Chodenie trojročného dieťaťa po špičkách a nohy do X

drobec_l
16. mar 2017

Ahoj . Chcem sa spytat ci tu mate dieta vo veku 3 rokov a vacsinu chodze naslapuje na spicky . Alebo mate nozky do X

Nie, no učila som také dve - dvojičky... A?

sense
16. mar 2017

ani nohy do x, ani spickovanie...

moni244
16. mar 2017

Nie, ani jedno a to uz ma 4 roky

charlie1980
16. mar 2017

@drobec_l Preco sa neopytas detskeho lekara ? Prip.neurologicke vysetrenie, on vie, kam ta ma poslat....chodza po spickach moze mat niekolko dovodov. Preco sa pytas tu ? Nechapem.

tajka1986
16. mar 2017

@drobec_l moja to niekedy robi ze naslapuje na spicky alebo paty. Vacsinou ju na to upozornim a funguje 🙂 Skor si myslim ze to robi z nudy alebo zvedavosti

stankadu
17. mar 2017

No určite je to problém, ktorý treba riešiť hned a prísne. Moja dcéra má teraz 14 rokov. Ako začala chodiť tiež stále iba po špičkách. Ja som to chcela riešiť, ale naša detská doktorka ma vždy len odbila, že to prejde. Už ked som velmi naliehala o radu, tak že jej mám kúpiť ortopedické pevné topánky (papučky) a mám s ňou chodiť po švihadle, ktoré je na zemi. No nepomohlo. Vtedy boli informácie na internete minimálne alebo žiadne. Teraz má skrátené šlachy nad pätami. Ak tvoj doktor/ka nebude vedieť poradiť ako postupovať, určite sa pýtaj k odborníkovi a nenechaj sa odbiť.

juli268
17. mar 2017

@drobec_l aj moj 18mesacny syn tak chodi a poslali nas na neurologiu

lija22
17. mar 2017

@juli268 boli ste uz?

misscelaneous
17. mar 2017

Moja dvojrocna. Chodila pekne, priam ucebnicovo, no su to asi 3 mesiace co chodi iba po spickach aj ked ma topanky obute. A tiez ma nozky do X. V Aprili ideme ortopedovi a uvidime. Minimalne sa spytaj pediatra, ja by som sla, vraj to mozu byt skratene achilovky. Inac som si vsimla ze moja mala chodi lavou nohou viac po spickach ako pravou.

juli268
17. mar 2017

@lija22 este nie sme obiednany na 21 aprila