Ahojte. Naša 2,5 ročná dcéra má v poslednej dobe často začervenané okolie konečníka, niekedy sa k tomu pridá aj pišulka, inokedy nie. Niekedy to prebieha tak, že sa na nič nesťažuje, inokedy sa chytí za riťku a povie štípe ma riťka, prípadne pišulka. Dnes kvôli tomu vystrájala ako pomätená keď sme sa vrátili z prechádzky. Je už celý deň bez plienky, ciká a kaká do nočníka, plienku má iba na noc a na obedňajší spánok, ale na 90% sa zobudí so suchou. Asi pol roka až rok sme mali podozrenie na hlisty, doktorka porobila výtery a nič. (vtedy začervenanie nebolo) Taktiež kvôli predchádzajúcim zdraviotným problémom jej nechávame často skontrolovať moč, zatiaľ stále negatív. Teraz asi pred mesiacom sme boli za lekárkou, dala imazol pastu, zabralo, ale máme to naspäť. Nemáte s tým niekto skúsenosti? Ak áno, poraďte. K lekárovi pôjdeme, ale chcem počuť aj skúsenosti iných. Niečo som našiel aj na fóre, ale málo podobné. Vďaka.
ako keby som čítala náš príbeh. mali sme to isté.presne bez plienky ak tak iba na spanie. dlho som chodila kvôli začervenaniu aj na kožné, dali mi imazol, detskú pastu proti zapareninám,. všetci si mysleli, že je to zo zaparenín. až raz keď to malá nemohla vydržať zobrala som ju na pohotovosť, staršia doktorka pozrela a povedala, že máme mrle. bol to šok, dovtedy som myslela, že je to od zaparenín. dala mi vermox tabletky a odvtedy bolo všetko ok. skúste nech sa na to doktorka pozrie.
@kkupka ja osobne si tiež myslím že hlisty alebo mrle, uvidíme.
@synator2233 Mojej dcere sa tiez takto prejavili mrle, presne v takom istom veku. Tiez sme dostali Vermox a ustalo to. Zaroven nam lekar nakazal kazdy vecer vycistit pisulu olivovym olejom z lekarne. Zatial sa nam to nevratilo a dcera sa uz nestazuje.
Drzim palce.
@synator2233 vyzera to na mykozu