Chodia vaše deti s herpesom do školy? Alebo ich radšej nechávate doma?
Je to infekčné.
@pribinak
@lucia147852 a vam dr na to vypise OCR ? Este som to neriesila nastastie, ale ja to mavam casto a bojim sa aby deti nechytili, aj ked sa snazim dodrziavat vtedy specialnu hygienu a opatrenia.
Herpes je síce infekčný, ale hádam sa tie deti v škole nebozkávajú, alebo si perá neolizujú. Na očr to nie, je.
Nerypem…ale to vy tiez ste vsetky doma s herpesom?😱
nikdy som s herpesom ako teens nebola doma, vzdy do skoly som isla, mavala som každý mesiac herpes....
sorry ale s herpesom doma som o nikom nepocula
Veď to sa neprenáša tým že vedľa niekoho prejdem alebo si k nemu sadnem. Normálne do školy
A to ked mate herpes vy, tak si nechodite do prace a beriete si pn?
Syn chodi do skoly normalne. Vie, ze po nom nesmie nikto pit ani jest. Vie ze si to nema chytat a castejsie si umyvat ruky. Podla mna klasicky herpes nie je dovod na vynechanie skoly
veď v škole sú ešte rúška, ak to nie je pásový herpes tak kľudne do školy.
U nás deti normálne chodia do školy, v škôlke je to iné, tam deti zostávajú doma, ten kontakt je iny
Normálne som vždy chodila aj do školy aj do práce
Vzdy som chodila do skoly nikdy ma mama kvoli tomu nenechavala doma a dokonca aj teraz chodim normalne do prace s tym
Ja mavam od ZS a nikdy som doma kvoli tomu neostala. Nikoho som nelizala, necmukala, mala som vlastnu flasu, atd. To by som niekedy bola aj 2x do mesiaca doma kvoli tomu.
Ja mavam take herpesy, ze usta brada. Uzliny ma vtedy bolia. Vtefy sombola doma s tym, svrbelo a bolelo to ako fras. S takym herpesikom.malym v pohode chodim hockde a aj deti by som do skoly poslala
ach zeny, dieta doma s herpesom? to vazne? 🤦♀️ infekcne to sice je, ale neprenasa sa to vzduchom predsa. a deti sa v skole nebozkavaju pokial viem.
mam kolegynu, ma oslabenu imunitu, herpesy ma kazdy mesiac a mega velke. normalne chodi do prace a za tie roky to este nikto od nej nechytil.
Predstav si ze ho ma každý mesiac aj cez 2 týždne.. Bude vždy doma? Môžeš si vždy brat očr alebo dovolenku? Ak ti to nevadí tak je to ok...
Normálne môže chodiť do školy, len mu treba vysvetliť co ma robiť, mať svoju vlastnú fľašu, príbor,...
Normalne prelepit leukoplastom a hajde do skoly.
Odporucam nalepky na herpesy, vtedy sa aj riziko prenosu znizuje.
normalne chodia a co preboha :/
ja sice mam male dieta ale ja som ako dieta herpes mala v jednom kuse, to by som vynechala polovicu skolskeho roku, v zivote ma mama nenechala doma 🤷♀️ dostala som instrukcie co nerobit, mala som vlastny uteracik na ruky atd. a vtedy ani naplaste neboli ani nic
nuž podľa mňa normálny pediater dieťaťu kvôli herpesu OČR nevypíše.....iba v prípade ak to mamička prikrášli že na dieťa niečo lezie.....
V tomto období omicronu, keď treba nosiť prekryté dýchacie cesty všade, tak tak s herpesom nechodím medzi ľudí vôbec. Ide o to,že mám obavu, aby sa herpes nepreniesol do nosa, do oka atď, lebo predsa len tým rúškom, resp. respirátorom je to riskantné podľa môjho názoru. Ono sa to nezdá, ale s herpesom je organizmus oslabený, menej vládze a potrebuje veľa oddychovať a skôr sa nakazí iným infekčným ochorením.
V škole snáď už deti majú dosť rozumu, keď vie že má herpes, treba po poučiť aby si dával pozor a vyslať do školy.
Okrem toho pri výskyte herpesu môže dôjsť aj k zvýšeniu teploty a teda nemusí prejsť ranným filtrom v škole. Neviem ako na jeho škole, ale na iných školách v týchto týždňoch merajú pri vstupe do školy teplotu.
B vitamín mu treba dať užívať /Pangamin/a jedlá, kde sa vyskytuje.
Doma, kým sa nevysusi. Veď to je infekčné