŤA NEMA NADCHU , ťahajú vonku.

autor
13. apr 2022

Nakoniec sme von teda neboli a teraz vecer ma už aj teplotu

mimi2018
13. apr 2022

No paráda, zbytočná diskusia ináč 😄

autor
13. apr 2022

Chcel som vedieť názor iných ľudí :D

nwnw
13. apr 2022

Ano aj s kaslom. Dokonca aj s miernou teplotou aspon na chvilu. Za kazdeho pocasia. Uz teraz sme vonku az do vecera.

katrinka8
14. apr 2022

@mooonika1975 - wow, super, takže môj alergik má byť okrem novembra a decembra doma, lebo niektorí ľudia neznášajú, keď deti s nádchou chodia von.
A také si počula, že nádcha nie je choroba? Skúsim zavolať svojej doktorke, aby mi vypísala PN-ku, keď budem mať najbližšie nádchu. Každý zamestnávateľ by to istotne ocenil, keby mu zamestnanci s nádchou ostávali na PN-ke.

mooonika1975
14. apr 2022

@katrinka8 kto píše o alergikovi? Hádam viem a som kompletná, keď má celoročne nádchu, alebo len z choroby. Ale takéto mám sj v škôlke, každá choroba, zelené sople, chripenie vsetkoooo je alergia

mooonika1975
14. apr 2022

Super, skvela žena . Škoda že ste neboli, mohli ste zopár deti na prechádzke nakaziť 🤪

katrinka8
14. apr 2022

@mooonika1975 - a Ty keď vonku vidíš cudzie dieťa, vieš identifikovať len tak od pohľadu, prečo a z čoho má nádchu? Vieš niečo o tom, ako rôzne sa prejavuje alergia? Nie je to len nádcha, pretože alergikovi veľmi často zatekajú hlieny do krku, z toho kašle - dokonca až dusivo, soplí, pokojne z toho môže aj chripieť. Tzv. zelené sople primárne nie sú znak choroby, nakoľko zafarbenie hlienu môže spôsobovať aj to, že sú v tele dlhšiu dobu. Ak dokážeš na základe takýchto znakov rozoznať alergiu od choroby na cudzom dieťati od pohľadu, srdečne gratulujem. Často to nedokáže ani imunoalergológ bez testov.

mooonika1975
14. apr 2022

@katrinka8 ved vravim, celu triedu mam alergikov, kde kks boli kedysi ... Nevadi, vyliečia sa v škôlke, keď ma sopeľ, alergia, keď kašle alergia, teplota, alergia, unava alergia. viem viem, Preto to nemôžem nikomu nič povedať, a musim decko prebrať a potom len sa liečiť z tej alergie, ktorú samozrejme chytim aj ja . 👍

katrinka8
19. apr 2022

@mooonika1975 - ja neviem, nikdy sme doma od žiadneho dieťaťa alergiu ani tú nádchu nechytili, ani deti zo škôlky žiadne špeciálne choroby domov nenosili - okrem teda kiahní a zápalu spojiviek, čo mi nepríde nič výnimočné v kolektívoch. A častokrát ani rodič s alergickým dieťaťom nevie, či momentálna nádcha u dieťata je z alergie alebo nie. Keď sme napríklad nahlasovali na koronu pozitívne dieťa a pediatrička sa pýtala, aké má symptómy, povedala som, že má nádchu, ale to tradične v máva. Pediatrička presne zhodnotila, že to môže byť pokojne aj z alergie. To isté imunologička - potrebovala som recept, tak som volala. Pýtala sa, či sme nemali náhodou koronu. A ak áno, aký priebeh. Hovorím - nič, len nádcha, ale netuším, či z alergie alebo z korony". Imunologička hneď povedala, že sa to rozlíšiť jednoducho nedá. Keď má dieťa/dospelý alergik v sezóne nádchu, nemáš šancu zistiť, z čoho. Pokojne môže mať aj nádchu od kamaráta v škôlke.
Nádchu za chorobu nepovažujeme my ani naša pediatrička, ani v škôlke - to by boli niektoré deti doma furt. Neviem si predstaviť ospravedlňovať každú chvíľu školopovinné dieťa zo školy, lebo má nádchu a nič iné mu nie je, bežný pracujúci rodič si nemôže pre každý obyčajný sopeľ brať OČR-ku, pokiaľ dieťaťu nič iné nie je. To ani pediater nedá rodičovi OČR na obyčajnú nádchu iba tak, pokiaľ si ju rodič vyslovene nevyžiada. To isté dospelý človek, s nádchou tiež nejdem na PN-ku. Každý rodič si pozná svoje dieťa a vidí, či mu to prechádza alebo sa mu to zhoršuje a treba zájsť k lekárovi.
Keď dávam dieťa do kolektívu, proste rátam s tým, že bude vystavené vyššiemu počtu infektov ako keby bolo zavreté doma. Navyše mnohé deti sú infekčné ešte predtým, ako sa vyskytnú u nich symptómy. Neviem ako inde, ale my sme deti predtým, ako šli do škôlky, naučili vyfúkať si nos, aby s tým v škôlke nemali problém. Nežijeme v bubline. Pokiaľ nemám zdravotne extrémne ohrozené dieťa (napríklad onkologické deti alebo deti s inými závažnými diagnózami - my sme také v škôlke nemali ani pri jednom dieťati), tak s tým v kolektívoch jednoducho rátať treba.
Nám "stačí" tá alergia, rozhodne je to horšie ako obyčajné škôlkárske sople a nádcha. Asi sme mali špeciálnu škôlku, ale u nás nik bežné sople v škôlke neriešil, rodičia nemali čas ráno analyzovať sople cudzích detí rovnako, ako to nerobíme v práci pri kolegoch - proste občas má kolegyňa nádchu, niekedy kašle. Veď hádam vie posúdiť, či je schopná sa zapojiť bez ťažkostí do pracovného procesu. Deti s teplotou do škôlky nechodili, deti s alergiou odovzdali v škôlke potvrdenie diagnózy od lekára a vybavené.

lulaby1982
7. okt 2022

Mať nádchu a byť zachripnuty je stav choroby,pokiaľ sa nemýlim .A s chorobou by sme mali ostať doma a liečiť sa. I keď svieti slniečko a je teplo , neviem si úplne predstaviť akoby santilo dieťa ,kt. je choré a má tazkosti , i keď sú možno ľahšieho charakteru. Aké aktivity by ste podniknili s Vašim synom vonku. Súhlasím s manželkou , malý nech sa vylieči a potom sa môže zabávať . Skôr venujte pozornosť otuzovaniu Vášho syna ,aby ste zazivali pomenej frustrujucih chvíľ ,vyplývajúcich z obmedzenia pobytu vonku,resp. choroby.

nwnw
8. okt 2022

Ano lebo nastupom do skolky maju nadchu od septembra do juna. A tym ze budu vnutri neprejde nadcha. Vonku sa im lepsie dycha a smrkat mozme aj vonku. Iba s teplotou nechodime von... Povacsinou 😉