prosím vás o radu, môj malý má červený, vyštípano vyzerajúci kruh na riťke okolo zvierača, ale nie zvonku ako zaparenina, ale zvnútra, ako od črievka. mne to pripadá, ako keby mal zapálené črievko. má to už takmer od narodenia, stále ho trápi plynatosť a bolesti bruška, nemôže to byť aj tým, alebo to červené je normálne, pokiaľ je to zvnútra?ďakujem vám
@tinki ďakujem, určite to dr navrhnem, len vieš, keď som sa jej sťažovala, spomenula som, že sa mi zdá, že ako keby pri cikaní tlačil ( možno tlačil prdy 😒) a ona ma posiela na sono bruška a urológovi, moč mal v poriadku. takže teraz zas jej musím povedať, že to asi nie je ono, a že chcem rozbor stolice 😖. ja viem, že to musím urobiť a aj to urobím, ale je mi to blbé, pripadám si, ako keby som za každú cenu chcela tomu dieťaťu niečo nájsť...a už nekojím, má 16m a papá takmer všetko, a nutrilon.
ja pouzivam bio gaya, su to kvapky, ale su drahsie...urcite aj tie tvoje su ok...a ako hovori tinki obmedzit mliecko, drzime palce 🙂
@nickushka skus Biogaia narozdiel od infants (bifidobacterium infantis) Biogaia obsahuje Lactobacillus reuteri a v dennej davke (5 kvapiek) je 100 miliónov aktivnych zdraviu prospesnych bakterii, v Infant celom baleni je 500 milionov zivych bakterii. A brat pravidelne (pribl. rovnaky cas) a dlhodobo aj niekolko mesiacov. Neterka ich papa od 2. mes. ma 11 mes. Pre istotu s tym problemom zajdi aj za dr.
@nickushka jaj moja, tak vynechať treba na dlhšie. Tak najmenej na dva až tri týždne. To, že mliečko aj jogurty ľúbi, neznamená, že mu nemôžu robiť zle. Moja staršia má alergiu na mlieko. Ver mi, že bez mlieka sa dá v pohode žiť. Namiesto jogurtu mu daj napríklad výživku. Nutrilon nahraď značkou Nutrilon Alergy Care. Probiotiká dávaj, aj infant je dobrý a vôbec probiotiká treba striedať značky, lebo v každom z nich sú iné baktérie, ktoré detské telíčko potrebuje. Takže aj keď sa ti to bude zdať ťažké, vydrž najmenej dva až tri týždne, bez mlieka. Pozor na mliečne polievky, alebo jedlá s obsahom mlieka. Predpokladám, že čokolády ešte nedávaš. V podstate čo najviac obmedziť prísun mlieka a po tomto čase, po tých dvoch týždňoch už uvidíš ako zareaguje. Ak bude problém v mlieku, tak nastane zlepšenie, potom ešte týždeň mlieko nedávaj a potom znova nasaď mliečne výrobky a znova sleduj reakciu. Toto je najlepší spôsob, ako u detí zistiť, či im mlieko robí zle. Ak sa budeš chcieť niečo spýtať, kľudne mi napíš do IP. Neboj sa toho, je to ľahšie ako to vyzerá. Aj ja som mala strach. Povedz si, že to robíš pre malého a že to zvládnete. Deti to zvládajú úplne v pohode. Ver mi. 🙂
Ahoj nickushka, tusila som, ze to bude ono, nieco podobne sme uz v rodine mali, tie vyrazky okolo konecnika su takym typickym priiznakom. Ale hlavne, ze je uz lepsie, nabuduce uz budes vediet, co robit a mozno ty poradis niekomu inemu 😉 Papa
ahoj, ja by som mu dala urobit rozbor stolice, niekedy su plynnatost a cervene flaky alebo vyrazky okolo konecnika priznakom premnozenia kvasiniek v creve...skus aspon probiotika zatial, aj to by malo pomoct.