Červený pupienok, vyzerá ako od komára ale nie je. Čo to môže byť?

awalancha3
20. júl 2011

Moja malinka ma 7 a pol mesiaca a sem tam sa jej niekedy na jej krasnej pokožke vytvorí v noci taky cerveny pupienok, vyzerá to ako stipanec od komara, ale nie je. Niekedy sa jej vyhodi aj viac- na rucickach, prstikoch, licku alebo aj ocnom viecku. Dávam jej moskytieru, postipane to urcite nema. Niekedy niekolko dni nema nic a potom rano jej objavim cerveny vyrazkovy fliacik na licku. Dnes ich mala dost hadam aj 6. Co by to mohlo byt? Potnicky to nie su. papa stale to iste, takze alergiu vylucujem. teplotu nema, chova sa normalne. Nemate niekto skusenosti? Za den-dva jej to vzdy prejde, proste to zmizne, najprv to zacervenanie a potom aj ten stredovy pupienok. Trochu mi to pripomina to dojcenske akne ked bola malilinka. Dakujem za rady a riesenia.

monita662
21. júl 2011

ahoj mozno jeje nevyhovuje prasok v ktorom peries ,aj moja mala sa stale vyhadzala nakonec som zmenila prasok a odvtedy to nema.

aduskatt
21. júl 2011

rada a riesenie ak nevies, co to je je zajst k lekarovi snad............my nie sme odbornici, cez konika tazko spravne a fundovane poradime.........drzim palce, aby to bolo v poriadku a co najskor preslo

elephant
21. júl 2011

Škoda, že nie je fotka...
Mám jednu skúsenosť s podobným... Boli sme na dovolenke, malá spala v hotelovej postieľke, komáre tam neboli. A každé ráno nové a nové "štípance". Začala som mať podozrenie, že je to od nejakého iného hmyzu (snáď pavúka? boli sme v zahraničí...), prešli sme záhyby postieľky, nič nenašli, a štípance pribúdali. Nakoniec sme nechali vymeniť postieľku, a prestalo to.
Ktovie, čo to bolo... Takže, prevlieť postieľku, vyprať aspoň na 60° prádlo i perinky a dvakrát vymáchať. I moskytiéru. A matrac sa dá tiež úplne vyzliecť až do molitanu a poťah vyprať. A postieľku poriadne omyť zo všetkých strán, možno by som použila levanduľový olej, hmyz ho nemá rád. No, a ak by to nepomohlo, tak k lekárovi...