Chcem dať vybrať nosné mandle štvorročnému dieťatku

morten01
5. jún 2015

Ahoj, prosím niekoho, kto poradí...Synček ma zväčšenú nosnú mandlu a je aj alergik...odporúčili mu mandlu vybrať a nemôžme, lebo stále je chorý, teda má kašel a hlieny, ktoré by mohli narobiť problémy pri operácii...kedže ho musia uspať....Má kašel, ale nie silný, iba pri naháňaní zakašle...a ráno hlavne, keď sa zobudí...teraz zasa sa stalo, že sa vyvrátil a samé hlieny mal...inak soplíky nemá...neviem, kde sa tie hlieny tvoria.... som nešťastná z toho, lebo ani do škôlky ho nesmiem dávať a izolovať ho od kolektívu je ťažké, má 4 roky.... mal niekto takýto istý problém, ako ja, že dlhodobo mal kašel a nemohli ste ísť na operáciu? Malý užíval už aj antibiotiká aj sirupy má na uvolnenie priedušiek...a nič.... už to trvá mesiac a pol...poradíte? Díky moc

janinah
5. jún 2015

výtery robené? asi by som to riskla v tom zmysle,že objednáte sa na operáciu a uvidí sa podľa aktuálneho stavu....tie hlieny lieči pediater alebo orl? skúsila by som aj iného lekára

zuzik307
5. jún 2015

@morten01 z anesteziologickeho hladiska musi byt minimalne mesiac po dobrati ATB, kedze dychacie cesty musia byt uplne v poriadku...

trgypadl
5. jún 2015

@morten01 pri problemich s nosnou mandlou je normalne,ze je nadmerna tvorba hlienov,kt.zatekaju a sposobuju kasel.niekedy aj dlhodoby.pre pokoj duse zobrat kultivaci z nosa a mandli...inac preplachovat nos s kanvickou.ak ma crp. Sedimentaciu.leukocyty v norme tak je vsetko ok

sendym
5. jún 2015

Skuste davat sinupret,physiomer do nosa a mispulnikovy sirup pri kasli. Mali sme ten isty problem ako vy a pomohlo nam to a samozrejme nikam sme nechodili.

morten01
autor
5. jún 2015

@janinah výter mu robili, kedže mal zelené soplíky...preto nasadili antibiotiká...mal stafilokoka....soplíky zmili, len ten kašel pretrváva....a hlieny sú.. orl doktor robí aj operáciu a jemu nevadia soplíky, len kašel by nemal byť...
@zuzik307 po mesiaci zasa sa budem báť, že opäť ochorie...totiž on aj napriek liečení imunologom, je stále chorý....takže v tom máme problém....
díky moc baby za pomoc 🙂 uvidíme, ako pochodíme...už aby som to mala za sebou.... lebo inak aj sa bojím toho, či nebude ešte viac chorý po vybratí mandlí....

mnamko
5. jún 2015

Neboj chory nebude mi po vybere v januari nevieme co su sople a kasle nam pred vyberom kazal doktor stale vystriekavat nos vincentkovym sprejom

morten01
autor
6. jún 2015

@mnamko a kde si kúpila ten vincentkový sprej, v lekárni? Alebo ti ho dal doktor? Ja mu teraz čistím nos Physiomerom....

mnamko
6. jún 2015

Ano v lekarni

bibistec
7. jún 2015

no zo skusenosti co deti kaslali dlhe mesiace tak to bolo alergickeho povodu, alergo dala cromobene do nosa a prestalo to. spytaj sa na to hlieny su pravdepodobne preto lebo ma tu zvacsenu mandlu. ale skus aj stale odsavat sopel hoci vysavacom, aj ked vie fukat. A vyrad mlieko komplet vsade mozno tiez pomoze. Pocula som tiez ze na to pomaha homeopatia ale to nemam odskusane