Ahojte chcem sa opýtať dnes som si u mojej 7.5 ročnej dcérky všimla na pundulke.jemnucke svetle chĺpky neviem či je to ok alebo to treba riešiť s lekárom
Neviditelný problém
@hedviga2 myslíte že je to ok?
Moja 7rocna na nohach. Pozerala som aj ostatne tam zatial nic. Nooo zase som si vedoma ze dnes je celkovo aj to dospievanie nejako skor.
Mna to tiez svojho casu vystrasilo. Asi v tom veku. Uz ma 9 a este stale len jemne chlpky. Pediatricka ma vtedy ukludnila, ze pokial nie su normalne hrube, je to ok. Ze puberta sa zacina, ked sa dieta zrazu poznatelne vytiahne do vysky a zacnu rast prsia alebo normalne ochlpenie. My sme boli potom aj na endokrinologii kvoli inej veci a tam jej kontrolovali aj hormony a ma ich ukazkove.
@ikka204 nie su malicke svetle a take jemne, ze musis ist blizsie aby bolo daco vobec vidno...ale vsimla som si ze to ma dlhsie a nemeni sa jej to ze by tmavli alebo hrubli
@ikka204 tak vdaka za ukludnenie 🙂
ale teraz pozeram ze ja som toto tu iste riesila pred 4 rokmi s malou a tie chlpky ma stae take iste,,cize ak by to bola napr. predcasna puberta tak to by sa uz asi prejavilo nie?
Také chĺpky majú niekedy aj bábätká, malé deti veď to je normálne.Netreba to riešiť, pokým nie je na svoj vek výrazne ochlbena, prsia atď ..ale prejde pár dní a riešite pubertu🙂
to sa este taka velka dcera sprchuje s tebou, alebo prezlieka hola pred tebou???? Ak nechces aby mala skoru pubertu, nedavaj jej tolko kuraciny, ale dopln jedalnicek o bravcove a hovadzie 😉
@egonsk kuracinu jej nedavam uz dlhsie vobec
tak potom sa zbytocne trapis, je to ok, kazdy sa vyvija inaksie. A dokial nie je zarastena ako cuvac, je aj ona ok.
Je úplne normálne mať na tele chlpy. Pubertalne rozoznáš.
Je to také úplne jemnucke svetle..voľným okom ledva vidno