Chodia vaše deti s herpesom do školy?

19. feb 2022

Chodia vaše deti s herpesom do školy? Alebo ich radšej nechávate doma?

pribinak
19. feb 2022

Doma, kým sa nevysusi. Veď to je infekčné

lucia147852
19. feb 2022

Je to infekčné.

evica17
19. feb 2022

@pribinak
@lucia147852 a vam dr na to vypise OCR ? Este som to neriesila nastastie, ale ja to mavam casto a bojim sa aby deti nechytili, aj ked sa snazim dodrziavat vtedy specialnu hygienu a opatrenia.

pribinak
19. feb 2022

@evica17 ja som myslela že deti majú, či ti tvoja mudr dá, to neviem

lenka7477
19. feb 2022

Herpes je síce infekčný, ale hádam sa tie deti v škole nebozkávajú, alebo si perá neolizujú. Na očr to nie, je.

hennyinnsbruck
19. feb 2022

Nerypem…ale to vy tiez ste vsetky doma s herpesom?😱

ptmt1011
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucik194
19. feb 2022

nikdy som s herpesom ako teens nebola doma, vzdy do skoly som isla, mavala som každý mesiac herpes....

sorry ale s herpesom doma som o nikom nepocula

3vita
19. feb 2022

Veď to sa neprenáša tým že vedľa niekoho prejdem alebo si k nemu sadnem. Normálne do školy

sam2
19. feb 2022

A to ked mate herpes vy, tak si nechodite do prace a beriete si pn?

Syn chodi do skoly normalne. Vie, ze po nom nesmie nikto pit ani jest. Vie ze si to nema chytat a castejsie si umyvat ruky. Podla mna klasicky herpes nie je dovod na vynechanie skoly

mondolina
19. feb 2022

veď v škole sú ešte rúška, ak to nie je pásový herpes tak kľudne do školy.

luliu
19. feb 2022

U nás deti normálne chodia do školy, v škôlke je to iné, tam deti zostávajú doma, ten kontakt je iny

nerya
19. feb 2022

Normálne som vždy chodila aj do školy aj do práce

gabika8855
19. feb 2022

Vzdy som chodila do skoly nikdy ma mama kvoli tomu nenechavala doma a dokonca aj teraz chodim normalne do prace s tym

cimage
19. feb 2022

Ja mavam od ZS a nikdy som doma kvoli tomu neostala. Nikoho som nelizala, necmukala, mala som vlastnu flasu, atd. To by som niekedy bola aj 2x do mesiaca doma kvoli tomu.

evica17
19. feb 2022

Ja mavam take herpesy, ze usta brada. Uzliny ma vtedy bolia. Vtefy sombola doma s tym, svrbelo a bolelo to ako fras. S takym herpesikom.malym v pohode chodim hockde a aj deti by som do skoly poslala

matkahelka
19. feb 2022

ach zeny, dieta doma s herpesom? to vazne? 🤦‍♀️ infekcne to sice je, ale neprenasa sa to vzduchom predsa. a deti sa v skole nebozkavaju pokial viem.
mam kolegynu, ma oslabenu imunitu, herpesy ma kazdy mesiac a mega velke. normalne chodi do prace a za tie roky to este nikto od nej nechytil.

dadulamamula
19. feb 2022

Predstav si ze ho ma každý mesiac aj cez 2 týždne.. Bude vždy doma? Môžeš si vždy brat očr alebo dovolenku? Ak ti to nevadí tak je to ok...
Normálne môže chodiť do školy, len mu treba vysvetliť co ma robiť, mať svoju vlastnú fľašu, príbor,...

nwnw
19. feb 2022

Normalne prelepit leukoplastom a hajde do skoly.

tinkavvv
19. feb 2022

Odporucam nalepky na herpesy, vtedy sa aj riziko prenosu znizuje.

sszuzu8
19. feb 2022

normalne chodia a co preboha :/

petamich
19. feb 2022

ja sice mam male dieta ale ja som ako dieta herpes mala v jednom kuse, to by som vynechala polovicu skolskeho roku, v zivote ma mama nenechala doma 🤷‍♀️ dostala som instrukcie co nerobit, mala som vlastny uteracik na ruky atd. a vtedy ani naplaste neboli ani nic

mogaa
19. feb 2022

nuž podľa mňa normálny pediater dieťaťu kvôli herpesu OČR nevypíše.....iba v prípade ak to mamička prikrášli že na dieťa niečo lezie.....

evabb35
19. feb 2022

V tomto období omicronu, keď treba nosiť prekryté dýchacie cesty všade, tak tak s herpesom nechodím medzi ľudí vôbec. Ide o to,že mám obavu, aby sa herpes nepreniesol do nosa, do oka atď, lebo predsa len tým rúškom, resp. respirátorom je to riskantné podľa môjho názoru. Ono sa to nezdá, ale s herpesom je organizmus oslabený, menej vládze a potrebuje veľa oddychovať a skôr sa nakazí iným infekčným ochorením.

nikpa
19. feb 2022

V škole snáď už deti majú dosť rozumu, keď vie že má herpes, treba po poučiť aby si dával pozor a vyslať do školy.

evabb35
19. feb 2022

Okrem toho pri výskyte herpesu môže dôjsť aj k zvýšeniu teploty a teda nemusí prejsť ranným filtrom v škole. Neviem ako na jeho škole, ale na iných školách v týchto týždňoch merajú pri vstupe do školy teplotu.

evabb35
19. feb 2022

B vitamín mu treba dať užívať /Pangamin/a jedlá, kde sa vyskytuje.