Hladam maminy ktorych deti maju tuto diagnozu. Nakolko sa to riesi viacero sposobmi a su rozne nasledky, chcem o tom podiskutovat a vymenit si rady a skusenosti. Dakujem vopred za vasu ochotu. Prosim, piste len ti ktori to riesite.
Ak si spievala tuky tuky tukalo syncekovi brckatemu blondakovi tak ano 🙂
Chlopnu uz nekontrolujeme, chodime na urolo k Molcanovi ktory tvrdi ze tam uz chlopna nemoze byt. Primar chcel uz davno cievkovat, ja som odmietla. Neviem co si o primarovi mysliet..Molcan vravel ze cievkovat nema zmysel ked vycika vsetko a primar bez rozdielu chcel aby sme to robili.
7x nam robili chlopnu.
@mykeila v noci sa mi syn nikdy nepocikal ale cez den ucvrkava. Neviem ci vobec vie ze sa mu to deje. Staci menit slipky ale predsa..len zacitim ten pach mocu silny a viem ze je ciknuty. Posielam ho sa prezliect. Nie je to tak ze by mal cele nohavice pocikane. Ale ked ho rozosmievame tak sa vzdy pocika, nevie to zadrzat.
Velmi sa z vas tesim. Dodavate mi nadej. Dakuje ze si sa so mnou podelila o svoju skusenost.
Nie. Cievkovanie odporucaju ak pri cikani nevyprazdni cely obsah mechura. I ked neviem aky to ma zmysel ked mechur sa stale plni mocom, nikdy nie je prazdny. No ak by mi zarucili ze to pomoze a moj syn bude o rok ok tak by som to podstupila..
Neznasam cievkovanie. Pri druhom porode to bola pre mna najvacsia trauma..
Ahojte,prosim Vas viete mi povedat, ktory den v tyzdni je Mudr Molcan v ambulancii?
ahojte, prosim, je tu niekto taky, komu nepomohlo odstranovanie chlopne zadnej uretry a musel riesit operaciu mocovodov u dietata?
Ahojte. Mojmu 7.mesacnemu synovi mali pred tyzdnom robit reimplantaciu mocovodu. Pred operaciou robili najprv cystoskopiu a narazili na tuto chlopnu, ktoru odstranili. Operacia mocovodu sa teda nekonala. No ako tu citam, som prekvapená, ze taketo komplikácie sa mozu vyskytnúť ako nutnost cievkovania a opakovany zákrok. Chcem sa spýtať, aj vase deti po odstránení chlopne tak vela cikali? A islo im to oblucikom?
Ahojte moj syn ma 2,5roka a cystoskopiu absolvoval pred par tyzdnami tiez mu zrezavali chlopnu a upravovali aby sa mohol vycikat teraz cika bez vacsich problemov a vela ale po roku a pol bolesti tlacenia a cikania po kvapkach a velmi casto je to ulava.
ycikat
@sasyk ano, tiez som mala ten pocit ze cikal viac .. ale po par mesiacoch sa to opat upravilo az som mala pocit ze ta chlopna opat zrastla...ale boli sme pred par tyzdnami na kontrolnej cystoskopii a uz tam nie je ... mozovody sa vsak doteraz neupravili do normalu (ani nezlepsili) a to su 4 mesiace od ostranenia chlopne....takze lekar povedal, ze budu ho pozorovat a ak sa nic nezmeni budu musiet upravit mocovody na Kramaroch
Mám obavy,že nás tiež operácia neminie. U nás je to ešte komplikovanejšie tým, že drobec má len jednu obličku. Lemarka, a tiež mal tvoj syn zhrubnuty močový mechúr?
@kloranebb aj nas to potrapilo.