Pekný deň prajem. 12rocna dcéra posledný rok neustále rieši svoje odstavajuce uši. Je to krásne dievčatko, stihla, blondínka, modré oči, v škole samé jednotky. Neustále jej opakujem, že toto nie je problém a ze na tom nezáleží, že výzor nie je podstatný, ale vidím, že ju to trápi. Zvlášť teraz, keď ma v škole spolužiačku, ktorá na to neustále poukazuje. Malá teda často riesi, že si chce dať uši upraviť. Ma niekto skúsenosť s takouto úpravou u dieťaťa? Ako sa postupuje, ako dlho sa to hojí a ako to vyjde finančne? Ešte doplním, že uši jej naozaj dosť dostávajú a ze viem, že časom by to aj tak riešila. Ďakujem vopred za rady.
@dominika_sk veľmi pekne ďakujem za reakciu ♥️ Ja sama som z toho taka nijaka, že by som ju mala v tomto podporovať, ale zase, ak má mať z toho nejakú traumu, tak radšej to podstúpiť. A hlavne, už vôbec nechce zopnut vlasy, stále len rozpustené, aby to zakryla. Je mi jej ľúto, lebo vidím, že ju to trápi.... Tak vďaka ešte raz za priblíženie, ako to vlastne prebieha. Mam o tom co-to prečítané, ale predsa len, osobná skúsenosť je viac.
aj moja kamarátka to absolvovala,ale jej to dali rodičia urobiť ešte v mladšom veku, nejakých 7,8 rokov. Určite by som neváhala a šla do toho, určite nechcete aby Vaša dcérka mala komplexy, aby sa jej posmievali atď..
Aj mojho syna to caka. A sama som iniciativna v tomto smere. Nezalezi na tom, ale deti su krute. A neviem preco by som mu nepomohla, ak je taka moznost. 🙂
Ja tiez neviem sprostredkovat viac info, iba to, ze na SŠ som mala kamarátku, ktorá mala takúto operáciu za sebou. Myslim, ze ju podstúpila v 12r, lebo ked sme v 15 r nastúpili na SŠ, uz mala tento zákrok za sebou a iba nam o nom rozprávala. Ak to dcérke vadí a ako sama tvrdíte, uši jej viditeľne odstávajú, sla by som do toho.
Myslim si, že je to najlepšie čo pre ňu možeš urobiť. Sama viem ake to bolo byť v jej koži. Čo sa tyka bolesti tak si žiadnu nepamatam, jedine čo bolo take neprijemnejšie že tie stehy v tej prilbe ťahali keď som si lahla ale našla som si polohu v ktorej som spavala a potom už bolo všetko ok. Začni to riešiť teraz že by si to pripadne dala urobiť na začiatku prazdnin a tym padom to nikto neuvidi ani v škole.
Ďakujem Vám všetkým za príspevky. Cítim sa oveľa lepšie! Mala som pocit, že riešim možno povrchne veci, ak si zakladám na vyzore svojej dcéry. Ale posledne, čo chcem je, aby sa trápila. Ďakujem ♥️
no neviem, ja osobne by som to nepodporovala a ani by som ju nedala pod noz kvoli nejakej spoluziacke, skor si ju posadila a vysvetlila ze to su povrchne prkotiny, kazdy nejako vyzera a kym to nie je fakt ze fatalita tak by som do toho nesla, ale to som len ja 😝
@ivetta1234 ano, toto riešime už niekoľko mesiacov. Ale nakoľko vidím, že to nikam nevedie, nerada by som to hrotila a trápila ju ešte viac. Zvlášť keď viem, že ta spolužiačka nebola a nebude jediná, lebo deti vedia byť kruté. A súhlasím, že riešiť vyzor je možno povrchne, ale dcérka sa nechce licit ako jej spolužiačky, učí sa najlepšie z triedy, je predsedníčka, reprezentuje triedu v rôznych súťažiach, pytagoriadach, učitelia si ju chvália. Viem, že u nej vyzor nie je na prvom mieste. Preto tiež viem, že keď povie, že ju to trápi a hanbí sa, tak to tak aj je.
@ivetta1234 to je dobre keď si taká sebavedomá, no dcéra autorky podľa popisu asi nie je . Keby jej samej to nevadilo tak by ju spolužiačkine poznámky nerozhodili. Povedzme si rovno, aj výzor je dôležitý a u dievčat obzvlášť,
Na tej stránke čo tu dala Lubka73 link , keď som si to rozklikla sú tam foto ľudí pred a po zákroku, no priznám sa v takom prípade by som si to ani nedala operovať..nevidím tam nejaké extrémne odstávanie uší pred zákrokom a dali si to predsa urobiť...
chapem ako sa citi, myslim ze vacsina z nas si presla niecim podobnym v detstve...
tak snad to neprerastie do nicoho vacsieho ak sa rozhodnete do toho ist, lebo dnes to mozu byt usi, zajtra zase nos a pozajtra napr. prsia atd. asi viete co tym myslim, prerabat sa kvoli inym nie vzdy musi dopadnut dobre, mozno by som skor isla za rodicmi dotycnej spoluziacky a vysvetlila im ze nech si oni ukludnia dceru
@1angelika mne sa tiez spoluziaci/cky vysmievali za bars co, kebyze len za usi to by bolo v pohode 😅 ale mozno prave prekonanie takychto "utokov" je viacej dolezite a prospesne do zivota ako sa podriadit, jej dceru by to asi ani nenapadlo kebyze to ta spoluziacka nenadhodi, ale to ja neviem posudit
Tiez sim chcela napisat, ze sa tvoja dcera este velakrat bude musiet v zivote potykat s podobnymi vecami, ze sa s tym musi naucit vyrovnat. Ja by som asi pockala, kym bude starsia. Na druhej strane si ty jej matka a sama najlepsie vies, co tvoje dieta potrebuje…
Prosim ťa, neber važne všetko. Ano, dala som si spraviť uši lebo mi odstavali a nie nemam z toho maniu chodiť po plastikach, nič ine som si urobiť nedala. Je to niečo čo ju trapi, tie rozpustene vlasy si toho dokazom lebo to vidno na prvy pohlad. Keď čitam niektore komentare mam chuť si vypichnuť oči. Važne🤦🏼♀️
Uz ked som bola ja dieta odstavajuce usi sa riesili, nie je to ziadna rarita. Kludne ak myslis, ze naozaj odstavaju, treba to korigovat, tak do toho... Toto nie je nieco s cim sa musi niekto vyrovnat. Ak jej usi naozaj odstavaju, tak to raz riesit bude. Si ju predstav ako damu s vycesanymi vlasmi v dospelosti... a odstavajuce usi. A nie nie som povrchna, ale ak sa niekto moze citit dobre vdaka beznemu zakroku, tak preco nie... ?
Ano, tiez by som dala spravit usi, lebo naozaj to je vec co nevyzera pekne, moze posobit az komicky,cize urcite to nie je ziadna marnivost. Tie mudrlantky co tu tvrdia ze sa treba prijat aka si, by som poslala niekam, su to zvasty.
Ak by to moju dceru trapilo, urcite by som jej zakrok vybavila. Je tazke byt sebavedoma v jej veku.. a deti su na seba zle 🙄
Osobne som si zazila posmesky a este aj v dospelosti sa vela krat stretnem s blbym komentarom... No teraz sa viem branit a povedat nieco spat. V mladosti som len trpela. U mna, ale neslo o tak lahko riesitelny problem ako odstavajuce usi 😉
Dobrý deň, prave riešim 12 rocnu dceru a jej uška...môžem sa opýtať či ste to poriešili a keď ano kde a u koho..ďakujem🙂
Ja som absolvovala ako 16 ročna. Rano som prišla na zakrok, dali ma ležať na operačny stol, pichli mi nejake dobrotky😅 citila som všeliake škrabanie, ťahanie, často mi museli dopichavať anestetikum lebo som mala malu vahu tak mi davali len take “detske”. Trvalo to asi 2,5h dokopy. Myslim že nejake 2-3tyždne som mala takuto prilbu, dvakrat prevaz. A potom som ešte pol roka nosila latkove čelenky. Celkovo najlepšia vec čo som kedy urobila. Stalo to 600€ ale niekde som čitala že psycholog/psychiater može dať posudok deťom a potom poisťovňa časť preplaca?! Nie som si ista. Treba zistiť.