Ahojte, 3,5ročnému synovi sa zapálil v piatok na pršteku na nohe zarastený necht a už sme mu tam dávali framykoin mastičku aj prášok, čistili to dettolom aj peroxidom, použili sme aj taký prípravok na zmakcenie nechtu od Schollu, potom sme mu to aj vystrihli, ale podla mna nedostatocne, lebo je to stale zapalene a vyzera to stale zle. Takze teraz v pondelok pojdem s malým k lekárke. Len neviem - môžem ist priamo na detsku chirurgiu alebo musime absolvovat najprv kolecko u pediatricky? Mozem ist na akukolvek detsku chirurgiu, napr. na kramare? A posledna otazka, budu mu davat nejaku lokalnu anestezu a budu to vediet zvladnut ak dieta od zurivosti kope a spiera sa ? my sme s manzelom ledva udrzali dvaja dospeli toho maleho ked sme nieco chceli urobit, ale ak mu to maju poriadne urobit, tak musi byt uplne v klude a to on na 100% nebude.
Vďaka za všetky príspevky.
Ak pojdete na kramare, tak rovno detska chirurgia, tam mu to pozru, v akom stave to ma, ci je to mozne este lokalne osetrit..ale pravdepodobne to bude mat scenar ako u mna - 3 dni hospitalizacia a v narkoze mu spravia mini rez, odstrania necht a vycistia lozko nechta. Mne to takto robili ako 17 r, lekarka mi vtedy povedala, ze do 18r, to robia pod anestezou vsetkym detom..a pravda je, ze po tom zakroku som s tym uz nikdy nemala na tom prste problem. Rez mi zosili 3 stehmi, nemam jazvu ani nic...netreba sa toho bat a radsej pristupit na anestezu ako lokalku, lebo to je ina masiarina....vlastna skusenost :D
@miika nezlepsilo sa mu to ani trochu? a pri dotyku ho to stale boli? ono sa to nezahoji tak rychlo, ale ked sa to vobec nezlepsilo, tak treba ist k lekarovi. ja som to mala ako male dieta, bola som na chirurgii, najskor mi davali gafrove masticky, tie nepomahali a nakoniec mi to vystrihli, vtedy to bolo bez umrtvenia, ale mala som asi 6 rokov, takemu malemu to snad umrtvia. viem, ze niekedy vytrhnu aj cely necht. kopajuce dieta urcite zvladnu, su zvyknuti, je to taka vec, ktora boli aj dospelych, nie len kvoli vystihovaniu, ale aj kvoli tomu, ze to hnisa a deti casto zacnu robit sceny este pred samotnym zakrokom, staci ze im to lekar chyti a zmackne.. hnisat to bude, kym sa neodsrani ten kusok nechtu, preto masticky nezaberaju a podla mojho nazoru maju vyznam az po vystrihnuti nechtu. s betadine skusenost nemam. mne sa to potom este parkat vratilo, mama mi to chcela vzdy vystihnut, ale nakoniec som sa to naucila sama tak aby to bolelo co najmenej. pouzivala som na to noznicky a pinzetu. vymenne listky by mali platit az od aprila, takze k obvodnej ist teoreticky nemusis, ale ja by som si radsej na tu chirurgiu zavolala, a spytala sa, ci potrebujes listok a ci ta vezmu
Mojej malinkej sa takto zapalil nechtik ked mala cca 1rok vtedy som dostala radu od lekarky nech kupim propolis dam na vatovy tampon a ten jej prilozim k palceku a vlozim do ponozky cca 1 tyzden som to takto priklada 2x denne a pomohlo.
Ahojte, tak uz mu to vyzera lepsie, ale stale to ma okolo nechtu take cervene, plus ma taku bielu vydutu kozicku, ale stlacila som mu to a ziaden hnis tam uz nie je, asi sa mu to proste len zdlhavejsie lieci. Na noc sme mu dali praskovy Framykoin a teraz som mu to macala v repiku, ale dakujem za tip s Betadine, bohuzial ho nemam doma, ani propolis, tak musim skocit do lekarne. Ale vyzera to tak ze na tu chirurgiu uz nepojdeme. Pri takychto domacich lieceniach clovek nevie, kolko to ma este skusat liecit doma a kedy je uz ten bod, ked to vyzera fakt zle a treba ist na chirurgiu, aby sme si potom nevycitali ze dostal pomaly otravu krvi ci je nutna az nedajboze amputacia prsta, ked je to zanedbane... toto su pre mna take strasiaky, muz ma samozrejme posiela na chirurgiu, ale kedze viem ako maly vyvadza uz pri mojom osetrovani, neviem si to tam predstavit. A je dost mozne ze sme mu to uz vystrihli my a nie je preco tam chodit. Lenze po stlaceni na prstek ho to stale boli a to ma trapi. Ja ked som mala totiz taky problem na mojom prste, ked som to odstrihla, vydezinfikovala a dala framykoin, vacsinou som na druhy den mala prst uz v takom stave ze ma na dotyk nebolel.
Ja by som odporučila imazol,moja dcéra to mala ked mala 3roky, ale nas poslali kožnemu ten nam dal imazol a nejakú hnedú vodičku, tiež nam hrozilo že jej dajú nechtík dole ale pomohlo nám to a vyliečili sme sa z toho.
Ahojte. Môj syn to mával veľmi často. Buď na nožičke alebo na ručičke. vždy sme používali iba ten Betadin a musia byť sterilné štvorce, lebo inak to nezaberie. Odvtedy to používa asi celá rodina.
@jezurka47 presne to si hovorim aj ja, ze ak ho to boli na dotyk, urcite tam nieco zostalo, dnes som mu dala na to betadine masticku a vecer som si zaobstarala biolampu, nasvietila som to 20 minut, a vecer dala zase na to framykoin v prasku, no ja viem, skusam vsetko mozne, topiaci sa aj slamky chyta, ale uz som si povedala ze zajtra na Kramare proste pojdeme, ale obavam sa ze ho nedostaneme ani do ambulancie... nie to este aby sa ho niekto chytil ci dotkol priamo rany, fakt si vobec neviem predstavit co sa bude zajtra diat u lekara. On je taky prototyp dietata, ktore ked sa zatne, nezmeni jeho nazor nic a musis ho vyslovene znasilnit a zlomit aby si dosiahla svoje - v jeho zaujme 😠
@jezurka47 este k tym tvojim problemom - ja sa musim priznat ze som mala so zarastenymi nechtami tiez roky problemy, trpela som takou oblubou si strihat neustale nechty dost na tenko a nie do rovna, ale do oblucika a niekedy som to proste ustrihla viacej. Ale potom som asi tak pred 8 rokmi zacala chodit normalne na medicinalnu pedikuru (pedikura na sucho) a odvtedy klop klop som to nemala, ked si striham nechty, tak tak ze si nechavam dlhsi necht ako ked som sa strihala kedysi. A ked nieco raz za uhorsky rok pride, tak si to vystrihnem, vydezinfikujem a dam framykoin a za chvilu je po tom.
Takze dnes sme absolvovali navstevu na detskej chirurgickej ambulancii EuroMed na Kramaroch. Strasne fajn doktorka Kerdikova a velmi mila sestricka, uzasny pristup k dietatu, velmi rychlo to bolo za nami, maly ani nevedel ktora bije, ale reval pocas zakroku teda tak ze sme skoro vsetci ohluchli ☹ najprv pozreli na ranku, postriekali lidokainom, lekarka zobrala nastroj, vytlacila hnis, odstrihla mu kozicku okolo nechta, potom na to dali sterilne stvorceky a camphor pastu (citam zo zapisu), zistila som ze to je vlastne oxid zinočnatý a gáfor. Poriadne to prelepili a povedali ze to dva dni musi byt prelepene vkuse, nesmie sa to dat dole, aby sa dosiahol zelatelny efekt. Takze som uz mala patricny preslov k malemu aby si to rano ked sa zobudi nedal dole tak ako vzdy vsetky leukoplasty ktore mu v noci nalepim na prst 😠
Skus este ABT mast Bactroban. Mne mesiac hnisal necht na ruke ani Framykoin nepomahal. Az mi znama poradila Bactroban a do 3 dni bolo po probeme 🙂
Ahojte nema niekto na predaj bactroban alebo framykoin? V lekarni nechcu dat.dakujem
ahoj. môj malý to mal /tiež bol asi 3-ročný/. skúšali sme všetko,nič nepomáhalo!Nakoniec nám poradil jeden známy . Kúpili sme Betadine /neviem, či je to správne napísané, ale je to dezinfekcia/, potom treba sterilné štvorce a textilný leukoplast. Betadinom desinfikovať, priložiť sterilný štvorec a zalepiť mimo zapálenej plochy.asi za 2 dni sme mali po zápale!!!