Ahojte, chcem sa opýtať, tie ktoré máte s týmto skúsenosti, koľko mali vaše deti keď to podstúpili? Ako to prebiehalo, koľko ste boli hospitalizovaný?
My sa tomu pravdepodobne nevyhneme, nevieme sa jačmeňov zbaviť už vyše pol roka.. syn bude mať 14 mesiacov iba a celkom sa toho bojím
Ďakujem
Ja som mala asi 15rokov ked mi vyrezavali ,mala som dlho na jednom viecku ,neviem kolko a potom som bola este asi 2x na injekcii len na rozpustenie jacmena..
@nikpa mal v očiach už snáď všetky možné antibiotiká či maste alebo kvapky nič mu nepomohlo.. všetko čo som mu dala som mala pocit že mu to ešte viac rozdrazdilo a zhoršilo.. už neviem čo viac môžem skúsiť.. no očné už chodíme ako na hodiny klavíra a je to len o Tom že skúsime ďalšie kvapky, maste... Skúšala som aj voľnopredajné veci ale tiež bez efektu.. nahrievanie a pol.. k tomu vitamín B
@nikpa a má ich pravdepodobne viac v jednom oku.. jeden sa zmenší, spraví sa ďalší.. ja už keď mu prejdem prstom po viečku a zacítim ďalšiu hrčku tak už ma chytá zúfalstvo
Chápem, musí byť z toho nerozne také malé dieťa, chúďa. Treba ale zistiť príčinu. Nie je bežné aby to mal v takom množstve.
@nikpa práveže našťastie nemám pocit že by ho to bolelo, alebo to nejako cítil.. ono to totiž to ani nevidno keby si sa naňho pozrela.. len na dotyk keď prejdem prstom to cítim.. on to má zvnútra
Tiez som mávala väčšinou vnútorné, boli len cítit na dotyk ale ja som mala pocit akoby kamienok som mala v oku. No tak to je dobre, že ho to aspoň neobťažuje
To vôbec nie je dlho .. obaja synovia začali mať problém s jacmenmi okolo 8mesiaca. Staršiemu to skončilo keď mal 2,5roka, zo dňa na deň, akonáhle mu vyšli všetky mliečne zuby. Mladší má teraz 2,5 roka no stále riešime len jačmene.... Operovať by som nedala minimálne pod 5rokov (zvažovala som pri staršom a perfektný očny lekár má presvedčil, že nie, určite do tohto veku nedať dieťa pod narkózu)....
Keby si videla mojich chlapcov ale majú/mali jačmene. Keď chces pošlem ti fotku do správy, a takýto stav neodporúčali 2lekari operovať, len liečiť.
Inak naša ocna dr hovorí že to je imunita, skúsila by som aj imunologiu
Ja som mala asi 15 🙂 obe oci v rozmedzi par mesiacov, hned po zakroku som isla domov a teda najhorsi zazitok mojho zivota, co sa tyka zakroku, ktory som kedy podstupila.. bolesti hrozostrasne, ked mi vyprchali tie kvapky co znecitlivuju oko.. mrzi ma, ze to musite risit takto skoro s babatkom :( drzim palce aby ste to mali co najmenej bolestive
V skupine zdravotníci si môžete prečítať môj príspevok o jačmeni...dieťa bude v krátkej celkovej anestézii a nemáte sa čoho báť
@nedockavka372 mne to v 15 tiež robili na oboch očiach v rozmedzí 2tyzdne a teda v pohode zákrok. Jediné čo trochu bolelo bola injekcia pod oko na znecitlivenie (žiadne kvapky) samotný zákrok som len cítila tlak že niečo robia a hojenie takisto bezbolestne, možno prvé dva dni ma to bolelo ako modrina ...
@mariet24 ja som to hovorila jeho doktorke či to nemôže mať niečo s imunitou ale povedala že na imunológiu posiela až po roku a nemyslí si že to bude imunitou lebo vraj je iba dojčený a ešte nikdy nebol chorý nemal žiadne zápaly ani nič.. ale budem sa na najbližšej poradni určite pýtať aj tam.. už má po roku takže nás tam môže poslať.. kľudne mi pošli tie foto . Dajú
Dobry den, ja som bola na tom s dcerou ked mala 4 roky. Da sa to zvladnut, ja som bola rada, ze sme sa tam v case korony vobec dostali. Dcera to mala v takom katastrofalnom stadiu, ze sa jej to mnozilo z tyzdna na tyzden. Aj primarka na nu akosi zarazene hladela a vsetci doktori sa boli na nu pozriet. Vysledok je taky, ze nikto vam presne nepovie, z coho to je. Ja som odsledovala, ze to mala z vetra silneho. Niekto vraj na to je jednoducho haklivy, ako tobyva ci s bradavicami, ci s herpesom. Ale dala mi potom po operacii radu, ze sa to robi ludom, ktori maju hustejsie slzy vraj. A ze velmi dobre na to posobi pravidelne uzivanie omega3 mastnych kyselin. Takze odvtedy to pre istotu berie. Zo zaciatku pri silnom vetre to dostala este asi 3krat,ale potom uz neviem ci to omega zabralo alebo z toho vyrastla... Uz dlho to nemala a ani nechcem, mam z toho nocnu moru dodnes a ako jej vidim cervene oci, tak uz bezim a prehmatam ako sprosta! A tiez sa mi osvedcilo ked uz to dostane, hned prvy, druhy den jej davat teple obklady z ocianky. To je hotovy zazrak, vzdy to po 2 dnoch zase zmizlo. Masti od ocnej jej vobec nezaberali... Drzim palce a nebojte sa toho zakroku, ak to ma zle, radsej nech lekari posudia stav a vyberu to, nez by sa malo rozsirit. Mne po operacii povedali, ze mala na kazdom viecku a to aj spodnom, aj hornom zapuzdrene 3 az 4,takze okolo 7 jacmenov v kazdom oku! A to nebolo ani pol roka co ju liecila ocna doma...
@blacki hej presne aj nám doktorka povedala že žiaľ on bude na to asi taký háklivý, že môže to dostať z vetra z slnka alebo keď na telku pozerá.. on to má len na jednom oku stále.. jeden má už asi polroka stále taký istý a toho sa obávam že toho sa už nezbavíme jeden mu našťastie zmizlo ale včera som mu nahmatala ďalší :( koľko ste boli hospitalizovaný?
Je to len jedna noc. Ráno prídete na príjem, samozrejme, že to musí byť dohodnuté vopred, musíte byť zaradení v operačnom pláne. Iba vám vybavia všetky papiere, ktoré budete musieť doniesť so sebou, pošlú vás zrejme ešte priamo v tej budove na anesteziológiu, tam je len dotazník, jednoduchá prehliadka. Pokiaľ dieťa nemá žiadne komplikácie so zdravotným stavom, ako srdce a pod., tak vás hneď prijmú a vybavia. Blbé je, že dieťa musí byť nalačno, bez pitia a jedla. Takže ideálne keď vás zoberú potom čo najskor. Ale je to na nich. Keď sme boli my, tých operácií mali viac a jačmeň musí vraj ísť ako posledný kvoli vysokej infekčnosti. Takže sme čakali vlastne od večera hladní až do nejakej jednej - pol druhej. Iba toto bolo na tom to najhoršie! Malá si dodnes pamatá z toho len hrozný hlad. Ale ako vravím, mala 4 roky, neviem, ako to riešia s takými mladšími. Mali tam plno pacientov, od veku 1-2 týždňov. Operácia trvala asi hodinu, pred uspaním možete byť celú dobu s dieťaťom, než zaspí a potom si ho vezmú. Potom len čakáte na izbe a privezú spiace dieťa, takže sa už budí pri vás. No a potom vrámci sledovania stavu vás nechajú len jednu noc, ak bude všetko ok, tak na obed idete domov.
Po operácii často deti kvoli plnej anestézii vracajú, takže im aj dlho nechcú potom dať jesť. Moja malá vobec nevracala, ani jej zle nebolo, len bola strašne hladná. Tak ja som jej potom potajme dávala po troškách aspoň rožok, piškótu, lebo ona plakala fakt od hladu. Ale bola som strašne rada, že sme to absolvovali, že nás tam vobec vzali, lebo fakt ten jej vývoj choroby bol hrozný a hrozne rýchly. Tak mi spadol kameň zo srdca, keď už sme tam boli...
Pošlite mi správu keďže neviem nick
synovi odstraňovali už dvakrát. Prvý krát mal asi rok a pól. Bol to jednodňový zakrok v anestezii. Keď sa prebudil, museli sme pockat aspoň hodinu, dať mu trochu piť a jesť či mu nebude zle. Prelepili mu oko, vybrali kanylu a sli sme domov.
No ja neviem ale pol roka nie je až tak veľa. Čo všetko si mu skúšala dávať? Doplnas aj niečo na imunitu? Ja som mávala jačmeň 1,5 roka takmer stále. Na ľavom oku sa mi vyhojil, na pravom už som cítila, že ma začína rezať ďalšie. A nakoniec som sa volako z toho dostala. Dlhodobo som podporovala imunitu a kvapky a maste od očnej už som ani nepoužívala, s nimi vyhojenie trvalo dlho. Mne vždy najrýchlejšie pomohla Borová voda z lekárne, za 2-3 dni som mala pokoj, aj keď teda len na chvíľu kým som sa toho úplne zbavila.