Chirurgické odstránenie hemangiómu u ročného dieťaťa

sanny2993
1. feb 2022

Ahojte.
Syn má hemangion jahôdkoveho typu na ľavej strane zátylku o priemere cca 1cm. Zatiaľ hemangion liečime Propranololom, no zmeny nevidím. Hemangion nerastie, ani nemizne. Je však vypukli, bojím sa že sa nam pri spanku, obliekaní zachyti, že sa poškodí a začne krvácať. Tiež by som nechcela aby sa synovi v škôlke deti posmievali, také proste sú nieje to nič nezvyčajné 🙂 preto uvažujem o konzultácii s Dr Stančokovou v BB o chirurgickom odstránení.

Prosim mate nie kto skúsenosti s tymto zakrokom vo veku okolo 1 roka. Budem rada za každé info, postrehy a odporúčania.

kacena4
1. feb 2022

neteri neodporucali odstranit z tvare kvoli preniknutym cievam do okolia a moznym komplikaci z krvacania

simca06022011
1. feb 2022

@sanny2993 Porad sa s lekarkami, kludne aj viacerymi. Ja by som isla kludne nakonzultaciu kamkolvek. Niekde to aj laserom odstranuju (napr dermatrend v BB ma cievny), eln to asi nie je na vsetky typy. Myslim, ze to proste lekar musi vidiet.

Inak moja dcera ma "plamienok" naevus flammeus na predlakti celom a trochu plece, nikdy sa jej nik neposmieval ci v jasliach, skole, skolke a v podstate je to viditelne, ved kratky rukav maju velmi casto, odstranit si to nechce dat (na sedeni sme boli 4x a proste uz som ju tam nedostala), cize lutujem ze som jej to nedala odstranit ako batolatu, ukacala ma prakticka lekarka ze to "zmizne" a nemam "riesit".